Valta kansalle: äänestä Liigan runkosarjan parhaimmisto!

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan runkosarjasta on jäljellä aivan viimeinen silaus ja on aika tarkastella suurimpia onnistujia Tärkeimmät pelit ovat toki vielä edessä, mutta muutaman joukkueen sesongit tulevat päätökseen jo viikon kuluttua. Nyt valta annetaankin kansalle ja on aika äänestää runkosarjan parhaat pelaajat.

Paras hyökkääjä

Tapparan kaksikko Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen ovat olleet pistepörssin kärkikahinoissa läpi kauden. Haapala kuitannee pistepörssin voiton nimiinsä, kun 23-vuotias hyökkääjä on saalistanut 49 ottelussaan tehot 14+43. Savinainen vastaavasti on vahvin ehdokas maalipörssin voittajaksi. Laitahyökkääjä on tykittänyt 52 ottelussa peräti 29 täysosumaa. 31-vuotias Savinainen ei ole ainoa kokeneempi hyökkääjä pistepörssin kärkikamppailussa, vaan tällä kaudella kokemus on ollut valttia. Kärkikymmenikköön ovat raivanneet tiensä myös muun muassa Mika Pyörälä (35v), Tomi Kallio (40v), Ville Vahalahti (39v) ja Teemu Nurmi (32v). Myös monet nuoret pelaajat ovat ottaneet tällä kaudella jälleen isoja kehitysaskeleita, kun muun muassa Antti Suomela, Sakari Manninen, Simon Suoranta ja Iikka Kangasniemi ovat pelanneet erinomaiset kaudet.

Paras puolustaja

Taistelu Liigan puolustajien pistepörssin voitosta on ollut tasainen, mutta Jukureiden Miika Koivisto (4+33) ja Lukon Jesse Virtanen (7+29) ovat onnistuneet repäisemään pienen kaulan runkosarjan lopun lähestyessä. Pistepörssin kolmantena ovat 26 pistettä mieheen nakuttaneet Kärppien Shaun Heshka ja JYPin Mikko Kalteva. Puolustajien maalipörssin kärjessä ovat kymmenellä osumalla Lukon Janne Niskala ja TPS:n Ilkka Heikkinen. Kaksikon kaudet ovat sujuneet täysin päinvastaisesti. Niskalan syksy alkoi heikosti, sillä kokenut puolustaja viimeisteli vain yhden täysosuman joulukuun alkuun mennessä. Heikkinen vastaavasti takoi jo ensimmäiseen neljään otteluunsa peräti viisi maalia. Maalipörssin kolmantena on käytännössä vain ylivoimilla pelaava Juha Leimu, joka on viimeistellyt pienellä peliajalla 27 ottelussa huimat yhdeksän osumaa.

Paras maalivahti

Liigassa on nähty tällä kaudella paljon tasaisia maalivahtikaksikoita, kun esimerkiksi Ilves (Antti Lehtonen & Hannu Toivonen), JYP (Pekka Tuokkola & Juho Olkinuora) ja TPS (Aleksandar Georgijev & Oskari Setänen) ovat peluuttaneet maalivahtejaan erittäin tasaisesti. Isoimmat minuutit on kertynyt Jukureiden Sami Rajaniemelle, joka on pelannut peräti 50 ottelussa tällä kaudella ja mahdollistanut sarjanousijan mainion kauden. Paras torjuntaprosentti on toistaiseksi ollut Tapparan Teemu Lassilalla (93,05), ja kärkikolmikon täydentävät Ässien Andreas Bernard (92,68) ja KooKoon Leland Irving (92,63). Eniten voittoja ovat keränneet Tapparan Dominik Hrachovina (22) ja Kärppien Jussi Rynnäs (20). Vähiten maaleja ottelua kohden on päästänyt TPS:n Georgijev, jolle on tehty vain keskimäärin 1,63 maalia ottelua kohden. Tshekkiveskarin vanavedessä tulvat kokeneet Lassila (1,93) ja Tuokkola (1,95). Eniten nollapelejä ovat torjuneet vastaavasti nuoret Kevin Lankinen ja Emil Larmi, jotka ovat pitäneet maalinsa puhtaana kuusi kertaa.

Paras tulokas

Tulokkaiden pistepörssin voitosta tullaan käymään tiukka taistelu viimeisille metreille asti. Tällä hetkellä piikkipaikkaa pitää hallussaan Ilveksen 18-vuotias Otto Koivula, joka on saalistanut 47 ottelussaan tehot 10+19. Vain pisteen perässä niskaan hengittää HPK:n Teemu Turunen, joka on nakuttanut pisteet 10+18. Myös JYPin Jerry Turkulainen on noussut hurjan kevätvireen ansiosta pistepörssin voittokamppailuun mukaan, kun 18-vuotiaalla hyökkääjällä on nyt kasassa 26 tehopistettä. Tulokaspuolustajien pistepörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan Sportin Robin Salo, jolla on kasassa pisteet 1+14. Tulokasmaalivahdeista erityisesti Emil Larmi ja Antti Lehtonen ovat vakuuttaneet. Larmi on ollut HPK:n erinomaisen kauden tukipilari kun taas Antti Lehtonen on napannut kauden tärkeimpien pelien lähestyessä Ilveksen ykköstorjujan viitan harteilleen ja piti hiljattain yli 200 minuuttia putkeen maalinsa puhtaana.

Paras valmentaja

Jussi Tapola on tehnyt jälleen mainiota työtä Tapparan peräsimessä ja johdatti hallitsevan mestarin runkosarjan voittoon. TPS ja KalPa kuuluvat vastaavasti runkosarjan suurimpiin yllättäjiin, joten myös Ari-Pekka Selinin ja Pekka Virran sesongit ovat olleet mainioita. JYPin meno oli syksyllä tahmeaa, mutta Marko Virtanen on saanut joukkonsa hurjaan liitoon, mistä oli palkintona vuoden jatkosopimus. HPK:ta ja Ässiä ei povailtu ennen kautta sarjataulukon kärkikuusikkoon, mutta Antti Pennanen ja Jyrki Aho ovat saaneet joukkueensa pelaamaan aivan materiaalien ylärajoilla läpi sesongin. Myös häntäpäässä on tehty hyvää työtä. Jukureita pidettiin varmana sarjajumbona, mutta Risto Dufva on taistellut heimonsa kanssa erinomaisesti läpi debyyttikauden.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press