Pelicans-leirissä uskotaan ihmeeseen – ”Emme anna selkärankamme katketa”

Kuopiolaisen KalPan Liigan Villi kortti -kierroksella otteluvoitoin 2-1 kesälomille lähettänyt Lahden Pelicans saa perjantaina alkavissa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittajan Helsingin IFK:n. IFK oli sarjan piikkipaikalla lähes koko kauden ajan ja helsinkiläiset lähtevätkin ottelupariin selvänä ennakkosuosikkina. Pelicans pakotti IFK:n runkosarjassa kuitenkin kahdesti pistemenetyksiin neljässä ottelussa, joten kirvestä ei varmastikaan ole heitetty kaivoon jatkopaikan suhteen.

Täksi kaudeksi Pelicansin paitaan Tapparasta siirtynyt hyökkääjä Antti Erkinjuntti uskoo aidosti joukkueensa mahdollisuuksiin ja kertoo Faneille.comin haastattelussa altavastaajan aseman sopivan joukkueelleen.

Onko teillä mitään mahdollisuuksia HIFK:ta vastaan?

– Totta kai on. Miksei olisi? Saimme heiltä jo muutaman pisteen runkosarjassakin. HIFK on toki mennyt siitä eteenpäin, mutta niin olemme mekin. Teimme sitä mielestäni myös KalPa-peleissäkin ja otamme niistä nyt positiiviset asiat mukaamme.

Minkälainen vastus HIFK on?

– He pelaavat tosi korkealla tasolla ja ovat jo valmis paketti, jonka myös runkosarja osoitti. Heidät on roolitettu hyvin ja saamme vastaamme neljä kovaa kenttää. Heidän kärkiketjunsa on todella vaarallinen. Kaikki tietävät, että HIFK on ennakkosuosikki, mutta ei se mitään. He saavat kantaa paineet ja meille kaikki on plussaa.

– Emme saa ottaa jäähyjä. Tyhmät omasta maalista kaukana otetut jäähyt on karsittava pois. Nämä pelit ratkeavat usein erikoistilanteissa.

Teit runkosarjassa itsellesi aika tyypillisen määrän pisteitä (12+18) ja toimit heti uuden joukkueesi kapteenina. Miten summaisit runkosarjasi?

– Pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin. Kapteenin homma oli minulle hieno ja tärkeä kunnianosoitus. Vähän kesti tottua siihen rooliin, koska olin kapteeni ensimmäistä kertaa urallani. Meni hetki opetella se, miten olla kopissa. Olen ollut kuitenkin aika lailla samanlainen kuin ennenkin. Ei pelaaja voi niin vain muuttua. Yritän olla oma itseni kopissa, kentällä ja sen ulkopuolellakin.

Valmentajanne Petri Matikainen on kuvaillut joukkuettanne sanalla sitkeä. Mitä hän tarkoittaa sillä?

– Emme anna selkärankamme katketa, vaikka pelissä tapahtuisi mitä. Tästä hyvä esimerkki oli ensimmäinen KalPa-ottelumme. Olimme jo kahdella maalilla tappiolla, mutta roikuimme mukana ja käytimme omat paikkamme hyödyksi ja nousimme tasoihin. Toki me sen lopulta hävisimme.

Liigan puolivälierät käynnistyvät tänään kello 18.30. Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu -palvelusta.

Ota haltuun myös kattava ennakkopakettimme puolivälieristä:

HIFK-PelicansPelicansin mahdollisuudet HIFK:ta vastaan piilevät ensimmäisessä ottelussa

Tappara-LukkoMaalivahtipeli nousee avaintekijäksi Tappara-Lukko-sarjassa

JYP-SaiPa: JYPillä on paljon hampaankolossa kahden vuoden takaisesta – vastassa kaikkien aikojen kovin SaiPa

Kärpät-TPS: Riittääkö Kärpillä menestysnälkää? – Avausottelu TPS:n suuri mahdollisuus

Ehdit osallistua vielä Faneille.comin kiekkokisaan, jossa on palkintona muun muassa PS4 tai Xbox One -pelikonsoli. Osallistumisaikaa on illan kierroksen alkuun asti.

Kansikuva: All Over Press