Kommentti: Hyvää yötä, Vaasan Sport

Unibet tarjoaa Liigaan kattavan kohdetarjonnan ja 100% ensitalletusbonuksen.

Vaasan Sportin kaksijakoinen kausi on päättymässä runkosarjaan. Hyvän alkukauden jälkeen alkaneelle syöksylaskulle ei näy loppua.

Sport aloitti kauden ryminällä. Vaasalaiset nappasivat kauden 20 ensimmäisestä ottelustaan peräti 34 pistettä ja Sport oli syyskauden pirteimpiä yllättäjiä Liigassa. Tomek Valtosen suojatit pelasivat energistä ja aktiivista kiekkoa, vaikka ajoittaisilta ylilyönneiltäkään ei vältytty. Vaasalaisten 20 ensimmäisen ottelun pistekeskiarvo oli 1,7 ja tätä parempaan lukemaan on pystynyt tällä kaudella vain neljä joukkuetta Liigassa. Vaasassa kaikki näytti Vaasassa hyvältä ja Valtonen solmi jo hyvissä ajoin aina kevääseen 2019 ulottuvan jatkosopimuksen, minkä lisäksi diilissä on optio vielä yhdestä vuodesta.

Sportin todellinen alamäki alkoi joulukuun alussa. Joukkue nappasi 18 peräkkäisestä ottelustaan vain yhden varsinaisen peliajan voiton ja yhteensä 14 pistettä. Sarjasijoitus romahti huomattavasti, mutta tammikuun lopun ryhtiliike vaikutti siltä, että joukkue kamppailisi edelleen väkevästi pudotuspelipaikasta.

Nyt alla on kuusi peräkkäistä tappiota ja Sport on jäänyt näissä kamppailuissa peräti neljästi kokonaan ilman maaleja. Todelliset aallonpohjat nähtiin kahdessa edellisessä ottelussa, kun joukkue hävisi elintärkeät kuuden pisteen kamppailut Ilvekselle ja Lukolle yhteismaalein 0-8. Lauantaina Tampereella kaukalossa nähtiin todella aneeminen Sport eikä missään vaiheessa näyttänyt, että joukkue kamppailisi tosissaan voitosta. Tiistaina Lukko kävi ryöstöretkellä Vaasassa. Esitys oli Sportilta huomattavasti ryhdikkäämpi, mutta ilman tehtyjä maaleja on vaikea taistella voitosta. Lukko saa tosin kiittää kolmesta pisteestä peräti 54 kiekkoon eteen venynyttä Kaapo Kähköstä.

Sport onkin tehnyt tällä kaudella neljänneksi vähiten maaleja, kun vastustajan maaliverkko on heilunut 118 kertaa 55 ottelussa. Myös joukkueen ylivoima on ollut niin ikään neljänneksi heikointa, kun vaasalaiset ovat viimeistelleet 26 maalia reilun 302 ylivoimaminuutin aikana. Ylivoimaprosentti on näin ollen vaatimaton 14,13. Erityisen heikkoa ylivoima on ollut kauden loppupuolisekolla. Sportin 18 edellisen ottelun ylivoimaprosentti on ollut peräti 8,62.

Sportin paidassa on nähty tällä kaudella lähes kaksi täysin erilaista joukkuetta. Alkukaudella kaukalossa esiintyi ennakkoluuloton ja energinen nippu, kun taas viime aikoina Sportin paidassa on viilettänyt lähes kaoottinen joukkue, jolle erittäin helpot ja yksinkertaisetkin asiat ovat muuttuneet vaikeiksi.

Vaasalaiset kokivat syksyllä pahan takaiskun, kun Joonas Komulainen loukkaantui eikä ole pystynyt pelaamaan marraskuun jälkeen. 26-vuotias sentteri on osoittautunut jopa odotettua tärkeämmäksi pelaajaksi Sportille. Kokonaisvaltaisen Komulaisen jättämiin valtavan suuriin saappaisiin ei ole löytynyt korvaajaa. Vaasalaisille on ollut myös lieviä ongelmia maalivahtiosaston suhteen. Neljään nollapeliin venyneen Mika Järvisen taso on ailahdellut rajusti otteluiden välillä ja toisinaan verkkoon on uponnut luvattoman helppoja osumia, kuten tiistaina Lukkoa vastaan. Juuri sellaisia maaleja, mitä syöksylaskussa oleva joukkue vähiten kaipaisi.

Lukko kiilasi tiistaisen voiton myötä vaasalaisten ohi sarjataulukossa ja Sportilla on nyt pudotuspeliviivan yläpuolelle neljä pistettä matkaa. Sport on tosin tällä hetkellä niin pahassa kokovartalokipsissä, että on vaikea nähdä joukkueen pystyvän muuttamaan kurssiaan radikaalisti runkosarjan loppusuoralle. Vaasalaisten otteluohjelma on myös suhteellisen hankala, sillä joukkue kohtaa vielä muun muassa HPK:n, JYPin ja KalPan. Erinomainen alkukausi ei enää paljoa lohduta, vaan Sportin on syytä alkaa valmistautua aikaiseen kesälomaan.

Liiga jatkuu torstaina viiden ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press