Husso jätti Saroksen varjoonsa – HIFK:lle tärkeä voitto

Nuorten maajoukkueen maalivahtikaksikko Ville Husso-Juuse Saros olivat tänään vastakkain Helsingin Jäähallissa. Kaverusten kesken on kova kilpailu, sillä toinen torjui vuosi sitten maailmanmestaruuden nuorten kisoissa ja toinen valtasi tänä vuonna nuorten leijonien ykkösvahdin paikan.

Ville Husso torjui nuorten MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahtina ja syrjäytti viime vuonna maailmanmestaruuden torjuneen Juuse Saroksen. Saros valittiin myös ensi viikonloppuna Ruotsissa pelaavaan Leijonien ryhmään. Ennen peliä Hussolle annettiin valmennuksen taholta hieman painetta otteluun.

Saros valittiin Leijoniin, mutta Husso veti pelissä pidemmän korren. (AOP)

Saros valittiin Leijoniin, mutta Husso veti pelissä pidemmän korren. (AOP)

– Meillä oli teemana tänään, kun taisi olla ensimmäinen kerta Hude vastaan Saros. Sanottiin Hudelle, että no niin sun on tänään voitettava Saros, ei sen kummempaa, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kertoi ottelun lähtökohdista.

Husso teki tänään työtä käskettyä ja päihitti ottelussa Saroksen. HIFK-veskari osui kiekon tielle peräti 30 kertaa, kun taas virkaveli Saros vain 22 kertaa. Hussolle tehtiin kaksi maalia ja hämeenlinnalaismaalivahdille kolme HIFK:n voittaessa HPK:n lukemin 3-2.

– Pelattiin hyvää kiekkoa tänään. Puolustettiin silloin, kun oli sen paikka ja tehtiin tarvittavat maalit. Tämä oli tärkeä kolmen pisteen voitto, Husso mietti.

Peli kateissa viime aikoina

Vaikka tänään tulikin voitto, ei peli ole ollut Hussolla eikä edes koko joukkueella kovinkaan hyvin uomissaan. Koko tammikuu oli vaikea joukkueelta, eikä Hussokaan ole ollut oma itsensä MM-kisojen jälkeen.

Ville Husso päihitti Juuse Saroksen paraatitorjunnoillaan. (AOP)

Ville Husso päihitti Juuse Saroksen paraatitorjunnoillaan. (AOP)

– Vielä ei ole ollut sitä normaalia Ville Hussoa siellä, Husso valaisi.

Voitto tuli myös Hussolle itselleen tärkeään paikkaan, sillä viime aikoina Kevin Lankinen on osoittanut myös halustaan taistella ykkösvahdin paikasta. Maalivahtien peluutus ei ole kiveen hakattua ja näyttöjä tarvitsee antaa koko ajan.

– Kyllähän tämä voitto antoi itseluottamusta lisää. Nyt meillä on vielä yksi peli ennen taukoa ja tauon jälkeen alkaa sitten kova rutistus. Huonot ajat ovat nyt takanapäin, Husso lupaili.

Kilpailutilanne Lankisen kanssa ei huolestuta Hussoa, vaan mies pitää asetelmaa oikein hyvänä. Tokihan kaikki maalivahdit haluaisivat pelata jokaisen ottelun, mutta pieni kirittäminen tekee aina hyvää, myös maalivahdeille.

– Pitää kumminkin taistella koko ajan peliajasta ja hienoa, että Keke on onnistunut. Meillä on kova kamppailu siitä, kumpi pelaa, Husso totesi.

Valmennuksella on maalivahtien suhteen HIFK:ssa positiivinen ongelma, kun molemmat maalivahdit kamppailevat kovasti peliajasta. Vaikka helsinkiläisjoukkueella on kaksi nuorta maalivahtia riveissään, ei joukkueen maalivahtiosastosta ainakaan kannata huolissaan olla.