HIFK:n käyrä alaspäin – ”ylivoima oli meillä paskaa”

Kausi lähestyy loppuaan ja HIFK:n pelien käyrä näyttää pahasti alaspäin. Tiistaina helsinkiläisjoukkue otti kauden pahimman tappion kotihallissaan Ilveksen juhliessa 6-3-voittoa. Ottelun ensimmäinen erä näytti jo pelin suunnan.

Viime viikkoina HIFK:n peli on kulkenut alaspäin, vaikka mennään jo kohti pudotuspelejä. Ylivoima on luokatonta ja IFK saikin ensimmäisessä erässä pelata liki kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan saamatta edes kunnon vetoa aikaiseksi.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen katsoo kellsotaan, kauanko vielä. (AOP)

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen katsoo kellostaan, kauanko vielä. (AOP)

– Ei oltu valmiina ensimmäisessä erässä taistelemaan. Kepeitä suorituksia siinä, sitten tultiin vähän mukaan peliin, mutta ylivoima oli meillä paskaa. Todella luokatonta, kun viidellä kolmea vastaankin tarjoillaan, eikä onnistuta siinä, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen tuhahtaa.

Ei pelkästään ylivoima, vaan koko helsinkiläisjoukkueen peli oli ottelussa ja varsinkin ensimmäisessä sekä toisessa erässä todella luokatonta. Peli vaikutti siltä kuin pelaajia ei olisi edes kiinnostanut pelata.

– Yksi kun lähti räpeltämään, niin oltiin siinä mielessä hyvä joukkue, kaikki halusivat sitten seurata sitä. Kun pelataan paskasti, niin kaikki menivät mukaan siihen taistoon. Siinä mielessä kollektiivinen suoritus, Törmänen tylyttää.

Erikoistilannepeli luokatonta

HIFK on valahtanut runkosarjassa nyt sääliplayoff-joukkueeksi. Vielä viikko sitten helsinkiläisjoukkue oli sarjataulukossa kolmantena. Se tietysti kertoo sarjan tasaisuudesta, mutta se kertoo karua kieltä helsinkiläisten pelillisestä ilmeestä tällä hetkellä.

– Silloin, kun peli kulkee olemme olleet tehokkaita. Ylivoima on toiminut oikealla hetkellä, samoin kuin alivoima, montako siellä oli kolme tai neljä maalia alivoimalla. Tänään meidän erikoistilannepelaaminen oli luokatonta, Törmänen valaisee.

Tämän päivän ottelusta kertoo oleellisen myös se tosiasia, että meni melkein parikymmentä minuuttia, ennen kuin helsinkiläisseurasta ketään tuli median eteen. Pukuhuone pysyi kiinni normaaleista tavoista poiketen. Myös median eteen haastateltavaksi tulleen Törmäsen ulkoinen olemus kertoo, kuinka syvä kriisi tällä hetkellä on.

– Nyt mennään syvällä ja varmaan tätä syvemmälle on vaikea enää mennä, Törmänen myönsi.

Positiivisia asioita vähän

HIFK:n ensimmäinen maali näki päivänvalon vasta toisen erän loppupuolella ja kolmannen alussa maalia tarjoiltiin myös ylivoiman muodossa, mutta silloin se ei vielä kelvannut. Ottelun loppuun tuli sitten mahdollisuus, kun Antti Tyrväinen ajettiin pelistä ulos korkean mailan seurauksena. Viiden minuutin ylivoimalla HIFK iski kahdesti.

Ottelussa tapahtumia riitti kaukalon lisäksi myös kaukalon ulkopuolella, kun helsinkiläisten toisen maalin jälkeen kuulutettiin lääkäriä toimitsija-aition takana olevaan katsomoon. Siellä oli keski-ikäinen nainen saanut sairaskohtauksen. Kotijoukkueen lääkäri meni välittömästi paikan päälle ja nainen oli tajuissaan, mutta hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Ottelu oli muutaman minuutin ajan kesken, kunnes nainen oli viety katsomosta paareilla pois. Tämän jälkeen HIFK onnistui iskemään vielä yhden osuman, mutta sen lähemmäksi ei helsinkiläisseura enää Ilvestä päässyt.

– Oli siinä ottelussa kolme ilonaihetta, kun niitä tuossa yritin keksiä. Yksi oli se tietenkin, kun yleisössä tapahtui tuolla tavalla, että ei ollut sydänkohtaus. Olisi voinut ajatella, että kun tuolla tavalla pelattiin, niin useammallekin IFK:n kannattajalle olisi saattanut sydänkohtaus tulla, Törmänen veisteli.

Kaksi muuta positiivista asiaa olivat Matti Lambergin pelaaminen pitkästä aikaa ja Joonas Raskin pitkän kuivan kauden loppuminen. Ilon aiheeksi voidaan tietysti miettiä ne kaksi ylivoimamaalia, jotka HIFK kolmannen lopussa teki, mutta kokonaisuutena suoritus oli kotijoukkueelta heikko.