Otteluennakko: Jääkiekon SM-liigassa HIFK – SaiPa

Joukkueet lähtevät illan otteluun perättäisiltä sarjasijoilta 7. ja 8. Helsinkiläiset ovat voittaneet edellisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän ja SaiPalla vastaava saldo on viisi voittoa. Varsinaisen peliajan voitolla HIFK nousisi sarjataulukossa jopa kaksi pykälää, sijalle viisi. SaiPan voittaessa se olisi tasapisteissä helsinkiläisten kanssa.

SM-liigan back-to-back -otteluissa HIFK kamppaili viimeksi KooKoon kanssa, jolloin ensimmäinen kohtaaminen ratkesi Kouvolassa petopaidoille 4-3 jatkoajan jälkeen ja kotihallissa HIFK voitti KooKoon puhtaasti 4-0 Atte Engrenin torjuntojen siivittämänä. SaiPa taas kohtasi Pelicansin ja molemmat pelit menivät jatkoajalle.

SaiPan Tero Lehterä kertoi, että joukkue on muuttanut pelitapaansa ja se on näkynyt selvänä parannuksena pelaajien otteissa. Tiivis viisikkopeli ja kiekossa pysyminen ovat olleet uuden pelitavan avainteemoja. Esimerkkejä nähtiin jo molemmissa Pelicans-kohtaamisissa, joista lappeenrantalaiset keräsivät kolme pistettä.

HIFK;lle tärkeintä on varma maalivahtipeli, sillä sen toimiessa joukkue on pelannut vapautuneemmin. Joukkueen kentällisten eläminen ei ole kuitenkaan helpottanut asiaa, sillä sairaslistalla on ollut poissaolijoita pitkin kautta. Syömähammasosastolta Ilkka Kangasniemi on loukkaantuneena ja muita poissaolijoita ovat Joe Finley, Teemu TallbergJuho KeränenKyle Quincey ja loppukauden sivussa oleva Thomas Nykopp. SaiPalta poissaolijoita ovat Anssi Löfman, Emil Oksanen, Roy Radge ja Veeti Vainio.

HIFK:n kokenein pelaaja Tommi Santala on saanut kuulla pitkin kautta mielipiteitä hitaudestaan, mutta kokemuksellaan, oikealla sijoittumisella ja kovan laukauksensa myötä hänestä on paljon iloa joukkueelleen. Santala kantaa joukkueensa parhaana pistemiehenä kultaista kypärää.

SaiPan viisikko piti Pelicansin hyökkäykset varsin tehokkaasti kurissa ja joukkue pelasi erittäin järkevästi alivoimalla. Onnistuvatko lappeenrantalaiset hyydyttämään HIFK:n nousukauden vai jyrääkö HIFK fyysisellä pelillä vierasjoukkueen yli? Vastauksia saadaan alkaen klo 18.30. Joukkueiden ykkösmaalit Atte Engren ja entinen IFK-veskari Frans Tuohimaa ovat illan ottelun maalivahteina.

Kansikuva: Matti Raivio / All Over Press