Kommentti: Jesse Puljujärven vilttikomennus ei tarvitse edes perusteluja

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Myrskyn silmässä MM-kisoissa pelanneet Leijonat hyökkäävät äitienpäivän kunniaksi sunnuntai-iltana Sveitsin kimppuun. Panokset ovat selvät. Suomi tarvitsee pisteitä tai se on lähellä suurinta farssia miesmuistiin, eli putoamista jo lohkovaiheessa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki teki elintärkeään otteluun vain yhden ketjumuutoksen, kun Miro Aaltonen korvaa paljon kohutun Jesse Puljujärven. Päätös ei edes tarvitse perusteluja, sillä Puljujärvi ei ole tarjonnut jäällä mitään, mihin muut hyökkääjät eivät pystyisi.

Parissa ensimmäisessä ottelussaan Puljujärvi oli pirteä päästyään irti, ja pystyi luomaan maalipaikkoja ketjukavereilleen. Sen jälkeen nuorukaisen pelistä on kadonnut loistokkuus ja pistetili on MM-kisoissa vieläkin avaamatta. Viime ottelussa Norjaa vastaan superlupauksen maalintekoyritykset olivat lähinnä koomisia. Ensimmäisen erän ylivoimalla Puljujärvi hukkasi kolme selkeää maalintekopaikkaa paraatipaikalta, kun laukaukset epäonnistuvivat kerta toisensa jälkeen. Kerran nuori mies ei osunut edes kiekkoon.

Nyt Puljujärven tavoin pisteittä pelannut Aaltonen pääsee tuoreilla jaloilla yrittämään uutta alkua kisoilleen. Kaikki tietävät hyökkääjän potentiaalin. Seitsemän maalia kauden EHT-otteluissa ei syntynyt sattumalta, vaan Aaltonen on osoittanut, että pystyy ratkomaan kovia kansainvälisiä pelejä. Puljujärvi ei ole tähän pystynyt vielä miesten tasolla, eikä nykyvire povaa muutosta vielä hetkeen. Leijonilla ei ole yksinkertaisesti aikaa odottaa, että yksittäinen hyökkääjä löytää maalijyvänsä. Maaleja pitää tulla heti tai kisat loppuvat kaikkien pettymykseksi lyhyeen. Muutoksia pitää tehdä ja näin Marjamäki myös teki.

Ei Miro Aaltonenkaan mikään sateentekijä ole, mutta kun katsoo kaksikon koko kauden tilastoja, niin on todennäköisempää, että juuri Aaltonen osuu Puljujärveä ennen. Suomi tarvitsee nyt maaleja, kylmäveristä viimeistelyä, jolla ottelut tapetaan. Suomen tarvitsee todennäköisesti tehdä ainakin kolme maalia Sveitsiä vastaan, mikäli se haluaa saada ottelusta täyden pistepotin nykyisellä puolustuspelillään. Sveitsi on päästänyt vain kymmenen maalia viiteen otteluun, joka on Leijonia viisi vähemmän.

Päätös Puljujärven ketjuista tiputtamisesta aiheuttaa varmasti närää suurelle osalla Suomen menestyshullua kiekkokansaa, mutta päätös kuuluu Marjamäelle. Ei kenellekään muulle. Tällä kertaa päätös on myös täysin perusteltu. Tai tarkemmin ajatellen vaihdosta ei tarvitse edes perustella. Puljujärvi aloitti kisat 13:ntena hyökkääjänä, sai mahdollisuutensa odotettuaan vajaat kaksi peliä penkin päässä, mutta ei onnistunut tuomaan merkityksellistä lisäarvoa joukkueen peliin. Puljujärven paikka ei ole nyt ainakaan otteluun jäällä, ja siitä on kenenkään turha vetää hernettä nenään.

Kansikuva: All Over Press