Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 7

Ranska on pystynyt turnauksessa jo kaikkien yllättäviin urotekoihin (Alloverpress)

Ranska on pystynyt turnauksessa jo kaikkien yllättäviin urotekoihin (Alloverpress)

16.45 USA – Latvia 1.32 – 6.45 – 6.20:

Turnaus tähän asti:
USA aloitti turnauksen vahvasti Valko-Venäjää vastaan, mutta sen jälkeen meno on ollut vaisumpaa. Alla on murskatappio Venäjää vastaan. Latvian tilanne on saman kaltainen. Huikea voitto Suomesta vaihtui niukkaan tappioon Saksalle sekä tuskaiseen voittoon Kazakstania vastaan.

Ottelun ratkaisukohdat:
Latvian tilanne pisteiden valossa on hyvä, sillä kaksi suoraa voittoa tässä vaiheessa turnausta pitää joukkueen tiukasti kiinni pudotuspelitaistelussa. Pistekin USA:lta lisäisi tätä toivonkipinää reilusti. USA kadotti pelisysteeminsä ensimmäisen pelin jälkeen, eikä joukkue ole pystynyt yhtä pirteään esiintymiseen vahvan alun jälkeen. Venäjää vastaan kärsitty nöyryytys tuntuu vielä varmasti ja vaikuttaa otteluun joko kiukkua ja taistelua lisäten tai virheitä peläten. Jälkimmäinen tilanne antaisi Latvialle hyvän mahdollisuuden turnauksen toiseen yllätysvoittoon.

Tulosveikkaus:
Latvia taistelee ottelun väkisin jatkoajalle, jossa USA on lopulta parempi maalein 4-3.

16.45 Kanada – Tanska 1.11 – 10.00 – 14.50:

Turnaus tähän asti:
Kanada toipui hienosti alun shokeeraavasta tappiosta Ranskalle ja on sen jälkeen osoittanut olevansa jälleen vahva mitaliehdokas. Tsekki oli jo hyötyä Kanadan lepsusta puolustamisesta nousten vaikeasta tilanteesta jo maalin päähän, mutta Kanada oli ottelussa lopulta parempi. Tanska onnistui edellisellä kierroksella saalistamaan tärkeän päänahan Italialta, mutta jokainen lisäpiste on edelleen tarpeen putoamistaistelua ajatellen.

Ottelun ratkaisukohdat:
Tanskan turnaus ei pääty, vaikka Kanada ottelun veisikin. Kanada on silti yllätettävissä, sillä mahdolliset asennepuolen ongelmat yhdistettynä puolustuspelin ongelmiin antavat taitaville tanskalaishyökkääjille tilaa maalin edessä. Jos Kanada lähtee otteluun taistelumielellä, lopputulos voi olla Kanadan hyväksi todella suurikin, sillä myös Tanska on takkuillut puolustuspelinsä kanssa.

Tulosveikkaus:
Kanada hoitaa Tanskan tieltään perussuorituksella maalein 5-1.

20.45 Ruotsi – Ranska 1.14 – 9.20 – 13.00:

Turnaus tähän asti:
Ruotsi on turnauksessa edelleen ilman tappioita, mutta otteet ovat olleet todella jähmeitä erityisesti hyökkäyspuolella. Italiaa ja Norjaa vastaan laatta ei meinannut löytää tietään häkkiin millään ja Tsekkiäkin vastaan Ruotsi onnistui nousemaan voittoon vasta rankkareilla. Ranska kyykkäsi komean Kanada-voiton jälkeen Italiaa vastaan, mutta yllätti sen jälkeen Slovakian upean kolmannen erän ansiosta.

Ottelun ratkaisukohdat:
Kysymys kuuluu pystyykö Ranska ottamaan jo kolmannen ison päänahan? Suuri sininen on taistellut urhoollisesti jokaisessa ottelussa ja maalilla tänäänkin jatkava Cristobal Huet on ollut kertakaikkisen erinomainen. Puolustuspäässä suomalaisillekin tuttu pakkikaksikko Yohann AuvituNicholas Besch ovat myös suoriutuneet tehtävästään erinomaisesti. Jos Gallian kukko saa kaivettua taisteluilmeensä vielä kerran esille, Ruotsille voi olla tiedossa todella hikinen iltapuhde. Jos Ranska vastaavasti on jo tyytyväinen kahteen isoon voittoon, Ruotsi tulee kävelemään ottelussa reiluun voittoon.

Tulosveikkaus:
Ruotsin maalinteko-ongelmat heikompia maita vastaan jatkuvat, mutta tuloksena on silti niukka 2-0 -voitto.

Suomi-Valko-Venäjä ottelun ennakkoon pääset tästä.

Muista tutustua myös muihin artikkeleihimme ja haastatteluihin MM 2014 -osiosta.

Nyt voi viritellä hieman uskaliaampia lappuja, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!