Iiro Pakarinen: ”Haluan pelata urani parasta lätkää”

Iiro Pakarinen lähtee pelaamaan elämänsä ensimmäisiä MM-kisoja tuorein jaloin (Alloverpress)

Iiro Pakarinen lähtee pelaamaan elämänsä ensimmäisiä MM-kisoja tuorein jaloin (Alloverpress)

Tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa Liiga-kaukaloissa tehnyt Helsingin IFK:n Iiro Pakarinen on yksi Minskin MM-miehistön ensikertalaisista. 22-vuotias Pakarinen teki Liigassa peräti 20 maalia menneellä kaudella, mutta kisalipun saaminen oli silti miehelle itselleenkin pienoinen yllätys.

– Lähden kisoihin tosi hyvillä mielin. Talven aikana otin kehitysaskeleen ja pääsin EHT- turnauksissa maajoukkuerinkiin mukaan. Ei minulla silti ollut aavistustakaan, että se riittäisi MM-kisoihin. Hyvä kuitenkin näin, Pakarinen kertoo iloisena.

Helsingin IFK putosi jo ”säälipleijareissa”, ja näin ollen Suonenjoen Kiekko-Karhujen kasvatti pääsee kisoihin tuorein jaloin.

– Ihan ”freshinä” ollaan. Toki neljän viikon leiritys oli rankka, mutta ehdimme viikkojen välissä huilaamaankin, joten pääsen pelaamaan virtaa täynnä.

Ensikertalaisena kisoihin lähtevä Pakarinen myöntää, että perhosia on vähän vatsassa.

– Totta kai minulla on pieni jännitys päällä, koska edessäni on ensimmäiset MM-kisani. Uskon kuitenkin, että kiekon pudotessa jäähän jännitys katoaa. Tämä on urallani henkilökohtaisesti ylivoimaisesti isoin juttu.

Peliajan ja roolituksen suhteen Pakarisen arvio on vielä varovainen.

– Varmasti tappelen pelipaikasta  niissä alemmissa kentissä. Vielä ei kuitenkaan osaa tarkemmin sanoa, mutta aion tehdä sitä omaa duunia ja ansaita sitä peliaikaa sitä kautta.

Pakarinen on erittäin tyytyväinen joukkueen koostumukseen.

– Meillä on ollut koko ajan hyvä joukkuehenki ja nyt saimme vielä pari uutta hyvää pelaajaa mukaan. Meiltä löytyy kokeneita pelaajia ja paljon nuoria, mikä on mielestäni erittäin toimiva sekoitus. Ensikertalaisia on paljon, mutta se ei haittaa, koska olemme erittäin nälkäisiä.

Tavoitteet ovat kisojen suhteen IFK-hyökkääjällä korkealla.

– Henkilökohtaisella tasolla lähden pelaamaan urani parasta lätkää ja aion ylittää itseni, koska on kovia maita vastassa. Joukkueena lähdemme tietysti voittamaan jokaista peliä.  Aina Suomen ollessa arvokisoissa mukana odotukset ovat tietenkin korkealla ja niitä odotuksia pyrimme nyt täyttämään.

Alkulohkoa rightin hyökkääjä pitää ihan hyvänä.

– En ole sen katsonut muuta, kuin että Latvia ja Venäjä ovat vastassa. Sen perusteella lohko vaikuttaa sopivalta, ja lähdemme päivä kerralla etenemään tässä turnauksessa.

Avausvastustaja Latviaa Pakarinen ei lähde aliarvioimaan.

– Heillä on hyvä joukkue, jossa on paljon KHL- pelaajia ja varmasti muutama NHL- vahvistuskin. Meidän pitää lähteä pelaamaan parasta peliämme, jotta voitto irtoaa. Avauspeli on turnauksissa aina kuitenkin vaikea, Pakarinen korostaa.