Leijonat Minsk: Mahdolliset NHL-vahvistukset

Jussi Jokinen pelasi jo Sotshissa. Riittääkö miehellä virtaa vielä toisiin arvokisoihin jos kausi päättyy pettymykseen Pittsburgh Penguinsissa? (Getty)

Jussi Jokinen pelasi jo Sotshissa. Riittääkö miehellä virtaa vielä toisiin arvokisoihin jos kausi päättyy pettymykseen Pittsburgh Penguinsissa? (Getty)

Erkka Westerlund nimesi eilen joukkueensa Valko-Venäjän MM-turnaukseen. Miehen puheista päätellen mahdollisille taalajäiltä saapuville vahvistuksille jätettiin vielä pieni ikkuna auki lähteä vahvistamaan joukkuetta.

”Meidän ei tarvitse leimata heti kisojen alussa kaikkia, koska vain 20 kenttäpelaajaa saa pelata. Silloin kahta pelaajaa ei heti tarvitse leimata. Se vara siinä on, mutta heti kun me taas tarvitaan kisojen osalta pelaajia, niin sitten pitää edetä.” – Erkka Westerlund, Radio Nova

NHL:n pudotuspeleissä on vielä kahdeksan suomalaista mukana, joista muutaman kisamatkan voi jo suoralta kädeltä unohtaa. Teemu Selänne ripusti Leijona-paidan jo naulaan. Mikko Koivun ja Mikael Granlundin kisamatkan estää loukkaantumiset. Granlundin kisamatka tyssää jatkuviin aivotärähdyksiin enkä usko nuoremman Koivunkaan lähtevän rasittamaan nilkkaansa kisoihin tiukkojen pudotuspelien jälkeen. Saku Koivun liittyminen joukkueeseen olisi myös todella suuri yllätys.

Maalivahtikolmikko on jo päätetty. Tuukka Rask tuleekin toivottavasti vielä viemään Bostonin pitkälle NHL:ssä, kunhan Habs-peikko pysyy vain piilossa. Pekka Rinne on Leijonien ykkönen jos ei ihmeitä tapahdu, Mikko Koskinen on vahvana tukena taustalla ja Juuse Saros on haistelemassa ilmapiiriä tulevaisuutta silmällä pitäen.

Leijonien pakisto on ehkä kaikkien aikojen kapein ja vahvistus sille osastolle Olli Määtän muodossa olisi lähes lottovoitto. Määttä on pystynyt esityksillään pitämään itsensä läpimurron jälkeen kokoonpanossa ja vastuuta tulee pudotuspeleissäkin keskimäärin 18 minuuttia per peli. Pensin tipahtaminen Rangersille päättäisi samalla myös Jussi Jokisen kauden. JJ olisi suuri vahvistus hyökkäykseen, mutta onko paketissa vielä virtaa mahdollisen tippumisen ja Sotshin jälkeen.

Minnesota Wildin tilanne näyttää tällä hetkellä tukalalta, mutta vielä on paljon pelattavaa ennen kauden päättymistä. Granlundin ja Koivun saapuminen olisi yllätys, mutta yksi herra tekisi varmaan mieluusti debyytin maajoukkueessa. Erik Haula on ehkä se tuntemattomin suomalainen taalajäillä, mutta miehestä tullaan vielä kuulemaan. Herran otteet ovat vakuuttaneet kauden aikana Wildin päävalmentajan Mike Yeon, joukkueen fanit ja monet täältä Suomesta käsin NHL-kiekkoa seuraavat yökyöpelit. Miehen otteet vain tuntuvat paranevan sitä mukaa kuin pelit kovenevat ja odotan miehen läpimurtoa myös täällä kotimaan mediassa.

Suoralta käsin sanoisin mahdollisten vahvistuksen olevan kahdeksan pelaajan sijasta vain kolmessa. Voin olla väärässä, mutta uskon näiden kolmen olevan ne potentiaaliset kisakoneeseen nousevat, jos vain kausi jää kesken NHL:n puolella.

Pittsburgh Penguins (otteluvoitot 1-1):

Jussi Jokinen 8 ottelua 4+3=7, +7 (Playoffs)
Olli Määttä 8, 0+2=2, -1

Seuraava ottelu ma-ti yönä

Anaheim Ducks (0-1-tappiolla):

Teemu Selänne 6, 1+3=4, +-0
Saku Koivu 7, 0+1=1, -3

Seuraava ottelu ma-ti yönä

Minnesota Wild (0-2-tappiolla):

Mikko Koivu 9, 1+5=6, -4
Mikael Granlund 9, 2+3=5, +2
Erik Haula 9, 1+3=4, -1

Seuraava ottelu ti-ke yönä

Boston Bruins (1-1-):

Tuukka Rask

Seuraava ottelu ti-ke yönä

Muista tsekata myös muut artikkelimme Valko-Venäjän MM-kilpailuja koskien.

Jääkiekon MM-kisat 2014: Haastajat