HIFK ja KalPa nousivat kuolleista – pystyykö SaiPa samaan?

Kevät on tuloillaan, mikä tarkoittaa Liigassa uusia kesälomailijoita. Espoon Blues sai jo lähteä kesälaitumille ja SaiPan vuoro saattaa koittaa tänään.

Kärpät-SaiPa

Kärpät oli jo ongelmissa SaiPan kanssa, kun lappeenrantalaiset voittivat joukkueiden toisen kohtaamisen ja sarja tuli tasoihin. Kolmas ottelu Oulussa oli hyvin tasainen ja tarkka, mikä sai oululaisetkin näyttämään melko heikoilta, mutta Kärpät lopulta voitti sen väännön. Neljäs kohtaaminen oli vuorostaan Lappeenrannassa, mikä tiedettiin etukäteen jo hyvin ratkaisevaksi kamppailuksi. SaiPa taisteli kaksi erää Kärppien mukana, mutta kolmannessa erässä Kärppien ruutini voitti ja oululaiset nappasivat sarjassa kolmannen voittonsa.

Tänään Kärpät voi lähettää Idän Ihmeen lomille kotiluolassaan ja Kärpillä on nyt huomattavasti rennompi vaihde päällä kuin parissa viime ottelussa. SaiPa on taas hankalassa tilanteessa: joukkue kärsi henkisesti ison tappion kotonaan ja nyt joukkue on pakkovoiton edessä Raksilan hornankattilassa. SaiPan eväät ovat ehkäpä syöty ja illan ottelusta voi tulla hyvinkin kotijoukkueen näytöstä.

Tappara-HIFK

Helsingin IFK on näiden pudotuspelien yksi suurimmista yllättäjistä – ellei suurin. HIFK joutui Tapparaa vastaan jo 2-0-takaa-ajoasemaan otteluvoitoissa, mutta nousi kuin ihmeen kaupalla tasoihin: joukkueiden kolmas kohtaaminen päättyi Hakametsässä HIFK:lle maalein 4-1 ja torstaina punapaidat ottivat kotikaukalossaan 5-1-voiton. On siis sanomattakin selvää, että mestarikandidaatti Tapparan peli on pahasti sekaisin.

HIFK on taistellut ja viimeistellyt hyvällä prosentilla, mikä on ollut sille elinehto, sillä Tapparan materiaali on selvästi parempi. Jostain syystä tamperelaisten peli on kuitenkin pahasti hukassa: puolustuspeli, hyökkäyksiin lähtö, antifyysisyys ja surffailu kuvastavat kirvesrintoja tällä hetkellä. Joukkueen täytyy palata kotikentällään juurilleen, tai muuten IFK marssii tänäänkin voittoon. Tappara ei varmasti anna HIFK:lle tänään niin helppoa voittoa kuin kahdessa aiemmassa pelissä ja Hakametsässä voikin olla edessä pitkä kiekkoilta, jossa ratkaisua haetaan jatkoajalta. Silloinhan meininki muuttuu arpapeliksi.

Lukko-KalPa

Kahden ensimmäisen ottelun perusteella Lukko näytti ylivoimaiselta joukkueelta, jonka piti päästä viettämään taukoa jo viime torstaina – toisin kävi: KalPa heräsi henkiin ja kuopiolaiset ovat napanneet kaksi voittoa putkeen ja sarja tuli tasoihin. Lukko menetti kolmanessa ottelussa kahden maalin johtoasemansa, paras pelaaja lähti loppukaudeksi lasarettiin ja samalla se vielä koki jatkoaikatappion. Tästä tuli kuopiolaisille erittäin suuri mentaalinen voimavara, minkä KalPa hyödynsi neljännessä ottelussa kotijäällään.

KalPa on pystynyt toteuttamaan pelitapaansa paremmin, sen avainpelaajat ovat saaneet itseluottamuksen takaisin ja Lukko on painanut puolittain paniikkinappulan pohjaan. Lukko pääsee tänään pelaamaan Raumalla ja se antaa varmasti kovan vastuksen KalPalle, mutta todellisuudessa ennakkomerkit ovat savolaisten puolella ja heillä on tällä hetkellä ote sarjassa. Tänään nähdään tasainen vääntö, jonka saattaa Tappara-HIFK-parin tavoin venyä jatkoille – eli arpapeliksi. Jos KalPa naaraisi tänään voiton, on Lukon kausi lähes tulkoon paketissa.

Kerroinvertailu otteluihin alla.