KalPa, TPS vai JYP? HPK-konkarilta odotettu vastaus mieluisimmasta pudotuspelivastustajasta

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Hämeelinnan Pallokerho on varmistanut viidennen sijan Liigan runkosarjassa kaksi kierrosta ennen sen päättymistä. HPK:n sijoitus ei tule muuttumaan, vaikka se häviäisi tai voittaisi molemmat jäljellä olevat pelinsä.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva 38-vuotias hyökkääjä Eero Somervuori kertoo Faneille.comin haastattelussa, ettei joukkue lähde peleihin vain pelaamaan minuutteja alta pois.

– Ne ovat meille hyviä hetkiä parantaa tekemistämme pudotuspelejä varten. Voimme vielä nopeuttaa peliämme ajoittain ja hakea hyökkäyspeliimme niitä perusjuttuja. Ylivoimapeliimme voimme tuoda myös vielä jotain lisää. Jokaista peliä lähdemme tietenkin voittamaan, vaikka sijoitukseemme se ei vaikuta.

– Tuntuu, että meillä on peli ollut hyvin hallussa koko kauden. Pieniä juttuja voimme vielä säätää vastustajan mukaan.

HPK saa pudotuspeleissä vastaansa runkosarjan nelosen, joka tulee olemaan joko KalPa, TPS tai JYP. Järvenpäässä syntyneen hyökkääjän mielestä ei ole mitään väliä, mikä joukkue HPK:a vastaan asettuu.

– Se on ihan sama, kuka sieltä tulee. Kaikki kolme ovat kovia joukkueita. Ei siinä auta alkaa toivomaan ketään, kaikki on voitettava kuitenkin.

– En ole tilastoja katsellut, mutta minulla on semmoinen fiilis, että olemme pelanneet jokaista vastaan ihan suht hyvin ja on ollut tasaisia pelejä. Pelillisesti olemme ainakin pärjänneet hyvin.

HPK on tällä kaudella noussut takaisin uskottavaksi jääkiekkojoukkueeksi muutaman heikomman kauden jälkeen. Somervuoren mukaan syyt nousulle ovat ilmeiset.

– Tänne tulleet pelaajat ovat onnistuneet, jotka ovat tulleet esimerkiksi Mestiksestä tai omista junnuista. Kaikki pelaajat ovat onnistuneet hyvin. Meillä on ollut hyvä henki joukkueessa ja kaikki tyypit on otettu hyvin vastaan. Valmennus on onnistunut myös tosi hyvin meidän kanssa. Olemme olleet samalla sivulla alusta lähtien. Yhteistyössä olemme onnistuneet hyvin. Pelaajat ovat kehittyneet, ja sitä myötä koko joukkue. On ollut tosi kiva olla mukana.

Kokenut Somervuori uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin, mutta peräänkuuluttaa, että haihattelulle ei saa antaa sjiaa. Jalkojen on pysyttävä maassa koko joukkueella.

– On tyhmä asettaa mitään ylärajoja itselleen. Kyllä meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, mutta voi myös sanoa että kaikilla muillakin on. Kaikki joukkueet tulevat olemaan puolivälierissä todella tasaisia ja niissä voi käydä ihan miten vaan. Meidän pitää elää hetkessä ja katsoa mihin se riittää.

– Ajatuksen ei saa antaa karata. Tulevaa ja mennyttä ei saa miettiä liikaa. Kuka siinä parhaiten onnistuu, on todella vahvoilla. Meidän pitää luottaa siihen omaan tekemiseen ja kaikkien pitää tehdä vain sovitut asiat niin hyvin kuin pystyy. Sieltä se varmuus tulee.

Somervuori on pelannut viimeksi pudotuspelejä keväällä 2013 Helsingin IFK:n paidassa, joten nyt neljän vuoden tauon jälkeen hän aikoo ottaa jääkiekkoilijan parhaasta ajasta, keväästä, kaiken irti. Uran jatkosuunnitelmia laitahyökkääjä ei ole sen pidemmälle miettinyt.

– En ole kyllä miettinyt suuntaan tai toiseen. Pelataan tämä kausi nyt ihan rauhassa. Päätökseen vaikuttaa niin moni asia, joita en viitsi sen enempää eritellä. Katsotaan. Nyt on ollut kiva pelata koko kauden ajan, kun on saanut pitkästä aikaa pelata voittavassa joukkueessa, Somervuori kertoo.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla vielä seitsemän ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press