Äijänsuolla odotettavissa kuumia hetkiä

Perjantaina Liiga jatkuu kolmella ottelulla, kun Kärpät kohtaa Tapparan, Ässät Porin Karhujen juhlaottelussa Ilveksen ja Raumalla yhteen ottavat Lukko sekä HIFK.

Meidän mielenkiintomme kohdistuu Lukon ja HIFK:n väliseen kamppailuun. Raumalaisten peli ollut koko kauden vuoristoratamaista ja jopa ajoittaisia skandaalejakin on siellä suunnalla syntynyt. Muun muassa päävalmentaja Risto Dufvan nimi oli unohtunut tai ”unohtunut” pöytäkirjasta ja mies ohjattiin pukuhuoneen puolelle kesken ottelun. Tosin hän sai Arto I. Järvelältä luvan palata otteluun, vaikka nimeä ei pöytäkirjasta löytynytkään.

Risto Dufva johdattaa joukkonsa HIFK:n kimppuun (AOP)

Risto Dufva johdattaa joukkonsa HIFK:n kimppuun (AOP)

Viimeisen kuukauden aikana raumalaiset ovat voittaneet ainoastaan kolme ottelua varsinaisella peliajalla, kerran jatkoajalla ja kolme pistettä on tullut lisäksi jatkoaika tai voittomaalikisojen tappioista. Kymmenestä ottelusta puhtaita tappioita on tullut kuitenkin vain kolme. Lukko majailee tällä hetkellä sijalla kuusi ja eroa perjantain vastustajaan on kolme pistettä.

HIFK on pelannut viimeisen kuukauden aikana 11 ottelua eikä saldo ole yhtään sen parempi kuin raumalaisilla. Saldo on itse asiassa paljon pahemman näköinen ja vielä joulukuussa Liigan parhaana joukkueena ollut helsinkiläisryhmä on vajonnut todella alas. Puhtaita tappioita on tullut viisi ja sen lisäksi jatkoaika tai voittomaalikisoista tappioita on tullut kolme. Kolmen pisteen voittoja on tullut vain kaksi ja HIFK on juhlinut kertaalleen voittoa jatkoajalla.

Helsinkiläisten peli on ollut kaukana voittavasta jääkiekosta. Tuskan on voinut aistia Nordenskiöldinkadun piippuhyllylle asti, kun joukkue on pelannut. Edellisen kerran HIFK on tehnyt enemmän kuin kolme maalia Bluesia vastaan 15. tammikuuta. Silloin verkko helähti neljästi, mutta tuloksena oli silti tappio. Viimeisen kuukauden aikana IFK on jäänyt peräti neljästi nollille. Toki sairastelut ovat vaikuttaneet peliin, mutta joukkueen tukkoisuuden syyt ovat kyllä jossain aivan muualla.

Pitääkö kotietu edelleen?

Lukko ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa. Ensimmäinen ottelu päättyi Helsingissä vasta jatkoajalla HIFK:n voittoon 5-4. HIFK tosin johti ottelua vielä kolmanteen erään lähtiessä 3-1. Kolmannessa erässä sitten napsahti, kun IFK kyllästyi jatkuviin Ville Husson päälle karkauksiin ja päätti antaa opetuksen. Tästä seurasi Miihkali Tepolle vitonen ja Lukko meni jopa 4-3-johtoon. Arttu Luttinen tasoitti neljä minuuttia ennen loppua ja Tomas Zaborsky iski jatkoajalla yhden historian nopeimmista osumista. Jatkoaikaa ehti kulua nimittäin vain seitsemän sekuntia.

Olli Sipiläinen ajeli Ville Husson ylitse syyskuussa - Miten käy Äijänsuolla? (AOP)

Olli Sipiläinen ajeli Ville Husson ylitse syyskuussa – Miten käy Äijänsuolla? (AOP)

Raumalla Lukko sitten jyräsi helsinkiläiset lukemin 6-2 ja Helsingissä pelattu kolmas ottelu päättyi punaisten voittoon lukemin 3-1. Odotettavissa on varmasti jälleen kiihkeä kamppailua ja taistelua pisteistä. Tuumaakaan tuskin kumpikaan tulee antamaan periksi eikä ihme olisi vaikka hanskatkin tippuisivat jossakin vaiheessa. HIFK:lle ottelu on pakkovoiton paikka, koska mikäli tästäkin tulee takkiin, on tilanne jo todella tukala ja sarjasijoitus putoamassa katastrofaalisesti.

Mikäli HIFK palaa ottelussa omalle tasollensa, ei voittajasta pitäisi olla epäselvyyttä, mutta jos peli jatkuu yhtä melankolisena kuin tähänkin asti, tulevat raumalaiset hakkaamaan Stadin Kingit maan rakoon. Lukko ei tule yhtään sääliä tuntemaan, joten mikäli HIFK mielii pisteitä saada, tulee heidän pelata hyvin alusta lähtien eikä vain silloin kun huvittaa. Avausmaalilla voisi olla iso merkitys HIFK:lle, sillä tällä hetkellä peli vaatisi jonkinlaisen helpottavan tekijän avaamaan tuon jumin.

Seuraa heitä

Ville Nieminen: Nemo on Nemo. Tamperelaisen kiekkokoulun kasvatti tunnetaan kiekkopiireissä värikkäänä persoonana ja tarina kertoo, että Nieminen käy kuuntelemassa Rauman torilla ohjeita, kuinka peliä tulisi Äijänsuolla pelata. Millaiset keitokset Torikabinetti on tällä kertaa keittänyt, jää nähtäväksi. Nieminen on useimmiten viihtynyt otteluissa HIFK:iä vastaan eikä hänkään kaihda kovia otteita. Nemon läheisyydessä saattaa olla jopa polttavan kuumaa.

Ville Nieminen viihtyy kuumissa kamppailuissa (AOP)

Ville Nieminen viihtyy kuumissa kamppailuissa (AOP)

Jerry Ahtola: Ahtola löi itsensä läpi HIFK:ssä mestaruuskaudella ja on enemmän sääntö kuin poikkeus, että punaista paitaa urallansa joskus kantaneet ovat parhaimmillaan juuri IFK:ta vastaan. Niin myös voidaan Ahtolaltakin odottaa. Tiistaina HIFK:n kasvatti Janne Keränen upotti IFK:n kahdella maalillaan. Onko nyt sitten Ahtolan vuoro toistaa Keräsen temppu, vaikka Ahtola ei IFK-kasvatti olekaan.

Matt Generous: Vaasasta HIFK:n riveihin viime viikolla siirtynyt Generoukselle Rauman Äijänsuon jäähalli on tuttu paikka, sillä mies vietti Lukon paidassa peräti kolme vuotta. Millaisen vastaanoton Generous tulee saamaan? Entä kuinka hyvin mies tulee puolustamaan HIFK:n maalin edustaa vanhoja pelikavereitaan vastaan. Tunteet saattavat kuohahtaa.

Nikolai Goldobin: Nuori venäläispelaaja on ollut tällä kaudella hieman varjossa pieniä valonpilkahduksia lukuunottamatta. Kuopiossa Goldobin osoitti pieniä välähdyksiä jälleen ja mielenkiintoista onkin nähdä, oliko kyse vain välähdyksistä vai pidemmästä ilmiöstä. Loppupeleissä Goldobinista saattaa kuitenkin olla paljon hyötyä IFK:lle.

Arvio:

Lukko vie ottelun nimiinsä, mutta ottelusta tulee erittäin tiukka ja vähämaalinen.

Illan matseja voit seurata Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu-palvelusta. Kierros alkaa kello 18:30.