HPK:n tarina alkaa olla lopussa – tänään vastassa Kärpät

Liigan runkosarjaa on jäljellä noin neljännes, joten ratkaisuja alkaa tapahtua suuntaan tai toiseen. Runkosarjan viimeistä paikkaa hallussaan pitävä HPK alkaa vedellä viimeisiään, sillä pudotuspelipaikka on kymmenen pisteen päässä. Kerhon täytyy pystyä tänään jättiyllätykseen pitääkseen mahdollisuutensa yllä, kun joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

Matka pudotuspeleihin ei ole varsinaisesti kovin pitkä, mutta suurin ongelma on siinä, että viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelee useampi seura. Tämä tarkottaisi sitä, että Kerhon täytyisi venyä loppukauden aikana todellisiin voittoputkiin, jotta se voisi napata paikkansa auringossa.

HPK:n pelissä nähtiin parannus, kun Pasi Arvonen potkittiin päävalmentajan paikalta. Korvaajaksi tullut Olli Salo loi joukkueeseen saman tien tekemisen meininkiä, kun Kerho haki lauantaina voiton HIFK:n kotiluolasta. Sunnuntaina Kerho ei enää pysynyt IFK:n perässä, mutta kokonaisuudessaan HPK:n viikonloppu oli lupauksia herättävä.

Hämeenlinnalaisten uusittu valmennusosasto reagoi pelin sisällä asioihin ja teki hyviä päätöksiä. Salo ja kumppanit ovat saaneet joukkueensa puolelleen, joten loppukaudella nähdään taatusti parempi ja tehokkaampi Kerho.

Arvosen aikainen taaperrus on jätetty taakse, mutta yksi asiaa nousee uhkakuvaksi: joukkueen aika loppuu kesken. Valmentajanvaihdos tapahtui kieltämättä liian myöhään, sillä HPK:n materiaalilla ei kuitenkaan pystytä napsimaan isoja voittoputkia.

Ratkaisunhetkiä Oulussa

HPK:lle olisi varmasti kelvannut tähän hätään jokin muu vastus kuin Kärpät. Oululaiset ovat jokaisella mittarilla parempia kuin HPK, eikä Kerholla pitäisi olla tänään kovin isoja mahdollisuuksia venyä voittoon. Siihen venymiseen pitäisi kuitenkin pystyä, sillä pudotuspeliviiva voi karata jo 13 pisteen päähän.

Kärppien voittaminen voisi olla elintärkeää, sillä Liigan kymmenettä sijaa pitävä Sport sekä 12. sijalla oleva Ässät pelaavat myös tänään. Kerhon kannalta parhaassa tapauksessa Ässät sekä Sport kokevat tappiot ja HPK kaataisi Kärpät, milloin pudotuspelipaikka olisi enää seitsemän pisteen päässä. Isoin hyöty olisi kuitenkin henkisellä puolella: Kärppien voittaminen Oulussa loisi joukkueeseen aivan uudenlaisen henkisen tilan, joka voisi siivittää Kerhon loistavaan loppukauteen. On sanomattakin selvää, että tänään on pelissä enemmän kuin kolme pistettä.

Kärpät pääsee levänneenä uuteen viikkoon

Kärpät pelasi viimeksi keskiviikkona, sillä joukkue oli back-to-back-otteluiden takia viikonloppuna huilivuorossa. Oululaiset tekivät miniloman Rukalle, mikä tuli varmasti tarpeeseen raskaan tammikuun jälkeen. Viimeisimmässä ottelussaan joukkue oli väsynyt, kun JYP haki 4–1-voiton Oulusta.

Ennen JYP-tappiota joukkue oli hävinnyt viimeksi varsinaisella peliajalla marraskuussa, mikä kertoo kaiken oleellisen Kärppien kunnosta.

Kärpät joutui huippuputkensa aikana usein hakemaan ratkaisua jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta. Kärpillä onkin plakkarissa monia kahden pisteen voittoja ja yhden pisteen tappioita, minkä vuoksi Liigan kärkipaikka onkin IFK:n hallussa. Kärpät on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin HIFK ja eroa joukkueilla on kuusi pistettä. Tämän vuoksi myös oululaisilla riittää rutkasti panosta.

Kysymys kuuluukin, kuinka tauko näkyy kotijoukkueen otteissa? Kärpät pääsee virkeänä illan kamppailuun, mutta tauon jälkeen pelin toiminen ei ole aina itsestään selvyys. Se on asia, joka voi avata Kerholle tänään mahdollisuuden.

Arvio:

HPK ei varmasti kaadu tänään helpolla: vieraat taistelevat viimeiseen asti ja tekevät isäntien illasta hankalan. Kärpät on kiekollisesti parempi ja se tulee hallitsemaan kenttätapahtumia. Ottelun ratkaisee maalivahtipeli, joka on ollut molemmissa joukkueissa huolenaiheena. Kärppien maalilla seisoo lainaveskari Sami Rajaniemi, jonka otteissa ei ole vielä kaivattua tasaisuutta. HPK-maalille palaa puolestaan Samu Perhonen, joka on ollut ajoittain erittäin hyvässä vedossa. Perhoselta vaaditaankin huippupeliä, mikäli HPK haluaa saada edes yhden pisteen. Allekirjoittanut laittaisi roposensa kuitenkin kotijoukkueelle, mutta maaliero tulee olemaan tänään pieni. Alle 5.5 maalia on myös kokeilemisen arvoinen.

Kierroksen muut ottelut:

  • Sport-SaiPa
  • Ässät-KalPa

Illan Liiga-kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press