Jääkiekon SM-liigan otteluraportti: Tappara – Lukko

Ensimmäisessä erässä Tapparan ykkösketju Anton Levtchi-Jan-Mikael Järvinen-Kristian Kuusela hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin ja vain Oskari Setäsen hyvät torjunnat pitivät ottelun tasaisena. Erityisesti pitkät pyöritykset Lukon päädyssä kuluttivat raumalaisten voimia pitkälle venyneiden vaihtojen muodossa. Erän ainoassa maalissa Anton Levtchi veivasi Lukon puolustajan Tarmo Reunasen täysin kahville ja yritti maalintekoa. Setänen torjui, mutta Jan-Mikael Järvisellä oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin 1-0 ajassa 11.07. Ensimmäiselle erätauolle tilanteessa 1-0.

Toisen erän paras paikka aukeaa Lukon Brandon DeFaziolle, joka saa maalipaikan Justin Danfordin rynnistyksen jälkeen. Danford sitoi taitavasti Tapparan puolustajan mailan ja DeFazio laukoo lähietäisyydeltä, mutta Christian Heljanko torjuu Tapparan maalilla. Hetkeä myöhemmin Otso Rantakari on lähellä viedä Tapparan kahden maalin johtoon, kun viivalta lähtenyt rannelaukaus kilahtaa tolppaan. Jälkitilanteesta Tapio Laakso saa jäähyn huitomisesta ja Lukon valmentaja Pekka Virta ei ole vihellykseen ollenkaan tyytyväinen. Ylivoiman aikana Lukon pelaajan maila heilahtaa Juhani Jasun kasvoihin, mutta jäähyä ei kuulu.

Tapparan Niko Ojamäellä on ollut monta hyvää laukaisupaikkaa, maali antaa vielä odottaa itseään. Arttu Ilomäki hankkii Lukolle ylivoiman hyvällä harhautuksellaan. 17-vuotias Antti Saarela laukoo b-pisteeltä, Heljanko ottaa hanskatorjunnan. Lukko saa toisen tilaisuuden, kun Anton Levtchi saa kaksiminuuttisen polvitaklauksesta, ei kuitenkaan mainittavia tapahtumia ylivoiman aikana. Toiselle erätauolle tilanteessa 1-0.

Kolmannessa erässä Lukon maalinteon tuska näkyy ja osumia ei tunnu syntyvän hyvistäkään vetopaikoista. Heljanko tyylittelee torjunnan toisensa jälkeen ja pitää joukkueensa johdossa. Erän puolivälin tienoilla Aleksi Saarela törmää keskialueella Ben Bloodin jalkoihin ja saa jäähyn. Tappara hakee nopeilla syötöillä asemia hyökkäysalueella ja Kristian Kuusela löytää Tomas Zaborskyn mailan a-sektorilta. Terävä ohjaus muuttaa tilanteeksi 2-0. Kolmannen erän lopussa Tappara tappoi aikaa pitkillä hyökkäyksillä ja tyrehdytti Lukon hyökkäykset alkuunsa.

Tiivis viisikkopuolustus ja varma maalivahtipeli olivat Tapparan voiton avaimia. Ottelun lopussa Christian Heljanko tavoitteli maalivahdin unelmaa eli maalia, mutta kiekko blokattiin lähtöhetkellä.

Voiton myötä Tappara on kerännyt nyt 80 pistettä 44 ottelusta ja sarjasijoitus on toinen, kuusi pistettä TPS:ää edellä. Lukon sijoitus on kuudes, koossa 66 pistettä.

Tappara – Lukko 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Kansikuva: Emil Hansson / AOP