Löytääkö Poika kotiin – Liiga-finaalit osa 2

Juha Metsolan pieni virhe maksoi kovan hinnan (Alloverpress)

Juha Metsolan pieni virhe maksoi kovan hinnan (Alloverpress)

Mestaruusjuna jatkaa puksuttamista tai tässä yhteydessä voidaan puhua privaattikoneesta. Kärpät ja Tappara jakavat oman lentokoneen finaalisarjan ajan, jolla siirtyminen luonnistuu läheisissä tunnelmissa Oulusta Tampereelle. Tänään pelataan Tampereen Hakametsässä, jossa kotijoukkue on lähes pakkovoiton edessä. Muuten saattaa olla lähellä ettei poika edes vilkaise mansen suuntaan. Muista käydä tsekkaamassa myös Keskiviikkokisamme, jossa pitää veikata kolmen erän lopputulokset. Loistavana palkintona on kuukauden sponsorimme Betssonin lahjoittama uunituore Playstation 4!

Kärpät vei ensimmäisen ottelun 2-1. Tapparan virheet ratkaisivat lopulta tuon ensimmäisen näytöksen. Jossittelu on turhaa, mutta jos Juha Metsola sekä Pekka Saravo olisivat arvioineet ne pari tilannetta eri tavalla, voitaisiin nyt lähteä otteluun hieman eri asetelmista. Kärpät ottelun voitti ja mitään ei oululaisilta saa eikä voi pois ottaa. Ensimmäinen ottelu oli tasaista vääntöä ja Tappara sai monta hyvää vyörytystä Kärppien maalille. Pitkiä hyökkäyksiä, nopeita kääntöjä ja ylivoimaa. Kaikki siis hyvin kaikilla paitsi yhdellä osa-alueella. Kuka laittaa kiekon reppuun?

”Kärsivällisyys toi voiton meille. Marginaalit ovat pienet. Tuon verran parempia oltiin.” -Lauri Marjamäki, Iltasanomat.fi

Ryöstö Tampereelta ja homma klart?

Tomi Karhunen ei tehnyt virheitä, tulos näkyy kuvasta (Alloverpress)

Tomi Karhunen ei tehnyt virheitä, tulos näkyy kuvasta (Alloverpress)

Kärpät lähtee loistavista asetelmista hakemaan heti ryöstöä Tampereelta. Kärppien tässä onnistuessa, nousee porkkanapöksyille aikamoinen tie vastaan. Jos Kärpät vie finaalisarjan 2-0 tilanteessa Ouluun, voidaan siellä paikallista toria jo alkaa koristelemaan.

Tapparan on pidettävä päät kylminä tämän illan ottelussa. Maalit seuraavat, kun tarpeeksi takoo. Oululaisten on taas pystyttävä vieläkin parempaan puolustustyöskentelyyn ja sen on pidettävä tamperelaiset parhaan maalintekosektorin ulkopuolella. Onko painosuhteet siis muuttuneet Tapparan puolelle? Ei, mutta mahdollisuuden se työllään ansaitsee.

Kärppien puolustus on Liigan kovinta kaliiberia. Vain yksi omiin avaa jokaisessa pelissä mahdollisuudet voittaa. Tappara loi paikkoja, mutta tulos on se mikä ratkaisee. Kärpät on ollut väliajoin helisemässä, mutta se pystyy tasaisemmatkin ottelut kääntämään tällä hetkellä voitoksi.

Ratkaisun avaimet kadoksissa?

Maalinedustalla nähtiin todellista Playoff-taistelua (Alloverpress)

Maalinedustalla nähtiin todellista Playoff-taistelua (Alloverpress)

Missä piilee voiton avaimet näissä peleissä? Yksinkertainen vastaus: maalin edustalla. Juha Metsola tarjosi Kärpille voiton. Tomi Karhunen taas pelasi varmasti. Maalivahdit on tällä sektorilla tietenkin pääosassa, mutta niin ovat myös ne haalarit niskaan vetäneet työjuhdat. Ville Nieminen ajoi rohkeasti ja röyhkeästi Lasse Kukkosen toimistoon, mutta tulos jäi odottamaan. Jos maalintekijöitä illan otteluun pitäsi veikata, löytäisi kupongilleni juuri miehet jotka maalinedustalla hääräävät. Josh Green ohjasi ylivoimalla Tapparan maalin ja Lasse Kukkonen tekee samaa työtä Kärppien erikoistilanteissa. Ville Nieminen iskee jokaiseen irtokiekkoon hullun raivolla ja jossain kohtaa tuloskin seuraa. Tähän asti virheet ovat maksaneet paljon, mutta todellisia onnistumisia tullaan varmasti vielä näkemään.

Tasaista vääntöä luvassa myös Hakametsässä

Tasaista, todella tasaista, ottelua odotan tänäänkin. Kiekko pomppi ensimmäisessä ottelussa kiusallisen mukavasti Kärpille. Tapparan on vältettävä tänään virheitä ja se näkyy pakosti myös pelissä. Hakametsän jäätä on haukuttu pitkin kautta hitaaksi ja se vaikuttaa myös Kärppien peliin. Itse lyön kupongille alle 4.5 maalia kertoimella 1.53 ja alempaakin maalimäärää uskaltaa hakea. Uskon myös vähintään toisen joukkueen jäävän alle 1.5 maaliin varsinaisella peliajalla ja niistä Betsson tarjoaa kertoimia 2.33 (Tappara) sekä 2.38 (Kärpät). Pienillä marginaaleilla voita leivän päälle, eli voitolliseen peliin riittää kun toinen joukkueista jää alle kahteen maaliin. Tasapeli on myös todennäköinen näissä pienten marginaalien peleissä ja siitä tarjottu 3.75 löytää kyllä monelle lapulle.

Jo mainutuista maalintekijöistä pari poimintaa. Josh Greenin maalista maksetaan rahat 4.00 -kertaisesti takaisin, Ville Nieminen 5.20 on hyvä poiminta ja Lasse Kukkonen todellinen musta hevonen 7.00 -kertoimella. Kukkonen ei tasakentällisin heitä kuin ränniin, mutta en näe ollenkaan mahdottomalta, että mies luutisi maalinedustalta kiekon reppuun ylivoimalla. Juhamatti Aaltosta ei näistä kekkereissä voi unohtaa. Miehen maalista maksettava kerroin 3.70 on hyvä laittaa myös mietintämyssyyn.

Tasaista vääntöä odotellessa on myös hyvä poimia muutama pointti eräveikkaukseen. Yleensä ensimmäinen erä menee ottelun sisälle pääsemisessä ja asetelmia hakiessa. Näkisin, että joukkueiden pelatessa tasakentällisin, ei ensimmäisessä erässä montaa paikkaa nähdä ja maalitonkin avauserä on lähellä. Ensimmäisen erän tasapelistä tarjotaan kerrointa 2.28 ja se on oiva haku pieniin virityksiin.

Jos uskot tietäväsi ottelusarjan oikean tuloksen, varsinkin jos uskot Tapparan kääntävän mestaruusjunan suunnan, kannattaa rahat sijoittaa siihen. Tapparan marssiessa seuraavissa peleissä mestaruuteen 4-1 otteluvoitoin, saa rahat takaisin 26.00 kertaisesti. Tapparan 4-2 otteluvoitoista maksetaan myös sopuhintaa kertoimella 10.00. Kärppiin luottavat saavat tyytyä alle kuuden tarjouksiin.

Löytääkö Tappara sen yhden napsun lisää, jolla Kärpät kaatuu? Joukkue nosti trappiaan väliajoin ylemmäksi ja siitä on hyvä jatkaa oululaisten pelin sekoittamista. Mitä tekevät herrat Olli Palola ja Juhamatti Aaltonen. Palolan liekki on hiipunut ja oulun Özilin temput eivät vielä ensimmäisessä ottelussa tehonneet. Tänään on peli uusi. Hieno kiekkoilta edessö. Tappara-Kärpät klo 18.30 alkaen.