Suomi kohtaa Venäjän EHT-turnauksessa – Leijonilla mukana hurjia tehoja iskenyt huippupakki

EHT-turnauksen kolmas osa alkaa tänään Ruotsissa. Turnaukseen osallistuvat perinteisesti Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Tsekin maajoukkueet ja jokaisen maan kotikentällä järjestetään yksi osa EHT-sarjaa.

Aikaisemmat kaksi osaa on pelattu Suomen Karjala-turnauksessa ja Venäjällä Channel One Cupissa. Karjala-turnauksessa Leijonat kaatoi sekä Ruotsin että Tsekin 3-0, mutta hävisi Venäjälle 3-0. Venäjän Channel One Cupissa isäntäjoukkue kaatoi Leijonat 5-0 ja Tsekiltä tuli takkiin 3-4 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, mutta Ruotsi kaatui maalein 3-2.

Vaikka kyse onkin Ruotsissa järjestettävästä turnauksesta, niin isäntäjoukkuetta lukuun ottamatta muut joukkueet saattavat pelata yhden ottelun omalla kotikentällään. Esimerkiksi Channel One Cupissa Suomi ja Tsekki kohtasivat Tampereella ja tänään käytävä Venäjän ja Suomen ottelu pelataan Venäjän Jaroslavlissa.

Leijonien suurin haaste aikaisemmissa kohtaamisissa on ollut maalinteko, sillä Venäjän verkkoon ei ole saatu vielä maalia tämän kauden EHT:ssa. Maaliton putki on jo yli 134 minuuttia.

Suomen maalinsuuta vartioivat Kärppien ykkösmaalivahti Veini Vehviläinen ja TPS:n Rasmus Tirronen, jolla on kolmanneksi paras voittoprosentti Liigassa enemmän pelanneista maalivahdeista.

KHL:stä on mukana yksi puolustaja, Avangard Omskin Ville Pokka. Liigasta valittiin viisi puolustajaa, jotka ovat HPK:n Niklas Friman, Pelicansin Oliwer Kaski, HIFK:n Teemu Eronen, Ilveksen Oskari Laaksonen ja KalPan Otto Leskinen. Ruotsin liigasta mukana ovat Mikko Lehtonen, Jesse Virtanen ja Kristian Näkyvä. Saksan DEL-liigasta mukaan mahtui Joonas Lehtivuori.

Hyökkääjät ovat Eetu Luostarinen KalPasta, Juhani Tyrväinen HIFK:sta, Antti Kalapudas Sportista, Niko Ojamäki Tapparasta, Ville Leskinen Kärpistä, Hannes Björninen Pelicansista, Anrei Hakulinen KooKoosta, Julius Junttila, Janne Pesonen ja Jere Sallinen SHL:stä sekä Joonas Nättinen ja Mikael Ruohomaa KHL:stä.

Etenkin Pelicansin tehopuolustaja Oliwer Kaski on mielenkiintoinen nimi. Peräti 39 pistettä (15+24) 47 ottelussa kahminut 23-vuotias pakki tekee hurjien esitystensä ansiosta maajoukkuedebyytin tänään. Etenkin viimeisessä 11 ottelussa Kaski on ollut hurjana tehopistein 9+9. Kaski tuo ylivoimapeliin kaivattua erikoisosaamista, toteaa Jere Lehtinen.

Leijonien kentälliset illan otteluun alapuolella:

13 Julius Junttila – 23 Mikael Ruohomaa – 20 Niko Ojamäki
4 Mikko Lehtonen – 7 Oliwer Kaski

22 Janne Pesonen – 15 Antti Kalapudas – 24 Ville Leskinen
42 Teemu Eronen – 51 Kristian Näkyvä

39 Anrei Hakulinen – 12 Juhani Tyrväinen – 19 Joonas Nättinen
21 Jesse Virtanen – 52 Otto Leskinen

76 Jere Sallinen — 28 Hannes Björninen – 10 Eetu Luostarinen
3 Niklas Friman – 50 Oskari Laaksonen

Maalissa aloittaa Veini Vehviläinen ja varamaalivahtina on Rasmus Tirronen.

Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä YLE:n kanavilta.

Kansikuva: AOP

Lähde: Leijonat.com