HIFK haluaa takaisin huipulle – Peltonen isossa roolissa

Peltosella ja Lydmanilla on hyvä paikka kehittää Helsinkiläistä jääkiekkoa (Faneille.com)

Peltosella ja Lydmanilla on hyvä paikka kehittää Helsinkiläistä jääkiekkoa (Faneille.com)

HIFK on rämpinyt odotuksiin ja resursseihin nähden syvällä suossa viime kaudet SM-liigassa. Nyt Nordenskjöldinkadun kissapetoluolassa päätettiin laittaa koko paletti uusiksi ja satsata Suomessa ennennäkemättömästi omien talenttien kehittämiseen.

Antti Törmänen kiinnitettiin pitkällä sopimuksella päävalmentajaksi, keväällä pelaajauransa päättänyt Ville Peltonen värvättiin junioripäälliköksi ja 13 vuotta NHL:ssä tahkonnut Toni Lydman vastaamaan puolustajien kehittämistyöstä. Peltosen rooliin kuuluu myös hyökkääjälupausten hionta.

– Lähtökohtana on yksilön kautta kehittää yksilöä. Otetaan niin sanotusti maalivahtivalmennuksesta oppia. Itse haluan auttaa laitureita ja senttereitä ja Toni on apuna pakkien puolella, Peltonen kertoo.

Peltonen tekee töitä sen eteen, että säälipleijareissakin juuri turpaansa saanut HIFK:n edustusjoukkue nousee takaisin huipulle. Tavoitteena on kehittää mahdollisimman hyviä yksilöitä edustusjoukkueen käyttöön, joka on vähintään seuraavan kolmivuotiskauden Antti Törmäsen osaavissa käsissä.

– En tunne Anttia valmentajana, mutta uskon, että hän on täysammattilainen kuten pelaajanakin ja varmasti vaativa valmentaja, Peltonen toteaa.

Katso Peltosen haastattelu kokonaisuudessaan tästä: