Kommentti: Vieläkö Tapparan tähtipelaajia naurattaa?

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – katso pudotuspelit ilmaiseksi!

Ilves yllätti Tapparan ensimmäisessä puolivälierässä, kun vihreäpaidat kuittasivat voiton maalein 6-3. Tappara johti kamppailua toisessa erässä vielä lukemin 3-1, mutta tämän jälkeen kaukalossa oli vain yksi joukkue. Tappara kaatui kamppailussa omaan ylimielisyyteensä.

Tappara sai ensimmäiseen kamppailuun hyvän lähdön, kun Valtteri Kemiläinen vei joukkueensa johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Myös toisessa erässä tulleet Tapparan kaksi osumaa syntyivät varsin helposti. Kaukalon tapahtumiin nähden kahden maalin johto ei välttämättä olisi ollut ansaittu. Tämä antoikin ylimielisyyden hiipiä hallitsevan mestarin puseroon.

Myös Tapparan tähtipelaajat olivat läpi ottelun kaukana tasostaan. Maalipörssin voittanut Veli-Matti Savinainen keskittyi lähinnä oman mailansa paiskomiseen, silloin kun ei ollut kärsimässä jäähyä. Lisäksi esimerkiksi Teemu Nurmi, Jan-Mikael Järvinen ja Kristian Kuusela olivat todella näkymättömiä. Vahvoista päätöseristä tunnetun Tapparan kiri jäi todella vaatimattomaksi.

Ilves käytti tilaisuutensa toisessa erässä, kun joukkue takoi reilussa seitsemässä minuutissa viisi osumaa. Samalla hymy Tapparan vaihtopenkillä hyytyi poikkeuksellisen nopeasti. Päätöserässä Ilves pelasi erittäin kypsää peliä johtoasemassa ja nappasi täysin ansaitun voiton.

Ilveksen saumat olivat nimenomaan ensimmäisen kohtaamisen ryöstämisessä. Huiman runkosarjan lopun ja tiukan pudotuspelisarjan Ässiä vastaan pelannut joukkue on hurjassa iskussa, ja tuntuma varmasti parempi kuin reilun viikon tauon jälkeen tositoimiin palanneella Tapparalla. Mitä pidemmäksi ja raskaammaksi sarja venyy, sitä haastavammiksi kamppailut Ilvekselle käyvät. Vihreäpaitojen runkosarjan loppu oli poikkeuksellisen raskas, sillä joukkue on pelannut omia pudotuspelejään todella pitkään.

Tapparalle tiistai toimi varmasti hyvänä herätyksenä. Helppo johto suurta altavastaajaa vastaan antoi hyvän olon hiipiä pään sisään ja loi illuusion helposta sarjasta, tai ottelusta ainakin. Toisessa kohtaamisessa Tapparalla on varmasti täysin eri ääni kellossa.

Hallitseva mestari tulleekin torstaina kuin uudesti syntyneenä kaukaloon. Joukkueessa on edelleen paljon pelaajia, jotka olivat häviämässä finaaleja kolmena keväänä putkeen. Kirvesrinnoilla on paljon kokenut joukkue, joka on ollut tiukoissa paikoissa ennenkin. Yksi tappio ei Tapparaa vielä varmasti paljoa hetkauta.

Tampereen paikallistaistosta osasi odottaa erittäin mielenkiintoista kamppailua. Ilveksen voiton myötä sarja sai kuitenkin vielä uutta kipinää, koska nyt Tappara onkin takaa-ajajan asemassa, vaikka vedonlyöntiyhtiöiden mukaan Tappara on edelleen suosikki etenemään jatkoon. Torstain kamppailu kertoo valtavasti pudotuspelisarjan suunnasta.

Hurmoksessa pelaava Ilves vastaan ärsytetty Tappara. Paljoa parempia asetelmia pudotuspelisarjalta ei voisi toivoa.

Jännitys tiivistyy Liigassa, kun puolivälierät jatkuvat keskiviikkona. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaMikäli sinulla ei ole vielä Ruutua, niin saat koodeja kätevästi käyttöösi täältä.

Kansikuva: All Over Press

Edit. 12:52: Poistettu toistamiseen ollut Kristian Kuuselan nimi.