Leijonien alustavat kentät

Olli Jokinen tulee olemaan suomen päällikkö tulevissa MM-karkeloissa. Myös Juuso Hietanen nähdään suurella varmuudella kisoissa. (Getty)

Leijonien alustaviin kenttiin tuli selkoa ensimmäisten harjoitusten jälkeen (Getty)

Suomen maajoukkue hyökkäsi jäälle ensimmäistä kertaa Minskissä. Selvyyttä harjoitukset antoivat ketjukoostumuksiin ja Erkka Westerlund ilmoitti myös kenen kisapassi leimattiin ja ketkä saavat vielä odottaa vuoroaan.

Leijonien ykköskenttä ei tule yllätyksenä. Tutkapari KontiolaLehterä saa rinnalleen Leksa Komarovin. Kakkoskenttää johtava kapteeni Jokinen saa laidoilleen voimahyökkääjät Miikka Salomäen sekä Iiro Pakarisen. Eli kakkosta voidaan jo nyt alkaa kutsumaan härkä-kentäksi.

Yllätyksenä kuitenkin harjoitusten jälkeen paljastui ettei Miikka Salomäen kisapassia ole vielä leimattu.

”Haluttiin nähdä Salomäki vielä jäällä ja halutaan nähdä vielä perjantainakin. Tässä on kuitenkin pari päivää peliin aikaa, niin vielä voi tapahtua mitä vaan. Sen takia ei haluttu maksimimäärää pelaajia lyödä heti kiinni.” -Westerlund, MTV Sportille.

Harjoitukset antoivat kuitenkin esimakua tulevan Latvia-ottelun kokoonpanosta.

”Siinä on aika lähellä meidän kokoonpanot ensimmäiseen otteluun.” -Westerlund.

Myöskään Juuse Saroksen, Oskari Korpikarin, Tomi Sallisen sekä Olli Palolan kisapassia ei vielä leimattu. Katseet ovat siis vielä tiukasti suunnattuina suuren meren taakse.

”Mä olisin ihan valmis lähtemään tälläkin joukkueella liikkeelle, mutta jos sieltä on mahdollisuus saada pelaajia, sekin on hyvä vaihtoehto.” -Westerlund

Ylivoimakentän muodostaa harjoitusten perusteella Kontiolan kenttä omassa koostumuksessaan ja toisessa ylivoimaversiossa Jarkko Immonen on istutettu Iiro Pakarisen paikalle Jokisen kenttään.

Leijonien ketjut treeneissä:

Hyökkäyskolmikot:
Jori Lehterä – Petri Kontiola – Leo Komarov
Miikka Salomäki – Olli Jokinen – Iiro Pakarinen
Tommi Huhtala – Jarkko Immonen – Pekka Jormakka
Veli-Matti Savinainen – Petteri Wirtanen – Jere Sallinen

Puolustajaparit:
Juuso Hietanen – Tuukka Mäntylä
Atte Ohtamaa – Jere Karalahti
Oskari Korpikari – Ville Lajunen
Tommi Kivistö – Jyri Marttinen

Muista osallistua NordicBetin 50.000€ Jääkiekkomestari kilpailuun ja osallistu myös Faneille.comin keskiviikkokisaan, jossa palkintona on 55″ UltraHD televisio!