Kärppien kultakypärä Joonas Donskoin huippuvire peräisin elämäntapamuutoksesta

Kärppien kauden paras pistemies Joonas Donskoi on ottanut tällä kaudella askeleen eteenpäin jääkiekkoilijana. Henkilökohtainen yhden kauden piste-ennätys on rikottu jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. 16+26=42 pistettä tällä kaudella tehoillut laitahyökkääjä kertoo kehitysaskelien tulleen valmennuksen aloitteesta alkaneen elämäntapamuutoksen myötä.

– Olen petrannut kaukalon ulkopuolista elämää. Keskityn enemmän siihen, mitä laitan suuhuni. Elän urheilijan elämää ja ravinnosta on tehty rutiini. Olen sitä kautta päässyt hyvään fyysiseen kuntoon ja myös loukkaantumisilta on vältytty. Tämä ravintoasian aloite lähti valmennukselta Lauri Marjamäen johdolla.

Donskoin fysiikka on parantunut muutoksen myötä.

– Pelini on tullut kokonaisvaltaisemmaksi. Se ei ole sellaista puskemista enää.

– Kestävyyteni on selkeästi parantunut, joka on tärkeää näin tiukoissa pelitahdeissa. Jaksan pelata illasta toiseen. Huomaan sen, että asioita on tehty oikein.

Nuori hyökkääjä jakaa kiitosta tehoistaan myös ketjukavereille Julius Junttilalle ja Joonas Kemppaiselle.

– Pelaaminen tuntuu hyvältä. Meillä on hyvä ketju ja tiedämme, missä kaveri liikkuu, koska olemme pelanneet viime kaudesta asti yhdessä. Se auttaa pelaamistamme todella paljon.

– Välillä pitäisi olla vähän fiksumpi kiekon kanssa, sillä ajoittain tulee turhia menetyksiä. Uskallan kuitenkin pelata kiekon kanssa illasta toiseen ja se on hyvä.

Donskoi ei ole huomannut saaneensa vastustajilta erityishuomiota, vaikka hän kultakypärä päässä kaukalossa viilettääkin.

– En usko, että kenenkään vastustajan kannattaa keskittyä pelkästään meidän ketjuumme. Meillä on neljä hyvää kiekollista ketjua, jotka kaikki tekevät maaleja.

Oululaisten ringin laajuus ja laatu konkretisoituu hyvin siinä, että viime pelitDonskoin kolmikko on ollut kolmosketjun roolissa uusien pelaajien Lukas Kasparin ja Ben Maxwellin tulon myötä. Donskoita tilanne ei kuitenkaan hetkauta. Hän on ottanut vahvistukset ilolla vastaan.

– He ovat mahtavia pelaajia. He ovat päässeet hyvin peliimme sisään ja uskon sen auttaneen asiaa, että he ovat pelanneet Kärpissä aiemminkin. Tämä on iso boosti koko joukkueelle ja kilpailu peliajasta pysyy kovana heidän yksilötaitojensa myötä.