Ässien pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta

Porin Ässät kohtaa tänään Liigassa HPK:n Hämeenlinnassa. Porilaisten alkukausi oli synkkä, mutta joukkue on ottanut selviä kehitysaskeleita ja parantanut tuloksiaan.

Ässät hävisi eilen kotonaan  Bluesille maalein 1–3, mutta ennen sitä joukkue oli kolmen ottelun voittoputkessa. Putken aikana Ässät kaatoi Kärpät, Lukon sekä TPS:n, joten kyseessä oli aikamoinen yllätys.

Paperilla Ässät ei kuulu mihinkään muualle kuin Liigan hännille, sillä joukkueesta puuttuvat suuret nimimiehet. Nuori ja tuntematon joukkue kärsikin alkukaudella suurista ongelmista, mutta nyt pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa tulosta.

Ässien toimistolla on tehty hyvää työtä ja hankittu halpoja sekä potentiaalisia pelimiehiä. Ässien juniorityö on hyvällä mallilla, sillä omasta tuotannosta on löytynyt tärkeitä palasia edustukseen. Näiden lisäksi päävalmentaja Pekka Rautakallio on tehnyt nuorten kanssa loistavaa työtä, sillä Ässät on parhaimmillaan erittäin vaarallinen joukkue isojen nimien puutteesta huolimatta.

Porilaisten kärkipelaajaksi ovat nousseet Jarno Kärki, 21, Aleksi Saarela, 18, ja Niko Ojamäki, 20. Lisäksi puolustuksessa ovat ihastuttaneet Valtteri Viljanen, 21, Teemu Vuorisalo, 20,  sekä Troy Vance, 22. Alemmista kentistä voidaan mainita muun muassa Arttu Ruotsalainen, 18, ja Joonas Huovinen, 21, jotka molemmat ovat väläytelleet taitotasoaan.

Nuoresta patalaumasta on löytynyt vauhtia, fyysisyyttä sekä tunnetta, minkä vuoksi porilaiset pelaavat ajoittain loistavaa kiekkoa. Nuoruus näkyy kuitenkin tasaisuuden puutteena, mutta onneksi joukkueesta löytyy vielä sellaisia pelaajia, kuten Juha Killholma ja Masi Marjamäki, jotka ovat illasta toiseen johtavia nimiä kentällä.

Ässien palikat ovat kohdillaan ja tällä joukkueella Porissa voidaan helpostikin nähdä pudotuspelejä ensi keväänä. Etenkin, jos kärkipelaajat jatkavat samoja otteitaan kuin maajoukkuetauon jälkeen. Pat Mullane on viimeinkin tottunut Liiga-vauhtiin ja iskenyt lyhyen ajan sisään neljä maalia, Saarela on puolestaan iskenyt parin viikon aikana viisi maalia ja Kiilholma on kumppaneineen ollut totutun tehokkaina.

Pelastaako Laurikainen Kerhon?

HPK:n kausi on ollut farssi eikä menestystä ole tullut. Kovin suurta voittokulkuetta tuskin kukaan ennustikaan, mutta tällaiset tulokset ovat silti tulleet yllätyksenä. HPK nappasi voiton viime ottelussaan, kun Sport isännöi hämeenlinnalaisia Vaasassa. Voitto oli Kerholle elintärkeä, sillä joukkue oli pelannut edelliset kuusi ottelua saalistamatta pistettäkään.

Sport-ottelu ei ollut HPK:lta kovin hyvä esitys, mutta heikko kotijoukkue tarjosi avaimet täyteen pistepottiin. Suurin tekijä oli kuitenkin maalivahti Eetu Laurikainen, joka nappasi elintärkeitä koppeja Kuparisaaren illassa.

HPK:n maalivahtiongelmat ovat olleet nähtävissä, joten hämeenlinnalaisten toimistolla investoitiin oikeaan paikkaan. Laurikainen aloitti kauden Pohjois-Amerikassa Edmonton Oilersin farmissa, mutta vähäinen peliaika toi miehen takaisin Eurooppaan. Kyseinen lainapesti saattoi olla Kerhon kannalta muutos parempaan, sillä hyvän maalivahdin edessä joukkueen on helpompi pelata.

Vaikka Laurikaisesta tulisi Liigan kuumin veskari, ei Kerholle voi povata kovin isoa menestystä. Joukkueessa on isoja puutteita niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.

Arvio:

HPK:lla on allaan helpottava voitto, mutta peli on edelleen surkeaa. Ässät pelasi eilen häviten Bluesille, mikä katkaisi voittoputken, mutta se ei nuorta patalaumaa paljoa hetkauta. Ässät-joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis ja se näkyy: Peli on vauhdikasta, fyysistä, suoraviivaista ja tehokasta, mikä tuottaa HPK:lle isoja ongelmia tänään. Ässien maalivahtipelikin on ollut kunnossa, joten vierasjoukkueella voi povata kolmea pistettä illan kamppailussa. Betsson antaa Ässien voitolle kertoimen 2.80.

Kierroksen muut ottelut:

  • Ilves-Blues
  • Pelicans-Tappara
  • SaiPa-KalPa
  • Sport-HIFK
  • TPS-Kärpät

Kuuden ottelun kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press