Leino ja Shedden ryöstöretkellä – Westerlund hurjana

Doug Shedden ja Ville Leino tekivät paluun Hartwall Arenalle keskiviikkona. Ville Leino pelasi kaudella 2007-2008 Jokereissa Sheddenin alaisuudessa. Leino palasi Sheddenin alaisuuteen tällä kaudella ja nyt Medvescak Zagrebin riveihin. Keskiviikkona Medvescak haki Jokereista voiton selvin 4-1 numeroin.

Ville Leino pelasi Jokereissa kauden 2007-2008, jolloin syntyi myös ennätyspisteet, kun hän teki 55 ottelussa tehot 28+49=77. Tuon kauden jälkeen savonlinnalaisen matka jatkui kohti Pohjois-Amerikkaa ja Detroit Red Wingsiä. Hän vietti NHL-ympyröissä kuusi kautta ja siirtyi viime lokakuussa Kroatiaan Zagrebin joukkueeseen. Tänään Leinon edustama joukkue vei pisteet Jokereista.

– Hieno homma, että voitettiin tänään ja sauma elää vielä. Tämä tietysti huomattavasti parantaa meidän mahdollisuuksia ja täytyy jatkaa samaan malliin, Leino mietti pelin jälkeen.

Medvescak Zagreb kävi ryöstöretkellä Helsingissä

Medvescak Zagreb kävi ryöstöretkellä Helsingissä (AOP)

Voitolla oli iso merkitys kroatialaisjoukkueelle, sillä Medvescakilla on viisi pistettä eroa pudotuspeliviivaan, kun 51 peliä on pelattu. Joukkue majailee tällä hetkellä sijalla 11. Edellä ovat muun muassa Torpedo Nizny Novgorod ja Dinamo Riika, joilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Pudotuspeliviivalla on Vitjaz, joka on pelannut saman verran pelejä Zagrebin kanssa.

– Me ollaan pelattu hyvin tiiviisti viime aikoina ja vihdoin saatu paketti toimimaan, mikä on tietysti kasvattanut itseluottamusta ja jätkät pelaavat sitten myös hyvällä itseluottamuksella, Leino analysoi joukkuettaan.

Leinoa ei tänään kuulutettu kertaakaan maalintekijänä, vaikka hänen nimeänsä väläytettiin Medvescakin kolmannen maalin yhteydessä. Lopulta maali meni Bill Thomasin nimiin. Aivan ilman pisteitä ei SapKon kasvatti kuitenkaan pelissä jäänyt, sillä hän sai yhden syöttöpisteen.

– Oli siinä tilanteita ja viime aikoina on pelit kulkenut kivasti, niin sitä myös nauttii pelaamisesta. Totta kai silloin, kun joukkue voittaa on kivaa pelata, Leino paljasti.

Lauma yksilöitä

Jos Medvescakin leirissä oltiin tyytyväisiä ottelun lopputulokseen, niin samaa ei voi sanoa Jokereiden suunnalta. Helsinkiläisjoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund oli hyvin vähäsanainen ottelun lehdistötilaisuudessa, mutta sitäkin tyhjentävämpi miehen kommentti oli.

Erkka tuimana (AOP)

Erkka ei ollut tyytyväinen (AOP)

– En mä nähnyt tänään tuolla jäällä joukkuetta. Mä näin siellä enemmin lauman yksilöitä Jokereiden puolella. Se ei vähennä yhtään vastustajan suoritusta, mutta kyllä me avustettiin tänään siinä, että Medvescak voitti tuon pelin, Westerlund jyrähti.

Viime aikoina Jokereiden pelissä on ollut havaittavissa pientä paikkojen tuhlailua ja sitä näkyi tänäänkin. Paikkoja lisäosumille olisi Jokereilla ollut useita. Siitä huolimatta Medvescak Zagreb pelasi hyvän pelin ja sen huomasi myös Westerlund.

– Parempi joukkue voitti tänä iltana, ei siitä sen enempää. Medvescak on pelannut hyvin tämän vuoden puolella ja nämä kaikki pelit ovat tasaisia. Jos näihin asennoituu yhtään väärin, niin näin käy, Westerlund vuodatti.

Medvescakin päävalmentaja Doug Shedden oli mielissään, kun joukkue otti voiton ja nimenomaan voiton Jokereista, jota Shedden itsekin on aikoinaan valmentanut.

– Tämä oli iso voitto meille, kun yritämme tavoittaa playoffs-paikkaa. Jokerit on hyvä joukkue ja jo senkin vuoksi tällä voitolla on iso merkitys. On hienoa palata Helsinkiin ja voittaminen täällä on hyvä bonus, Shedden kuvaili tuntemuksiaan.