Ässät-Kärpät-ennakko: Jatkuuko porilaisten voittoputki tauosta huolimatta?

Maajoukkuetauko pistää asetelmia usein uusiksi, minkä vuoksi tauot tulevat joillekin huonoon aikaan. Ässät ylsi hyvään lentoon ennen EHT-otteluita, mutta jatkuuko se sama lento vielä tauonkin jälkeen?

Porin Ässät isännöi tänään Liigan ainoassa ottelussa Kärppiä, joka on marssimassa jälleen runkosarjan voittoon. Ottelun asetelmista on hankala ennakoida ottelun kulkua, sillä maajoukkuetauko näkyy varmasti tänään joukkueiden otteissa: Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sekä avainpelaajat Joonas Donskoi ja Joonas Kemppainen olivat vielä eilen Tuhkolmassa Leijona-tehtävissä, mikä ei ainakaan helpota oululaisten savottaa.

Ässät puolestaan oli noussut hyvään lentoon ennen taukoa eikä olisi varmasti halunnut tähän väliin viikon mittaista taukoa. Porilaiset ovat voittaneet kolme viimeistä otteluaan varsinaisella peliajalla, vaikka Ässiltä on puuttunut kokoonpanosta tärkeitä pelaajia. Patapaitojen maaliero on viimeisen kolmen ottelun ajalta huikea 8-1. Maalivahti Juuso Riksman on ollut huippuvireessä ja noussut Liigan kuumimmaksi veräjänvartijaksi.

Kotijoukkueen asetelmat ovat parantuneet runkosarjassa, eikä Liigan top 6 -porukka ole enää kuin kolmen pisteen päässä. Ässät on sarjataulukon 8. sijalla ja kuudentena oleva Blues on pelannut kaksi ottelua porilaisia enemmän.

Kärpät on sen sijaan yksinäisessä ylhyisyydessään piikkipaikalla ja eroa sarjakakkoseen on jo seitsemän pistettä. Kärpät ei ole kuitenkaan ollut aivan parhaimmillaan viime aikoina, sillä oululaiset ovat voittaneet viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain kolme varsinaisella peliajalla – tulokset ovat olleet hyviä, mutta parempaankin Kärpät pystyisi.

Nimetön pata

Kotijoukkueen pelaajistossa ei ole kovin suuria nimimiehiä, mutta joukkueen meno on silti ollut loistavaa. Ässiltä on puuttunut muun muassa Eero Elo, Sami Lähteenmäki ja Garrett Stafford – eli kolme kärkipelaajaa. Tämä ei ole silti lannistanut porilaisia vaan joukkue on porskuttanut Riksmanin, Esa Lindellin, Mike Heddenin, Mika Niemen ja monen muun johdolla voitosta voittoon.

Rivimiehet ovat nousseet esiin, kuten Juha Kiilholma ja nuori Niko Ojamäki, mikä on auttanut patapaitoja selvästi. Ässät ei ole nimekäs nippu, mutta jälleen kerran joukkue on näyttänyt, että otteluita ei pelata paperilla.

Kärpät sen sijaan on nimekäs ja joukkueesta löytyy tehoja jokaisesta kentästä. Kemppaisen, Donskoin ja Julius Junttilan muodostama kolmikko on koko sarjan parhaimpia, mutta vierailta löytyy muitakin pelottavia yhdistelmiä: esimerkiksi Patrick Davis ja Saku Mäenalanen ovat olleet viime aikoina yhdessä loistavassa vedossa. Ei sovi myöskään unohtaa Esa Pirnes – Mika Pyörälä -duo’a. Laaja materiaali on jälleen oululaisten suurin vahvuus – sen vuoksi Kärpät on suurin mestarisuosikki.

Seuraa heitä:

Niko Ojamäki: nuori Ässät-hyökkääjä on noussut loukkaantumisten myötä isoon rooliin ja vastannut huutoon näyttävästi. Nopea, työteliäs ja melko taitavakin pelaaja, jonka tulevaisuus näyttää hyvältä.

Lasse Kukkonen: Kokenut Kukkonen on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi: iskenyt tehoja ja pelannut upeaa kokonaisvaltaista peliä. Kukkonen on muun muassa Kärppien sisäisen maalipörssin kolmannella sijalla.

Arvio:

Maajoukkuetauon jälkeinen maanantaipeli ei kuulosta hyvältä ja tänään saatetaankin nähdä pelillisesti vaatimaton kamppailu. Kärpät on ennakkosuosikki, mutta Ässillä on henkinen puoli nyt kunnossa ja kotiyleisö tukenaan, joten tasaiset lukemat eivät ole kaukaa haettu.

Veikkaus: Kärpät voittaa jatkoajalla maalein 3-2.

Voit seurata ottelua Ruutu-palvelussa. Ottelu alkaa kello 18:30.