Helsingissä alkaa kesäloma? Lomarengas-kierros osa 2

Tomek Valtosella on suuri vuori kiivettävänä tänään Ritari-Areenalla (All Over Press)

Tomek Valtosella on suuri vuori kiivettävänä tänään Ritari-Areenalla (All Over Press)

Otin jo eilen kantaa HPK:n huikeaan kevätvireeseen. Niinhän siinä kävi, että Jokerit oli täysin vastaantulija kerhon käsittelyssä ja helsinkiläisten kausi jatkoi alamäkeään. Toisessa ottelussa Pelicans-HIFK pelattiin lähes neljä erää maaleitta. Lopulta Pelicansin Janne Ritamäki lopetti ottelun aikaan 79.02. Tänään homma sitten jatkuu ja ennustan että ainakin toinen helsinkiläisjoukkue pääsee aloittamaan lomansa. Suoraan sanottuna Jokerit oli eilen p*sk* ja HIFK neitimäinen. Miten homma muuttuu tänään? Startti klo 17.00.

HPK-Jokerit 2.10 – 4.05 – 2.85

HPK jatkoi huikeaa virettään ja on tällä hetkellä pysäyttämätön. Jokereiden miljoonamiehiä nöyryytettiin eilen oikein urakalla ja se näkyi lopun turhautumisena. Kaikki ei ole siis helsinkiläisten korvien välissä kunnossa eivätkä pelilliset otteetkaan vakuuta.

On puhuttu paljon, että KHL-peikko on syönyt Jokereiden sielun. Jostain myös kertoo mahdollisesti Jokereiden viimeistä kotipeliä seuraamaan tullut yleisömäärä 5641. Ammattiylpeydestä, hengestä ja taistelutahdosta ei eilen ollut nähtävissä edes pienintä heijastusta. Tällä hetkellä pelaajat eivät pelaa joukkueena. Potentiaalia joukkueesta kuitenkin löytyy. Yksi asia pitää kuitenkin muistaa. Jos joukkue voittaa seuraavat kaksi otteluansa, on se mukana taistelussa mestaruudesta.

Tänään edessä on kuitenkin se tärkein ja vaikein ottelu helsinkiläisille. Kerholla on Ritari-areenalta vain voitettavaa. Jokereilla on vastaavasti vain hävittävää. Se oli lähtökohta jo koko ottelupariin, mutta se korostuu tänään pudotuspelikiimaisessa Hämeenlinnassa. Jokerit ovat pelanneet jo pitkään pudotuspelikiekkoa, jossa ratkaisevassa asemassa on kaksinkamppailut. Jos tänään tahtotila ei ole mukana, ei tuolla kiekolla voi vieläkään pärjätä.

HPK:n Teemu Rautiainen jatkoi uskomatonta virettään iskemällä tehot 2+1. Juuse Saros jatkoi hyviä otteitaan kerhon maalilla. HPK ei halua otteluun lähdettäessä muuttaa mitään. Joukkue pelasi energisesti ja oli vastustajaansa joka osa-alueella parempi.

Jokereiden Tomek Valtonen pyöräyttää jälleen pelaajarulettiansa. Kokoonpanoon nousevat mukaan edellisestä pelistä sivussa olleet Broc Little sekä Ben Walter. Sivussa ovat Niclas Hardt sekä Steve Moses eilisen hölmöilyn johdettua kurinpitokäsittelyyn. Niko Peltola ottaa puolustuksessa paikan Teemu Eroselta. Janne Lahti nousee jokereiden ykkösnyrkkiin Teräväisen sekä Nagyn rinnalle. Maalilla jatkaa eilen aloittanut Leland Irving.

Kokoonpanot tästä tai Jokereiden twitter-tililtä tästä

Hämeenlinnalaiset ovat suosikkeja eilisen jälkeen kotiluolassaan. Jokereiden pitää parantaa huomattavasti viisikkopelaamistaan sekä asennetta. Jos keskinäinen kunnioitus puuttuu pelaajiston sekä valmentajien väliltä, niin kuin eilinen oireilu hieman osoittaisi, niin Jokereilla ei ole tänään mitään saumaa. Täpötäysi Ritari-areenaa hamuaa jatkopaikkaa. Pysyykö Jokereiden hermot kurissa. Tulos tai ulos. Klassista.

Avausottelun huippuhetket tässä:

HIFK-Pelicans 2.00 – 4.05 – 3.05

Ennustin avausottelusta tasaväkistä, mutta seuranneeseen en itsekään voinut uskoa. Lähes neljä erää nolla-nollaa vauhdikkaassa ottelussa, on todella harvinaista. Pelicans onnistui pimentämään HIFK:n ykkösnyrkin ja se oli selkeä avain onneen. Maalivahteihin ei kummankaan joukkueen peli kaadu, sen todisti viimeistään eilinen. Paikkoja maaleihin tuli, mutta maalivahtien loistopeli on tuloksen takana. Pelicansin aktiivisempi sekä rohkeampi peli tuotti ratkaisumaalin juuri ennen ensimmäisen jatkoerän loppua.

HIFK:n odotetaan tulevan uudella sykkeellä kotihallissaan. Eilisessä ottelussa ei nähty sitä todelliseen pudotuspelikiekkoon pystyvää petolaumaa. HIFK oli jopa pelokas avausottelussa ja sitä ei kotiyleisö hyväksy tänään. Eilisessä ottelussa vältettiin riskejä ja peruuteltiin ja se on todella kaukana punaisten brändi-kiekosta. Pelicans pystyi horjuttamaan fyysisyydellään HIFK:ta ja ottelun parhaaksi pelaajaksi nousikin lahtelaisten voimahyökkääjä Ilkka Pikkarainen.

HIFK:n on tultava ottelun alkuun energisesti ja näytettävä että nyt pelataan tunteella sen omassa kotiluolassaan. Jos alun rynnistys ei tuota henkistä yliotetta maalipaikkoina tai jopa maaleina ja ottelu jatkuu tasaväkisenä, on Pelicans lähellä jatkopaikkaa.

Väsymys näkyy varmasti eilisen jälkeen. Pelicansin hyvä ylivoima kuormitti pitkiä aikoja HIFK:n nimimiehiä. Kotiottelu toisaalta antaa energiaa punaisille. Neljä erää ilman maalia kasvattaa jonkinlaista peikkoa HIFK:n selkämyksiin. Alun maali helpottaisi tunnetta varmasti paljon ja pelikin samassa vapautuisi. HIFK:n tähtipelaajat Corey Elkinsin johdolla on nostettava tasoaan. Matti Kuparinen nousee tänään punaisten kakkoskenttään Janos Harin tilalle. Helsinkiläiset eivät ole saaneet pisteiden valossa hirveästi tulitukea ykkösnyrkkinsä takaa. Jos punaiset ovat tänäänkin vain Elkinsin kentän varassa, tulee ottelusta vaikea. Potentiaalia löytyy ja sen odotan nousevan tänään esiin Teemu Ramstedtin kentän muodossa. Myös normaalisti pirteästi pudotuspeleissä esiintyvältä Arttu Luttiselta on varaa odottaa paljon enemmän.

Joukkueiden kokoonpanoihin tästä

Avausottelun huippuhetket tästä.

Pakkovoitto on ruma sana, mutta se on tänään edessä kummallakin helsinkiläisjoukkueella. Ennustaminen on vaikeaa, mutta pahoin pelkään että ainakin toinen joukkue Helsingistä aloittaa pelin jälkeen kesälomansa. Rantapallot lentävät viimeistään sarjan jatkuessa tiistaina.