Pudotuspelijoukkueet ovat hahmottumassa NHL:ssä

NHL:n runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 16-20 ottelua. Hyvätkin joukkueet napsivat näin pitkällä ajanjaksolla sarjapisteitä kolmisenkymmentä. Todennäköisesti alle tuon. Villien korttien jakomaastossa eroa alkaa olla ratkaisevan tuntuisesti.

Itäisessä konferenssissa viimeisellä pudotuspelipaikalla on nousukiidossa oleva Pittsburgh Penguins 74 sarjapisteellään. Takana hengittää osavaltioseuralainen Flyers viisi pistettä vähemmän keränneenä. Otteluita on takana yhtä monta, 63.

Eli Flyersin olisi voitettava samaisella 19 ottelun ajanjaksolla kolme ottelua enemmän kuin Penguins. Pingviinit ovat voittaneet ailahtelevalla kaudellaan enemmän kuin joka toisen ottelunsa, kun voittoja on kerättynä 33 kappaletta.

Penguins voittaa jäljellä olevista otteluistaan 10, joten Flyersin pitäisi pystyä voittamaan 13.

Tällä yritän sanoa, että viiden pisteen kaula on yllättävän paljon tässä vaiheessa kautta.

Läntisessä konferenssissa tilanne on hieman erilainen. Wildilla on kädessään villi kortti, Avalanchella mustapekka. Joukkueilla on saman verran pisteitä kerättynä, Avalanchella ottelu enemmän pelattuna. Canucks on jo jäänyt ratkaisevasti tästä jaosta, sillä eroa on edellä mainittuun kaksikkoon kymmenen pistettä.

Sarjataulukossa ylöspäinkin on matkaa selkeästi. Hyvillä mielillä voi todeta, että lännen viimeinen pudotuspelipaikka ratkotaan Wildin ja Avalanchen kesken. Toivottavasti tilanne säilyy yhtä herkullisena loppukuulle, sillä joukkueet kohtaavat 26. päivä kuluvaa kuuta.

Onko yllätyksiä havaittavissa?

Idässä Panthersin suoritus on ehdottomasti suurin ja positiivisin yllätys. Bruins on vielä toistaiseksi yllättävän korkealla. Offseasonilla tehdyt liikkeet ja rosteri eivät luoneet uskoa siihen, että Bostonissa haaveiltaisiin divisioonan kärkipaikoista.

Canadiensin totaalinen romahtaminen on varmasti monelle yllätys. Voiko oikeasti kokonaissuoritus henkilöityä näin paljon Carey Priceen? En ole saanut omaa kantaani täysin selväksi, mutta niin se taitaa vain olla…

Lännessä kivenkova keskinen divisioona pitää pintansa, kärkikolmikko on odotettu. Jetsin valahtaminen on enemmänkin harmittavaa kuin yllättävää.

Uskoakseni vähintään yhdeksän kymmenestä olisi ennen kautta arvannut, että Kalifornian joukkueet Kings, Ducks ja Sharks miehittävät Tyynenmeren divisioonan kolme ensimmäistä tonttia. Ja vähemmän yllättävästi Albertan joukkueet ovat listauksen loppupäässä. Ehkä ensi kaudella, ehkä ensi kaudella.