JYP yrittää tällä kertaa nöyryyttää Ville Hussoa

Tänään pelataan ainoastaan ottelu HIFK-JYP, kun Tappara ja Kärpät vetävät vielä huilia. Välieräpari on tilanteessa 1-1, kun JYP tasoitti voitot lauantaina kotonaan nöyryyttämällä IFK:ta maalein 5–2. IFK saa maalilleen tänään Ville Husson, joka ei ole pystynyt pelaamaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

HIFK-leirissä varmasti mietitään, mitkä tekijät aiheuttivat lauantain nöyryytyksen. Päävalmenta Antti Törmäsen ei tarvitse liikaa pohtia asiaa, sillä käytännössä kaiken pitää muuttua.

Joukkueet pelasivat perjantaina raskaan ottelun, jossa HIFK oli lopulta parempi. Voitto toi IFK:lle hyvänolontunteen, mikä näkyi lauantaina surkeana suorittamisena. Nyky-HIFK:ssa on pelottavan paljon takavuosien ”edarimeininkiä”, joka ei luonnollisesti johda pitkälle.

Toinen asia on se, että HIFK ei ole kuntopohjaltaan samalla tasolla kuin JYP. Kun pelattiin toinen ottelu vuorokauden sisään, IFK oli jalalla kokoajan jäljessä. Tämä näkyi etenkin tiettyjen kärkipelaajien potkussa: Esimerkiksi Teemu Ramstedt pelasi ehkäpä kevään huonoimman pelinsä.

Viimeksi IFK kärsi shokeeraavan tappion Pelicans-sarjan kolmannessa ottelussa. Tuolloin mietittiin, kuinka IFK pystyy käsittelemään ongelman. Vastaus oli: huonosti. Tämän vuoksi tänäänkin riittää isoja kysymysmerkkejä, kun karavaani siirtyy Nordikselle. IFK on saanut nyt yhden lepopäivän ja se saa kotiyleisönsä tuen, joten lauantain kaltaisesta suorituksesta ei ole pelkoa. Mutta ongelma onkin siinä, että parannusta pitäisi tapahtua hurjan paljon, sillä JYP on nyt saanut fiiliksen päälle ja se tulee taatusti olemaan tänään valmiimpi kuin perjantaina Helsingissä.

JYP voitti lauantaina järjestäen kaksinkamppailut ja IFK antoi joukkueen ylittää keskialueen liian helposti. Tällöin paikkoja siunaantui koko ajan ja kaiken lisäksi IFK-vahti Kevin Lankinen oli kaukana parhaastaan. Lankinen on nuori ja kokematon veskari, joka ei selvästi vielä pysty suoriutumaan tasaisesti kevään tosipeleissä. Tämä voikin koitua IFK:n suurimmaksi ongelmaksi tänä keväänä. Kun joukkueen takana seisoo epävarma maalivahti, näkyy se yleensä koko joukkueen pelissä epävarmuutena, kun virheitä pelätään liikaa.

Tänään IFK saa kuitenkin maaliinsa Ville Husson. Toinen asia on, pelaako Husso loukkaantuneena ja kuinka monta ottelua hän pystyy ylipäänsä pelaamaan?

JYP sai lauantaiksi maalilleen Tuomas Tarkin, joka oli taas itse varmuus. Se myös näkyi JYP-pakkien luottamuksena. Tarkki seisoo tänäänkin jyväskyläläisten maalissa.

Seuraa heitä:

Tomas Zaborsky, HIFK: Slovakkitähti ei ole vielä osunut pudotuspeleissä ja se näkyy: Zaborsky laukoo koko ajan, mutta tulosta ei synny. Miehen peli on mennyt puskemiseksi ja tällöin Zaborskysta ei ole juuri hyötyä. Yksi maali voisi muuttaa kaiken.

Tuomas Tarkki, JYP: Palasi viime otteluun kokoonpanoon ja oli odotetun hyvä. Tarkki saattaa olla koko sarjan ratkaiseva pelaaja, jos IFK:n Husso ei pysty loukkaantumisen takia parhaimpaansa tai joutuu jopa jättämään tulevia otteluita jälleen sivuun.

Arvio:

Tänää on luvassa huomattavasti tasaisempi vääntö, mutta JYP ottanee taas pienen niskalenkin. JYP osoitti perjantaina avauserässä, että se pystyy Helsingissäkin menestymään, ja nyt kun joukkueella on voitto allaan, nähdään Nordiksella entistä parempi JYP. Yhdestä asiasta voidaan olla kuitenkin varmoja: tänäänkin paukutellaan maaleja tiuhaan tahtiin. Ero tulee olemaan tänään pieni, mutta allekirjoittanut uskoo JYPin suoraan voittoon. Betsaajille kuitenkin herkullisin kohde on yli 5.5 maalia.

Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu-palvelusta. HIFK-JYP-ottelu alkaa kello 18.30.

Kansikuva: All Over Press