Video: Törmänen nostamaan HIFK:ta takaisin huipulle

Tom Nybondas ja Antti Törmänen sopimuksen julkaisun jälkeen (Faneille.com)

Tom Nybondas ja Antti Törmänen sopimuksen julkaisun jälkeen (Faneille.com)

HIFK:n päävalmentajan palli ei ole viime vuosina hirveästi ehtinyt aiemman istujan jäljiltä lämmetä, kun siihen on saapunut jo uusi mies istumaan.

”Nyt se aika on ohi”, totesi HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas, kun hän esitteli torstaina IFK:n uuden – kolmivuotisella sopimuksella värvätyn päävalmentajan Antti Törmäsen.

Miltä se valmentajasta tuntuu saada tällainen pitkä sopimus ja sitä kautta ehkä ammatissasi harvinainen työrauha?

– Aina kun on päässyt sopimukseen ja halu on molemminpuolinen, tuntuu se hyvälle. Meillä oli hyvä keskusteluyhteys Nybondaksen ja muun organisaation kanssa. Tuli fiilis, että tätä projektia on todella kiva lähteä tätä tekemään, Törmänen kertoo.

Millainen HIFK sinun käsiisi on rakentumassa ja millaiseen suuntaan haluat joukkuetta ja peliä kehittää?

– Se miten pelataan on aavistuksen vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, kun joukkue on vielä rakentumassa. Se on selvä, että tarvitaan pakistoon lisää määrää ja laatua sekä kärkihyökkääjä. Keskellä on hyviä ukkoja ja huippulaitureita.

HIFK teki myös Suomessa ennen kuulumattoman satsauksen pelaajien henkilökohtaiseen valmennukseen, kun Ville Peltonen ottaa hoiviinsa nuorten hyökkääjien kehittämisen ja Toni Lydman puolustajien ohjauksen.

– Kyllähän tätä kautta saadaan varmasti kehitettyä parempia pelaajia. Saadaanko liigaryhmään heti suoranaista hyötyä heti? Ei varmaan, mutta varmasti jatkossa. Uskon, että tämä tuottaa varmasti hedelmää. Taustalla on niin rauhallisia hyviä ukkoja, joilla on loistavat kokemukset taustalla, Törmänen viittaa Peltoseen ja Lydmaniin.

Yksi huolenaihe Liigassa on ollut Stadin paikalliskahinoiden puuttuminen, kun Jokerit matkaa KHL:n jäille. Entinen narripeluri ei ole siitä suuremmin huolissaan.

– Espoo on tuossa vieressä. Siinä on potentiaalia nousta uudeksi pääkaupunkiseudun taistelupariksi. Espoo oli kuitenkin pääkaupunkiseudun paras viime vuonna, joten meillä on ensi kaudelle sen suhteen vähän näyttöhaluja.

Katso Törmäsen haastattelu kokonaisuudessaan tästä videosta