Ei kahta ilman kolmatta: Kärppien ja Tapparan seitsemäs kohtaaminen on henkien taisto

Kolmatta kertaa putkeen pudotuspeleissä kohtaavien Kärppien ja Tapparan ottelusarja etenee jälleen seitsemänteen kohtaamiseen. Joukkueiden välinen ero on jälleen aivan minimaalinen.

Kärpät onnistui kuudennen ottelun ryöstöretkessään pitkän kaavan kautta, kun Jesse Puljujärvi ratkaisi kamppailun jatkoajalla. Ottelussa ja koko sarjassa yhdeksi puheenaiheeksi on noussut tuomaritoiminta. Eilen Kärpille tuomittiin yhteensä kuusi rangaistusta, kun taas kotijoukkue selvisi ilman jäähyminuutteja. Mitään räikeitä rikkeitä ei jäänyt viheltämättä, joskin Tappara rikkoi pariin otteeseen jäähyn arvoisesti. Toivottavasti seitsemäs kohtaaminen muistetaan ainoastaan pelillisistä syistä eikä epäolennaissuuksista.

Tämän vuoden sarja tulee jäämään mieleen erityisesti nuorten supertähtien huikeista otteista. Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho ovat ihastuttaneet kiekkokansaa taidoillaan illasta toiseen. Kolmikko pelaa todennäköisesti toistaiseksi viimeisen kautensa Suomessa, joten nyt kannattaa nauttia ja ottaa kaikki ilo irti.

Seitsemännessä ottelussa ratkaisee jälleen aivan minimaaliset asiat, mutta kotiottelun myötä pienen pieni ennakkosuosikin viitta asettuu oululaisten harteille. Tappara on tosin suorittanut jo kaksi onnistunutta ryöstöretkeä Raksilaan. Joukkueiden kuudesta kohtaamisesta ainoastaan kaksi on päättynyt kotivoittoon.

Kärppien avainpelaajat ovat tahkonneet ottelusarjassa todella kovia minuutteja. Esimerkiksi Lasse Kukkonen on urakoinut nyt kolmessa ottelussa putkeen yli 30 minuuttia pelissä. Kärppien eilen kuudesta eniten pelanneesta pelaajasta peräti viisi oli puolustajia. Tappara taas kuormittaa puolustusta selvästi tasaisemmin, sillä seitsemästä eniten peliminuutteja tahkonneista pelureista ainoastaan kaksi oli puolustajia.

Tämä kääntyikin lopulta Kärppien eduksi. Jesse Puljujärvi ei pelannut varsinkaan kolmannessa erässä paljoakaan, kun Kärpät puolusti johtoasemaansa ja tappoi alivoimaa. Puljujärvi pääsikin jatkoajalla haastamaan tuoreilla jaloilla isoja minuutteja tahkonneita tamperelaisia ja nousi lopulta ottelun ratkaisijaksi, kun nuorukainen tarjoili hienolla esityöllä tyhjän maalin Mika Pyörälälle. Puljujärvi pelasi eilen vain vajaat 14 minuuttia, kun taas esimerkiksi Patrik Laine oli Tapparan peliaikaykkönen reilun 26 minuutin iltapuhteellaan.

Arvio

Kärppien uhkapeli onnistui eilen, kun ensimmäisen pudotuspeliottelunsa aloittanut Sami Aittokallio torjui erinomaisesti. Saman pitää jatkua tiistainakin eikä kummankaan joukkueen maalivahdilla luonnollisesti ole varaa virheisiin.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen vuorokauden sisään, joten palautumisaika on todella lyhyt. Pitkä ja raskas sarja alkaa varmasti tuntua jo isoja minuutteja tahkonneiden pelaajien jaloissa. Lisäksi esimerkiksi Tapparan Kristian Kuusela on antanut haastatteluissa ymmärtää, että laituri ei ole parhaassa terässään. Lyhyt palautumisaika korostaa mahdollisia pieniä loukkaantumisia entisestään.

Seitsemäs kohtaaminen tulee olemaan ennen kaikkea kova henkien taisto. Jokainen pelaaja saa varmasti revittyä viimeisenkin voiman rippeensä, kun pelataan sarjan ratkaisupeliä. Tappara on hävinnyt kahden edellisen kevään taistot Kärpille. Alkaako menneisyyden haamut hiipiä tamperelaisten takaraivoon, mikäli Kärpät menee ottelussa johtoon? Siinä vaiheessa Jussi Tapolan suojattien henkinen selkäranka joutuisi todelliseen testiin.

Kärpät ja Tappara ovat kaksi niin tasaista joukkuetta, että voittajaa on todella vaikeaa lähteä edes arvailemaan. Kärpillä on kahden edellisen kevään ja kotiottelun myötä pieni etu puolellaan, mutta Tappara on osoittanut sitkeytensä. Joukkueet ovat hakeneet ratkaisua kolmessa edellisessä kohtaamisessa jatkoajalla, joten eiköhän sama linja jatku tänäänkin. Voittajaa on turha lähteä edes arvailemaan, sillä niin pieni näiden kahden joukkueen ero on.

Kärppien ja Tapparan välinen huikea seitsemäs kohtaaminen alkaa tänään kello 18.30. Voit seurata ottelua tuttuun tapaan Nelonen Prolta tai Ruutu -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press