Hakametsässä viime kevään finaaliuusinta Tappara-Kärpät

Tappara ja Kärpät iskevät tänään yhteen Tampereen Hakametsässä. Liiga-kierroksella pelataan tänään yhteensä viisi ottelua.

Viime keväänä Liigan finaaliparin muodostanut Tappara ja Kärpät lyövät hynttyyt yhteen toista kertaa tällä kaudella. Liiga-kausi pyörähti käyntiin näiden joukkueiden kohtaamisella, jolloin Kärpät oli kotonaan vahvempi maalein 3-1.

Illan ottelun ennakkosuosikki on kuitekin kotijoukkue Tappara, joka on viimeinkin saanut pyöränsä pyörimään. Tapparan alkukausi oli tuskainen, mutta nyt joukkue matkaa kolmen ottelun voittoputkessa, eikä tamperelaisjoukkueelle ole tehty voittoputken aikana kuin yksi maali. Juha Metsola on ollut koko kauden Tapparan maalilla vakuuttava ja joukkueen puolustuspeli on ollut kelvollista, mutta tamperelaisten hyökkäyspelissä on ollut ongelmia.

Viime otteluissa hyökkäyspäässäkin on helpottanut, mutta parannettavaa löytyy vielä. Niin löytyy myös Kärpiltä, jonka hyökkäyspelissä on ollut huomattavissa puutteita, vaikkakin viime ottelussa oululaisjoukkue iski viisi maalia.

Nukkuvat tähdet

Viime kevään kovimmat joukkueet ovat pelanneet selvästi ali odotusten. Suurin syy lienee molemmilla kärkipelaajien alisuorittaminen: Tapparan hyökkäyksessä on huipputason maalaajia, mutta teho ovat kadonneet. Sama koskee oululaisnippua.

Esimerkiksi Kärppien Ivan Huml, Juha-Pekka Haataja, Mika Pyörälä sekä Patrick Davis ovat pelanneet tehottomasti. Kärppien ainut toimiva kolmikko onkin Julius Junttilan, Joonas Donskoin ja Joonas Kemppaisen muodostama ketju, joka on pelannut pirteästi illasta toiseen.

Tapparalla ei ole yksikään pelaaja onnistunut nousemaan pistepörssissä korkealle, sillä joukkuuen parhaat pistemiehet, Olli Palola ja Pekka Jormakka, ovat iskeneet kahdeksan pistettä mieheen. Tapparan joukkueessa on kuitenkin nähti heräämisiä.Kirvesrintojen suurin ongelma on kuitenkin sentteriosastolla, sillä joukkueen tehokkain sentteri on Jan Mikael Järvinen tehoin 1+3.

Kotijoukkueella on tänään suurin etu maalinsuussaan, sillä Juha Metsola on ollut parhaimmillaan ohittamaton ja miehen nykyvire on suorastaan jäätävä. Kärppämaalilla nähdään tänään Iiro Tarkki, joka on pystynyt pelaamaan virkaveli Tomi Karhusta paremmin, mutta Tarkkikaan ei ole pystynyt maagisiin suorituksiin.

Seuraa heitä:

– David Kolomatis: Taitava puolustaja ei ole vielä pystynyt hyppäämään Nick Bailenin saappaisiin, vaikka potentiaalia löytyy. Kolomatikselta odotetaan tehoja ja kohta niitä pitäisi alkaa tulla kunnolla.

– Patrick Davis: Kärppähyökkääjä saapui Ouluun isoin odotuksin, mutta alkukausi on mennyt penkin alle. Davis on kuitekin päässyt viime otteluissa maalin makuun, mutta jatkuuko miehen vire Tapparaa vastaan?

Arvio:

Tampereella nähdään varmasti tiukka ja laadukas ottelu, josta eivät tilanteet puutu. Kärpät on altavastaaja, mutta haastaa tamperelaiset pomminvarmasti. Veikkauspeleissä allekirjoittanut laittaa ristin pitkävetolappuun, sillä Kärpillä saattaa olla henkinen yliote Tapparasta, minkä johdosta ottelu venyy jatkoajalle.

Veikkaus: Tappara voittaa jatkoajalla maalein 3-2

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Sport
  • JYP-HIFK
  • KalPa-Pelicans
  • Ässät-SaiPa

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita totutusti Ruutu-palvelusta tai Nelonen Pro -kanavilta.

Muista osallistua myös skabaamme, jossa tehtävänä veikata yön ANA-MIN ottelun tulos. Mukaan tästä!