Finaalien toinen osa – Kärpillä tukala tilanne

Liigan finaalien toinen koitos käydään tänään Tampereella, kun Tappara isännöi Oulun Kärppiä. Tappara teki ensimmäisessä ottelussa Oulussa ison ryöstön ja otti askeleen lähemmäs Kanada-maljaa.

Ensimmäinen ottelu oli juuri niin jännittävä kuin olettaa sopi: ratkaisua ei saatu varsinaisen peliajan puitteissa ja viimeistä osumaa haettiin jatkoajalta. Lopulta Tappara-puolustaja Teemu Aalto nousi illan isännäksi, kun hän lähetti siniviivan tuntumasta laukauksen kohti maalia, ja kiekko otti kimmokkeen Kärppä-sentteri Ben Maxwellista muuttaen suuntaansa sen verran, että oululaismaalilla seisonut Tomi Karhunen ei onnistunut pysäyttämään pikkumustan kulkua.

Tapparan mestaruushaaveet riippuivatkin siitä, että pystyykö joukkue ottamaan Oulusta voittoa. Kirvesrinnat tekivät sen tempun saman tien, mikä voi osoittautua hyvinkin ratkaisevaksi voitoksi. Kärpät ei ollut näissä pudotuspeleissä hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan ja se on ollut ajoittain täysin ylivoimainen Raksilan jäällä, joten tamperelaisten ryöstö oli kerrassaan iso.

Kärppien kannalta tulos oli huono, mutta myös itse peli aiheuttaa päänvaivaa ennakkosuosikille: Tappara nimittäin onnistui pelaamaan vieraskaukalossa loistavalla tasolla ollen tietyissä asioissa kotijoukkuetta edellä, kuten keskialueen ylityksessä. Eikä Kärpät-leirissä vieläkään nähty takarivistöstä nousuja, sillä Joonas Kemppaisen kenttä oli edelleen ainut oikeasti toimiva kolmikko.

Kärpillä on kuitenkin tänään loistava sauma tuoda sarja tasoihin, mutta se vaatii oululaisnipussa isoja muutoksia. Tiettyjen kärkipelaajien on pystyttävä pelaamaan tasollaan, puolustuksessa ei ole varaa samanlaiseen lepsuiluun ja maalinsuulla täytyy nähdä täydellinen suoriutuminen. Karhunen oli jo ensimmäisessä väännössä hyvä, muttei täydellinen.

Kannattaa myös muistaa, että Kärpät ei ole ollut vieraskentällä läheskään yhtä hyvä kuin kotonaan: joukkue on pelannut kevään pudotuspeleissä viisi vierasottelua, joista he ovat voittaneet vain yhden – sekin SaiPaa vastaan.

Isäntä palaa alakertaan

Illan kotijoukkue on voittanut nyt neljä ottelua putkeen, joten Tappara-leirissä alkaa fiilis ja itseluottamus olla kovalla tasolla. Tapparan kärkipelaajat ovat nousseet hyvin esiin ja joukkueen alemmista kentistäkin on löytynyt loistavaa osaamista, joten Kärpillä on iso työ edessään, mikäli se haluaa tänään voittaa. Kärpille tullut tappio saattoi kuitenkin herättää uinuvan jättiläisen, sillä oululaisten potentiaali on kiistaton. Mikäli Kärpät repi tappiostaan voimaa, ja kärkinimet palaavat tasolleen, on Kärpät erittäin hankala voitettava.

Kärppien haavoittuvaisuus on ollut kokoajan tiedossa ja varsinkin oululaisten puolustuksessa on riittänyt kysymysmerkkejä. Senpä vuoksi Kärpille onkin elintärkeää, että Lasse Kukkonen tekee tänään paluun kokoonpanoon. Liigan yksi parhaimmista puolustajista tuo vieraiden alakertaan sellaisen määrän oman pään taitamista ja kokemusta, että sen on pakko näkyä kentällä.

Lisäksi Kärpät tuo kokoonpanoonsa ulkomaalaisflopit Patrick Davisin ja Lukas Kasparin. Nämä ovat juuri niitä herroja, joiden täytyy pystyä parantamaan tasoaan ja tuomaan  joukkueelleen hyökkäyspäähän apuja.

Kärppä-luotsi Lauri Marjamäki tunnetaan todellisena velhona ja hän pystyy tekemään tarvittavia muutoksia kesken sarjan. Marjamäeltä on ennenkin nähty ratkaisevia siirtoja lyhyessä ajassa, mitkä ovat lopulta osoittautuneet vastustajalle isoksi ongelmaksi. Nähdäänkö tänään sellainen pelisiirto, joka saa Tapparan pasmat sekaisin?

Kirvesrintojen kokoonpanossa tuskin nähdään muutoksia, sillä kaikki palaset tuntuvat olevan kohdillaan.

Ottelu pyörähtää käyntiin kello 18:30 ja voit seurata toista finaalivääntöä Nelonen Pro -kanavalla tai Ruutu-palvelussa.