Leino palaa Ilmalaan Medveščakin paidassa

Keskiviikkona Helsingin Jokerit saa vastaansa tutun naaman, kun Ville Leino palaa Medvescak Zagrebin paidassa Hartwall Arenalle. Leino pelasi Jokereissa kauden 2007-2008 voittaen runkosarjan pistepörssin tehoilla 28+49. Hurjat tehot oikeuttavat edelleen kaikkien aikojen yhden kauden pistetilastoissa seitsemännelle sijalle. Jokerit ja Medvescak ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat kahden vierasvoiton turvin tasan 1-1.

Medvescak halajaa pudotuspeleihin 

Ei ole poikkeuksellista, että tässä vaiheessa kautta KHL:ssä useampikin joukkue on käytännössä menettänyt pudotuspelimahdollisuutensa. Jopa ennätyksellisenkin tasaiseksi äityneessä läntisen konferenssin alemman puolikkaan taistossa kuitenkin jokaisella joukkueella on mahdollisuus pitkittää kauttaan ainakin vielä maaliskuun puolelle.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan tällä hetkellä pitävällä Vitjaz Podolskilla on 67 pistettä. Viimeisenä eli 14. sijalla majailevalla Slovan Bratislavalla on kasassa 57 pistettä ja toiseksi viimeisenä olevalla Zagrebilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan seitsemän pistettä. Pelejä on joukkueesta riippuen jäljellä 10 tai 11.

Zagrebin karhut ovat heränneet kamppailemaan tosissaan pelien jatkumisesta. Tammikuun kahdeksasta pelistä se on voittanut viisi ja jäänyt pisteittä vain kahdesti. Meneillään oleva putki on joukkueen paras pisteissä laskettuna koko kaudella.

Jokerit metsästää divisioonamestaruutta

Jokerit on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, ja kotietukin avauskierrokselle näyttää todennäköiseltä. Hyvin menneen kauden edetessä nälkä on kasvanut, ja kun divisioonan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Pietarin SKA on yhden ottelun pelanneena vain kuuden pisteen päässä, ei divisioonan mestaruuskaan ja sitä kautta kotietu tosipelien mahdolliselle toiselle kierrokselle ole mahdoton ajatus.

Voitot kotipeleistä antaisivat hyvät lähtökohdat vieraspeleihin

Kauden jäljellä olevasta 11 ottelusta Jokerit pelaa kotona neljä ja seitsemän vieraissa. Ennakkoon kaikki jäljellä olevat kotipelit ovat voitettavia otteluita. Zagrebin, perjantaina Slovan Bratislavan, sunnuntaina Atlant Mytištšin ja viikon päästä sunnuntaina vastaan asettuvan Dynamo Moskovan selätykset antaisivat hyvät lähtökohdat jäljellä oleviin kahteen vierasreissuun.

Ensi viikolla Jokerit matkaa kovien Ufan ja Omskin vieraaksi itään, ja helmikuun puolessä välissä edessä on kova rutistus runkosajran loppuun: SKA 15.2.,  Atlant Mytištši 18.2., Dinamo Minsk 20.2., Zagreb 22.2. ja runkosarjan päättävä ottelu Bratislavassa 24.2. Jokerit siis laskeutuu pehmeästi pudotuspeleihin 11 vuorokauden vieraspelikiertueella, ja kun tosipelit alkavat jo perjantaina 27.2., ei palautumiseen jää kuin reilu kaksi vuorokautta.

Ottelun lähtökohdat ja kulku

Uskomme Jokereiden voittoon. (Pekka Rautiainen)

Uskomme Jokereiden voittoon. (Pekka Rautiainen)

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä tuloksellisesti, vaikka Jokerit on ollut pelillisesti parempi. Yhteismaalit ovat Jokereille tässä vaiheessa 5-4, laukaukset 70-52.

Kun tähän yhdistää ottelun panoksen ja aavistuksen verran viime aikoina pinnalle nousseen Jokereiden maalinteon vaikeuden, tuskin tänäänkään mitään maalijuhlia tulee.

Pelityyliltään Zagreb on hyvin pohjoisamerikkainen joukkue. Peli on suoraviivaista, karvaus on kovaa ja maalille ajetaan aktiivisesti.

– He ovat pelanneet meitä vastaan hyvin. Kovaa karvausta ja peliä luvassa myös tänään, joten meidän on oltava tarkkana omassa päässä ja hyökkäyksiinlähdöissä, kommentoi ottelua viikonlopun All Star -pelaaja Steve Moses Jokereiden verkkosivuilla.

Uskon, että ottelusta tulee tänäänkin tiukka yhden tai kahden maalin matsi. Avainasemassa on, miten Jokereiden tökkineet hyökkäyksiinlähdöt on saatu uomiin ja toisaalta miten kotijoukkue onnistuu puolustamaan omaa maalinedustaa. Mikäli näissä onnistutaan, Jokereiden tasaisempi ja laadukkaampi materiaali tuo rutiinivoiton.

Panos takaisin

Vedonlyöntikeskustelun päivän peleistä löydät täältä! NordicBetillä on myös otteluun panos takaisin -tarjous, mikäli ottelussa tehdään vähintään viisi maalia.

Seuraa näitä pelaajia

Ville Leino – Minkälaisen vastaanoton kauden SM-liigakauden ’07-08 parhaaksi pelaajaksi valittu Leino saa kotiyleisöltä, ja miten taikuri pelaa tänään?

Steve Moses – Ei osallistunut KHL:n nopein luistelija -kilpailuun, jottei riskeeraisi loukkaantumista. Painaako viikonloppu jaloissa, onnistuuko palaaminen oikeaan pelirytmiin viikonlopun pipohöntsän jälkeen?

Juhamatti Aaltonen – Kun kevät lähestyy, meikäläisen fokus on tiukasti tässä miehessä. Nyt on lunastettava oma paikkansa joukkueessa, ja kun päivät pitenee, Aaltonen paranee – siihen Jokerit on luottanut koko kauden.

Kuva: Pekka Rautiainen