Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Helsingissä tunteikas ilta

Liiga jatkuu torstaina kuuden ottelun voimin. HIFK saa vieraakseen kauden vaisusti aloittaneen SaiPan ja luvassa on varmasti erityinen ilta punaiselle kiekkoperheelle, kun ottelussa muistetaan keskiviikkona menehtynyttä seuralegendaa, Matti Hagmania.

Voittaako Pelicans Jyväskylässä ennen kolmatta vuosipäivää?

Jyväskylä on ollut monille joukkueille haastava paikka eikä Pelicans ole poikkeus. Lahtelaiset ovat juhlineet edellisen kerran Hippoksella lähes kolme vuotta sitten, kun joukkue kuittasi voiton maalein 3-1 marraskuun alussa vuonna 2013. Pelicans on aloittanut kuluvan kauden pirteästi ja varsinkin joukkueen hyökkäyskalusto on ollut Iikka Kangasniemen johdolla tulessa. Kangasniemi on tänään poissa lahtelaisten kokoonpanosta.

Pelicans vahvisti hyökkäyskalustoaan, kun Antti Tyrväinen palasi Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Pelicans oli jo aiemmin hankkinut hyökkäykseensä niin ikään tutun miehen, kun Justin Hodgman liittyy joukkueen vahvuuteen lokakuun lopulla. Torstain vastustajan JYPin alkukausi on ollut haastava, mutta lauantaina joukkue haki taisteluvoiton Mikkelistä erinomaisesti debyyttiottelussaan torjuneen Markus Ruusun johdolla. Pelicansin yhdeksästä ottelusta vielä yksikään ei ole venynyt jatkoajalle asti, kun taas JYPin peleissä ratkaisua on haettu peräti viidesti varsinaisen peliajan jälkeen.

Helsingissä haikea ilta

Helsingissä on torstaina tunteikas ilta, sillä punaista yhteisöä kohtasi suru-uutinen keskiviikkona. Seuralegenda Matti Hagmanin muistoa onkin tarkoitus kunnioittaa SaiPa-ottelussa. Katossa roikkuva paita numero 20 herättää suurta kunnioitusta yli seurarajojen ja kotijoukkueen osalta illasta on varmasti tulossa tunteikas eikä latausta pitäisi puuttua.

HIFK pääsee kamppailuun mainioista lähtökohdista, sillä alla on kaksi voittoa haastavista vieraspeleistä. Lappeenrannassa sävel on ollut toinen. SaiPa eteni CHL:n pudotuspeleissä jatkoon Tapparan kustannuksella, mutta Liigassa on tökkinyt: lappeenrantalaiset ovat hävinneet viisi viimeistä peliään. Varsinkin puolustuspelaamisessa on ollut parantamisen varaa, sillä joukkueen verkkoon on tehty jokaisessa näistä otteluista vähintään neljä maalia. SaiPa onkin KooKoon jälkeen eniten maaleja päästänyt joukkue. Myös hyökkäyksessä on ollut parantamisen varaa, mutta siihen kaivattua apua tuo heti ensimmäisessä ottelussaan maalannut Brock Trotter.

Kärpät yrittää jatkaa vahvoja kotiotteita

Kärppien tahmeasta alkukaudesta on puhuttu todella paljon. Neljästä vierasottelustaan joukkue ei ole onnistunut voittamaan vielä ainuttakaan, mutta Oulussa vire on ollut huomattavasti parempi. Viidestä kotiottelustaan Kärpät on jäänyt pisteittä vain kertaalleen. Loukkaantumisista kärsineet oululaiset ovat olleet alkukaudesta Mika Pyörälän onnistumisten varassa eikä alemmilta ketjuilta ole juuri tulitukea herunut. Myös maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Jussi Rynnäs sai selvästi enemmän vastuuta ensimmäisissä otteluissa, mutta Sami Aittokallio on ollut tolppien välissä kahdessa edellisessä pelissä. Aittokallio on pelannut virkaveljeään tasaisemmin, mutta joukkue ei ole voittanut hänen pelaamistaan kolmesta ottelusta ainuttakaan varsinaisella peliajalla.

Torstaina Kärpät kohtaa ensimmäistä kertaa historiansa aikana Jukurit Liigassa. Mikkeliläiset ovat olleet syksyn suurin yllättäjä. Kokoonpanosta ei varsinaisia tähtipelaajia löydy, vaikka muun muassa Henrik Koivisto onkin ollut erinomainen, mutta Risto Dufvan suojatit ovat pelanneet todella yhtenäisesti. Jokainen joukkueen jäsen puhaltaa kentällä yhteen hiileen eikä heikkoja lenkkejä ole. Kärpille onkin tiedossa hankala iltapuhde.

Näkyykö Lukon tunnelin päässä valoa?

Lukolle alkukausi on ollut lievästi sanottuna haastava. Juha Vuoren johdolla uuteen aikakauteen siirtynyt joukkue on voittanut kauden yhdeksästä ottelustaan kaksi, joista vain toinen tuli varsinaisella peliajalla. Lauantainakin tuloksena oli tappio Satakunnan derbyssä, kun Ässät haki pisteet aneemiselta raumalaisjoukkueelta maalein 3-1.

Torstaina haaste on sieltä vaikeimmasta päästä, kun Lukko ottaa mittaa sarjataulukon piikkipaikalla majailevasta Tapparasta. Hallitsevan mestarin alkukausi on ollut erinomainen, vaikkakin joukkue lähtee torstain koitokseen tappio niskassaan. Tamperelaisten murheena on ollut muun muassa erinomaisessa vireessä olleen Veli-Matti Savinaisen loukkaantuminen. Tapparalta on löytynyt tälläkin kaudella onnistujia laajalla rintamalla, sillä peräti kolme joukkueen pelaajaa on onnistunut maalinteossa vähintään viidesti. Vastaavasti seitsemällä muulla joukkueella yksikään pelaaja ei ole ylittänyt tätä rajapyykkiä.

Ässät liitää voittoputkessa

Ässien kausi käynnistyi takkuillen, mutta sittemmin joukkue on päässyt kovaan liitoon. Porilaiset lähtevät torstain kamppailuun allaan kolme varsinaisen peliajan voittoa, kun Lukko, Sport sekä Pelicans kaatuivat. Erinomaisen otteiden takana on erityisesti yksi mies: Ari Ahonen. Loistovireeseen äitynyt 35-vuotias maalivahti on torjunut kolmessa ottelussa putkeen ja päästänyt taakseen vain kaksi takaiskua. Ahonen suorastaan dominoikin Liigan maalivahtien tilastoja.

Torstaina porilaiset saavat vieraakseen Ilveksen, joka kärsi keskiviikkona kotikentällään tappion jatkoajalla Sportille. Sami Sandellin sairastuvalle koko kaudeksi menettänyt Ilves esiintyi pääpiirteittäin mainiosti, mutta peli ailahteli ajoittain paljon. Sport sai pitkiäkin myllytyksiä tamperelaisten päätyyn ja onnistui tasoittamaan aivan ottelun lopussa. Tappiosta huolimatta Ilveksen ilme oli hyvä ja varsinkin Teemu Rautiainen oli kovassa iskussa. Vaisusti aloittaneiden Mitch Wahlin ja Teemu Aallon kauden avausmaalit tulivat tamperelaisten kannalta tärkeään saumaan.

Jatkuuko TPS:n liito kotikaukalossa?

TPS on ollut yksi alkukauden pirteimpiä yllättäjiä, sillä turkulaiset majailevat sarjataulukon toisella sijalla. Yhdeksästä ottelusta voittoja on irronnut peräti seitsemän ja TPS onkin onnistunut kääntämään erityisesti monet tiukat kamppailut edukseen: voitoista peräti neljä on tullut maalin paremmudeella. Varsinkin kotikaukalossaan turkulaiset ovat olleet iskussa. Neljästä vierailijasta kukaan ei ole pystynyt nappaamaan voittoaan kotimatkalle mukaan.

Torstaina on kotitaikaa yrittää murtaa KalPa, jonka alkukausi on ollut niin ikään varsin pirteä, kun joukkue majailee sarjataulukon viidennellä sijalla. Torstaina savolaiset ovat suuren haasteen edessä, sillä kuopiolaisilla on ollut pienoisia ongelmia vieraspelaamisen kanssa. Neljästä matkapelistä voitto on irronnut vain kertaalleen, kun KalPa haki pisteet Ilvekseltä lukemin 6-4. Muissa kolmessa vieraspelissä KalPa onkin tehnyt yhteensä vain neljä täysosumaa.

Kierros käynnistyy kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu+ -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press