Blues tarvitsee kipeästi onnistumisia – kausi vedenjakajalla

Illan ainut Liiga-kamppailu pelataan Tampereen Hakametsässä, kun Tappara isännöi Espoon Bluesia.

Bluesin taloustilanteesta ja kärkipelaajien lähtemisestä on jauhettu tarpeeksi. Kaukalon ulkopuoliset hankaluudet toivat espoolaisille hetkellisen voimavaran, mutta totuus alkaa pikkuhiljaa nousta esiin. Blues on nuori ja kokematon lauma, jossa ei ole tarpeeksi huippuyksilöitä kääntämään tiukkoja otteluita oman joukkueensa eduksi. Tämä tulee karusti esiin kevään otteluissa.

Blues pelaa jo nyt muiden häntäpään seurojen tapaan omia pudotuspelejään. Joukkue on saalistanut 43 runkosarjapistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa 13. sijaan. Parilla voitolla voi liikkua nopeastikin useamman sijan, minkä vuoksi asetelemat saattavat pysyä herkullisina aina runkosarjan viimeisille kierroksille asti. Blues ei voi kuitenkaan jatkaa samaan malliin ja joukkueesta täytyy alkaa löytyä ratkaisukykyä.

Tällä hetkellä Blues on taisteleva joukkue – joka pysyy jokaisen vastustajan perässä – muttei onnistu kääntämään otteluita voitokseen. Joulutauon jälkeen sinipaidat ovat pelanneet neljä ottelua häviten kaikki. Tosin Sportilta ja KooKoolta joukkue nappasi pisteet. Blues on onnistunut näissä neljässä ottelussa tekemään vain viisi maalia, mikä kiteyttääkin joukkueen suurimman ongelman.

Monet nuoriso-osaston pelimiehet ovat onnistuneet pelaamaan hyvällä tasolla ja väläyttelemään potentiaaliaan, mutta monikaan heistä ei ole vielä valmis olemaan johtava pelaaja Liiga-tasolla. Ainoastaan puolustaja Otso Rantakari on tähtistatuksen pelaaja, mutta hänkään ei yksin Bluesia nosta suosta. Nuorista pelaajista voidaan nostaa esiin muun muassa Antti Suomela, Peter Tiivola ja Eetu-Ville Arkiomaa, jotka pelaavat suuressa roolissa ja ovat näyttäneet taitotasonsa, mutta materiaaliero on liian suuri, kun Bluesin kärkeä verrataan muiden joukkueiden kärkeen.

Espoolaisten pitäisi pystyä kääntämään kelkkansa pikkuhiljaa, jottei apina kasva seljässä liikaa. Kelkan kääntäminen ei ole enää helppoa, varsinkaan Tapparan kaltaista joukkuetta vastaan.

Tuskainen ilta Tampereella

Tapparan ei tarvitse tänään pistää edes parastaan voittaakseen Bluesin. Tamperelaisten hyökkäyspään peli on huononakin päivänä hyvää, sillä joukkueesta löytyy leveyttä maalintekorintamalla. Ylivoimapeliin löytyy niin pyörittäjiä kuin laukojiakin, mikä tekee kirvesrinnoista äärimmäisen vaarallisen nipun.

Tappara pääsee otteluun myös täysin erilaisista lähtökohdista kuin vierasjoukkue, sillä tamperelaiset ovat pelanneet joulutauon jälkeen vain yhden ottelun – ja siitäkin on kulunut jo yli viikko. Tänään tuskin nähdäänkään parasta Tapparaa, sillä pelaamattomuus näkyy väkisinkin joukkueen otteissa.

Blues pystyy varmasti haastamaan isännät, mutta ottelu ratkeaa Tapparan tehokkuuteen maalintekopaikoilla. Kristian Kuusela, Henrik Haapala, Jere Karjalainen, Jani Lajunen, Jukka Peltola ja Teemu Aalto pitävät siitä huolen, etteivät kirvesrinnat jää tänään maalintekokilpailussa toiseksi. Vielä kun Tappara-maalilla seisoo huippuvireinen Dominik Hrachovina, ei Bluesin mahdollisuudet näytä kummoisilta.

Arvio:

Bluesilla on nälkää kääntää kurssinsa ja yrityksestä se ei tule jäämään kiinni. Tapparalla ei ole edessä helppo ilta eikä olisi suuri ihme, jos isännät olisivat alussa täysin telineissä. Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli, ja Tappara tulee kääntämään ottelun edukseen, mutta ero saattanee jäädä tänään yhteen maaliin.

Illan kamppailu alkaa tänään kello 18.30. Voit seurata Liiga-kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press