Illan Liiga-kierroksen pointit: Kenen kurssit kääntyvät?

Liiga jatkuu perjantaina neljän ottelun voimin. Varsinkin monet ennakkoon hieman nihkeästi aloittaneet joukkueet ovat tulessa, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen kierros. Tässä illan kiinnostavimmat pointit.

Joko JYP voittaa?

Kesän mainioiden hankintojen myötä JYPiä povailtiin jopa yhdeksi mestarisuosikeista. Toistaiseksi jyväskyläläisten alku on kuitenkin ollut vaisu, sillä kolmen kierroksen jälkeen joukkueen voittotili on vielä avaamatta. Toki otanta on vielä pieni eikä liian suuria johtopäätöksiä voi vetää. JYP on kuitenkin menettänyt kahdesti kahden maalin johtoaseman ja molemmilla kerroilla tuloksena oli tappio voittomaalikilpailussa. Perjantain haaste ei ole sieltä helpoimmasta päästä, kun vastaan asettuu kautensa pirteästi aloittanut HPK. Hämeenlinnalaiset kukistivat avausottelussaan Kärpät, mutta tiistaina Ässät oli parempi jatkoajan jälkeen. Kerho on löytänyt saman tien mitat täyttävän ykkösketjun, kun Niko Kapasen johtama trio on toiminut heti ensivihellyksestä lähtien.

Joko SaiPa onnistuu ylivoimalla?

Lappeenrannassa kohtaa kaksi hieman alavireisesti aloittanutta joukkuetta, kun Lukko vierailee Kisapuistossa. Varsinkin raumalaisten alkukausi on ollut pettymys, sillä kolmen ottelun jälkeen joukkueen voittotili on vielä avaamatta. Ensimmäistä kauttaan Juha Vuoren alaisuudessa pelaava Lukko vieraili torstaina Mikkelissä, josta oli tuloksena tyly tappio numeroin 2-5. Numerot eivät kerro kamppailusta kuitenkaan koko totuutta. Lukko oli hyvin pelissä mukana, mutta suurimmat ongelmat löytyvät hyökkäyspäästä. Katseet kohdistuvatkin erityisesti joukkueen kokeneisiin pelaajiin.

Myös perjantain kotijoukkueen SaiPan alkukausi on ollut pienoinen pettymys. Keltamustat ovat saalistaneet kolme pistettä, kun KooKoo kaatui kotikaukalossa. Vastaavasti KooKoo oli niin ikään parempi kotikaukalossaan sekä Tappara kävi tiistaina hakemassa pisteet Lappeenrannasta. SaiPalla on ollut erityisen suuria ongelmia ylivoiman suhteen. Joukkue on päässyt pelaamaan ylivoimalla 20 minuuttia, mutta täysosumia ei ole syntynyt vielä ainuttakaan. Ari Santanen apureineen on varmasti tehnyt paljon töitä tämän suhteen.

Ratkaiseeko Simon Suoranta jälleen?

Ässät matkustaa Kuopioon allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Porilaiset pystyivät nousemaan sekä Lukkoa että HPK:ta vastaan tappioasemasta voittoon, ja molemmilla kerroilla Simon Suoranta nousi jatkoajan sankariksi. Kesällä Kärpistä Poriin siirtyneen laiturin alku Patapaidassa on ollut loistava, ja Suoranta on kuulunut joukkueensa parhaimmistoon jokaisessa ottelussa. KalPan kausi on vastaavasti alkanut ailahtelevasti. Kotonaan joukkue on kukistanut JYPin sekä Pelicansin, mutta vieraissa kuopiolaiset hävisivät Jukureille. KalPalta on löytynyt hieman yllättäviäkin vastuunkantajia alkukaudella. Esimerkiksi ketjujaan sentteröineet ja kolme maalia iskenyt Miikka Pitkänen sekä kaksi syöttöpistettä kerännyt Balazs Sebok ovat olleet erinomaisia.

Miten TPS on käsitellyt romahduksen?

TPS:n alkukausi on ollut lievästi sanottuna ailahteleva. Avauskierroksella joukkue nappasi komean voiton Kärpistä, mutta tiistaina kyyti oli kylmää, kun Pelicans kylvetti turkulaisia lukemin 6-1. Pelicans ei ollut tehnyt kahdessa aiemmassa ottelussa vielä maaliakaan, mutta turkulaisia vastaan joukkue sai hanat kunnolla auki. Numerot kuvastavat ottelua hyvin. Lahtelaisilta onnistui kaikki, kun taas vieraiden pelistä on vaikea keksiä mitään positiivista. Perjantain ottelu KooKoota vastaan onkin suuri mittari turkulaisille. Miten Ari-Pekka Selinin suojatit ovat käsitelleet tiistain romahduksen? Joukkueen olettaisi syttyvän perjantain kotiotteluun, mutta TPS osaa toisinaan myös yllättää.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press