MM-kisojen avauspäivän pelit

Mikä on venäläistähtien motivaatio ja tekeekö Ovechkin töitä myös puolustussuuntaan? (Getty)

Mikä on venäläistähtien motivaatio ja tekeekö Ovechkin töitä myös puolustussuuntaan? (Getty)

Nyt se alkaa! Minskin MM-kilpailujen avauskierros pärähtää käyntiin klo 16.45. Tänään ohjelmassa on neljä ottelua, joista jälkimmäiset starttaavat klo 20.45. Tässä pienimuotoinen ennakko päivän ja illan otteluihin.

Perjantai klo 16.45 Sveitsi – Venäjä 5.50 – 4.85 – 1.45 (Betsson)

Sveitsillä on hyvät mahdollisuudet yllättää Venäjä avausottelussa. Molemmilla jäi olympialaisista nälkää, mutta turnauksen avauksessa kaikki on aina mahdollista. Paljon on kiinni siitä missä mielentilassa venäläiset tähdet jäälle tänään luistelevat. Käkikellomaan (kuullaanko olympialaisista tuttua kukkumista tänään?) maalilla nähdään suurikokoinen Reto Berra ja puolustuksessa suurinta vastuuta kantavat Roman Yosi sekä Yannick Weber. Helppoa urakkaa ei siis ruplatähdille ole luvassa vaikka oikealla asenteella kaukaloon hyppäisivätkin. Venäjän nimilista on kova ja joukkue lähtee syystä suosikkina otteluun. Itse odotan vähämaalista ja tahmeaa alkua itänaapureillemme. Uskon yllätyksen olevan mahdollinen ja tartun siitä tarjottaviin erittäin mukaviin kertoimiin. Sveitsi on noussut mukaan yläkerran karkeloihin ja uskon, että joukkue nähdään myös tässä turnauksessa vähintään puolivälierissä.

Moneyline vedolla Sveitsillä rahastaa 3.50-kertaisesti ja tasapelistä tarjottu 4.85 on myös todella kiinnostava. Betsson tarjoaa alle 4.5 maalista kertoimen 2.12 ja se löytää myös mukaan kupongille. Betssonin sivuilla voit lyödä vetoa myös muun muassa Ovechkinin pisteistä. Mies elää tehoista ja kysymys kuuluukin, onko mies heti alusta asti hereillä?

Perjantai klo 16.45 Ranska – Kanada 20.00 – 17.50 – 1.03

Pässinlihaa. Edes Ranskan kaikkien aikojen allstar-joukkue ei riittäisi, vaikka Kanada onkin huomattavati olympiajoukkuetta heikompi kokonaisuus. Kanadalla on riveissään Coloradon tulevaisuuden supertähti Nathan MacKinnon sekä todella vahva maalivahtiosasto. Nuori Kanada haluaa näyttää. Joukkueessa on paljon vielä hetki sitten nuorten kisoissa esiintyneitä pelureita, mutta myös kokemusta löytyy. On puhuttu paljon, että suuri kaukalo vaatii totuttelua, mutta sen voi tyrmätä Sotshin perusteella. Kanada on minun papereissani myös näiden kisojen suurin ennakkosuosikki, vaikka niitä totuttuja veteraanitähtiä ei tällä kertaa joukkueessa vilisekään. Nuorella voimalla, lahjakkuudella ja käsittämättömällä taidolla, joukkue tulee kisojen aikana hurmaamaan vielä monet.

Kysymys ei ole siis siitä voittaako Kanada, vaan monta maalia se tulee iskemään putoamista vastaan kamppailevien Ranskalaisten reppuun. Kuuden maalin voitto kuulostaa minusta jopa järkevältä vaikka kyseessä onkin avausottelu. Kanada -5.5 tarjoaa jo maistuvan 3.25-kertoimen ja isken sen ainakin omalle lapulleni.

Perjantai klo 20.45 Slovakia –Tšekki 4.15 – 4.45 – 1.63

Slovakian taso mitataan heti kunnolla. Jos Jagr ja Cervenka ovat kunnossa heti avausottelussa, Slovakia voi saada kuonoon rumastikin. Mutta jos Tšekin tähdet ovat puolikuntoisina tai jopa sivussa on ottelu ennakkoon tasaväkisempi kuin kertoimet antavat odottaa. Tämä ottelu käsiteltiin myös perjantaibetseissä ja siellä kupongillemme löysi yli 5.5 maalia. Ladislav Nagy nauttii suurta luottoa joukkueessaan ja saa vastuuta myös ylivoimalla. Sniperin taidot kaikki Liigaa seuraavat tietävät ja miehen maalista tarjottu 5.15 kerroin huutaa noutajaansa.

Tšekki on ottelun ennakkosuosikki, mutta kumpaakin joukkuetta motivoi enemmän hyökkäyspään hienot suoritukset kuin puolustustyöskentely. Odotamme siis maalirikasta hegemoniaottelua. Yli 5.5 maalia kupongille 2.55-kertoimella ja mausteena tuo Nagyn maali.

Perjantai klo 20.45 Valko-Venäjä – USA 6.40 – 6.00 – 1.33

Vaikka USA:n joukkue on nimetön, ovat isäntämaan mahdollisuudet jenkkejä vastaan silti minimaaliset. Valko-Venäjän joukkueessa pelaa tuttuja tähtiä, kirkkaimpina Mihail Grabovski sekä Kostitsynin veljekset. USA:n joukkue on sekoitus Euroopassa pelaavia sekä taalajäiden sankareita. Kisoissa kannattaa seurata ainakin Tampa Bayn nopeaa laituria Tyler Johnsonia. Mies nakutti NHL:ssä 25 maalia ja mukavat 52 pistettä. Jenkkien selkärankana toimii maalivahti Tim Thomas. Pohjois-Amerikkalaiseen tyyliin maalinedusta pidetään puhtaana ja konkarimaalivahti napsii ne loput.

Valko-Venäjän joukkueeseen kohdistetaan valtavat kotijoukkueen paineet. Huutomyrsky saa ylipelaamaan enkä jaksa uskoa Glen Hanlonin saaneen joukkueen viisikkopeliä sitä normaalia tiiviimmäksi. USA rankaisee varmasti virheistä ja joukkueen nuoriso haluaa todella näyttää. Perjantaibetseissä iskettiin USA:lle vähintään kahden maalin voitto 1.85 -kertoimella.

Nyt voi viritellä hieman uskaliaampia lappuja, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!

Muistathan myös, että sinulla on vielä avausotteluun asti aikaa osallistua Keskiviikkokisaamme, eli klo 16.40 asti. Siellä palkintona upea LG:n 55″ 4K Ultra HD 3D LED televisio.