Häntäpäässä majailevat Ilves ja Pelicans iskevät yhteen Lahdessa

Kuuden ottelun kierros käynnistää viimeisen Liiga-viikon ennen maaottelutaukoa. Faneille.com käsittelee tänään häntäpään joukkueita, eli Ilvestä ja Pelicansia, jotka kohtaavat Lahden Isku areenalla.

Illan ottelussa nähdään kaksi joukkuetta, jotka haluavat kääntää kelkkansa mahdollisimman nopeasti, sillä molemmat ovat Liigan häntäpäässä. Ilves lähtee illan kamppailuun pienenä ennakkosuosikkina, sillä joukkueen peli-ilme on ollut loistava viime kierroksilla, vaikka pisteitä ei ole aina tullutkaan.

Ilves voitti perjantaina Lappeenrannan SaiPan vieraskentällä loistavan taistelun päätteeksi. Joukkue joutui kuitenkin nopeaa pakkaamaan kamansa ja matkustamaan Tampereelle, missä tupsukorvat kohtasivat Tapparan lauantaina. Väsymys painoi Ilveksen rosterissa, mikä näkyi kentällä, mutta joukkue pystyi silti haastamaan Tapparan.

Tamperelaisjoukkue on pelannut nopeaa, suoraviivaista ja yritteliästä kiekkoa, millä se on pystynyt haastamaan vastustajiaan. Kotijoukkue Pelicans näytti jo piristyvän, mutta viime viikonloppu käänsi jälleen kurssia: joukkue ei saanut kahdesta ottelusta pistettäkään ja onnistui maalinteossa vain kahdesti.

Joukkueiden erikoistilannepelaamisessa ei ole suuria eroja, eikä tässä saa kumpikaan selvää etua. Ilveksen maalivahtipeli on kuitenkin ollut asteen parempaa kuin lahtelaisten, mikä tuo Ilvekselle selvän edun.

Nuorison voimin

Molemmat joukkueet ovat täynnä innokkaita nuoria pelaajia, jotka ovat onnistuneet kelvollisesti. Varsinkin Ilveksen kokoonpanossa on noussut Aleksi Mustonen, 19, ja Roope Hintz, 18, isoon rooliin. Kaksikko on pelannut Teemu Rautiaisen kanssa, mutta tänään heidän rinnalleen asettuu Jiri Veistola.

Pelicansissa ollaan turvauduttu kunnolla junioreihin, sillä joukkueessa on ollut useita loukkaantumisia. Pelicansin kolmos- ja neloskentässä on nähty monta debytanttia, joille kyllä voidaan antaa puhtaat paperit. Esimerkiksi Hanne Björninen, 19, on pelannut esimerkillisesti ja lunastanut paikkansa joukkueessa. Björninen on ansainnut suorituksillaan tänään paikan joukkueen kakkoskentästä.

Lahtelaisilla on ollut paljon epäonnea, sillä muun muassa Jere Myllyniemi, Juha Leimu, Jan Latvala, Vili Sopanen, Tyler Redenbach ja Juhani Tyrväinen ovat kärsineet erilaisista vammoista. Tänään sivussa ovat Redenbach, Tyrväinen ja ykkösmaalivahti Myllyniemi, jota korvaa edelleen nuori Janne Juvonen. Ilveksen maalilla seisoo myös nuorta verta, sillä Juvosen ikätoveri Joonas Korpisalo, 20, tilkitsee tamperelaismaalia.

Tulosvastuu on jäänyt lähinnä Michal Repikin, Tommi Paakkonlanvaaran ja Jordan Smothermanin vastuulle, mutta kolmikko tarvitsee visusti apua nyt muulta joukkueelta.

Vierasjoukkueelta on löytynyt tehoja useammasta kentästä: Mustosen johtaman vitjan lisäksi joukkueen ykköskenttä on pelannut hyvin. Varsinkin Vojtech Polak on tullut uuteen joukkueeseen hyvin sisään ja iskenyt yhdeksässä ottelussa teho 3+4- Polak on ollut loistava hankinta tamperelaisilta ja hän on tuonut ykköskenttään ison annoksen lisätehoja: muun muassa Sami Sandell on pelannut hienon kauden ja iskenut 15 ottelussa 12 tehopistettä.

Seuraa heitä:

Sami Sandell: Joukkueen kapteeni nousi viime vuonna uudelle tasolle ja nousi viimeinkin kelpo Liiga-pelaajaksi. Nyt mies on ottanut jälleen uuden harppauksen ja ollut suorastaan loistava pelaaja alkukaudella. Monipuolinen johtaja.

Michal Repik: Taitava ja suoraviivainen tshekkiläispelaaja on löytänyt uuden vaihteen uralleen Lahdessa. 18 ottelua tehoin 5+8 on hyvä suoritus, vaikka paikkoja on ollut enempäänkin. Kokonaisuudessaan hyvä haku Pelicansilta.

Arvio:

Rikkonainen Pelicans-lauma on kovan työn edessä, sillä Ilves on osoittanut hyviä elkeitä viime aikoina: nälkäinen ja nopea joukkue tulee varmasti kotijoukkueen niskaan kovalla sykkeellä. Veikkaajien kannattaa hakea tänään vierasvoittoa, sillä Ilveksen kerroin on mukava kertoimen nostattaja

Veikkaus: Ilves vie lukemin 5-3

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-KalPa
  • Kärpät-Sport
  • SaiPa-HPK
  • Ässät-Sport
  • Tappara-JYP