HIFK jysäytti uutispommin – Zaborskysta kesän siirtojen kärkimies

HIFK nosti itsensä Liigan ennakkokaavailuissa kärkiseurojen joukkoon yhdellä ainoalla hankinnalla. Tomas Zaborskyn hankinta on koko kesän kovin siirto suven siirtomarkkinoilla.

Faneille.com listasi tulevan kauden tähän mennessä kovimmat kiekkohankinnat. Viiden kärkeä kasatessa piti monta kovaa nimeä jättää myös listalta pois.

1. Tomas Zaborsky, HIFK

Zaborsky lähti Suomesta keväällä 2012 SM-liigan parhaana pelaajana. KHL:ssä mies teki varsinkin debyyttikaudellaan myös hyvät tehot. Hän elää maaleista, ja miehen pelaamisessa näkee jokaisessa vaihdossa, että hän haluaa tehdä maalin Zaborsky laukoo paljon, eikä määrä hänen tapauksessaan myöskään korvaa laatua. Slovakki toki tarvitsee vierelleen hyvän sentterin, mutta näitä vaihtoehtoja HIFK:ssa myös riittää.

2. Janne Niskala, Lukko

Tässä tämän listan kolmas peräkkäinen kotiinpalaaja, tosin hänen reissunsa kesti kahta edellistä herraa kauemmin. Niskala voi Lassilan tavoin olla Liigan paras pelaaja omalla pelipaikallaan. Hän laukoo tulisesti, taklaa kovaa, sijoittuu hyvin ja on kiekollisesti taitava. Terveenä ollessaan Niskala on joka kaudellaan myös arvokisakandidaatti.

3. Juha-Pekka Haataja, Kärpät

Haataja on viimeisen viiden vuoden aikana SM-liigassa pelanneista suomalaisista kaikkein luonnollisin maalintekijä. Hän lähti Kärpistä KHL:ään Zaborskyn tavoin maalikuninkaana (28 maalia kaudella 2012-13), mutta tuolloin Hannu Aravirran Kärpät ei ollut samankaltainen huippu-urheiluorganisaatio tai –joukkue, mitä se tällä hetkellä on. Haataja on takuuvarma 25 maalin mies, ja kokonaisvaltaisempi joukkuepelaaja kuin joukkueen viime kauden ykkösmies Juhamatti Aaltonen.

4. Teemu Lassila, TPS

Kevään 2011 maailmanmestarissa on ainekset koko Liigan parhaaksi maalivahdiksi. KHL-seikkailut Novokuznetskissa, Astanassa ja Omskissa eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla, ja toisen polven huippuvahti tuleekin TPS:n riveihin Ruotsista. Rauhallinen torjuja pääsee samalla legendaarisen Urpo Ylösen siipien suojiin.

5. Ryan Lasch, TPS

Odotukset ovat kovat, kun kauden 2011-12 pistepörssin voittaja palaa Suomeen. Lasch sopii pelaajaprofiililtaan hyvin Liigaan, tuoden aimo annoksen juonikkuutta ja maalintekovoimaan Turun Palloseuraan. Lasch on Zaborskyn tavoin ahkera ampuja, ja nopea luistelija. Suuri tekijä Laschille voi olla se, että hän pääsee saman päävalmentajan (Kai Suikkanen) suojiin, jonka alaisuudessa hän onnistui edellisellä Suomen-komennuksellaan.