Liigan avausviikon parhaat

Liiga pyörähti viimeinkin viime viikon keskiviikkona käyntiin. Avausviikolla riitti puheenaihetta: toppeja ja floppeja nähtiin niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin.

Avausviikon onnistumiset

Vaasan Sport

Nousijajoukkue ei jättänyt ketään kylmäksi historiansa toisen pääsarjakauden avausviikolla – ensimmäisessä ottelussa pisteet jäivät Jyväskylään, vaikka peliotteet olivat vähintäänkin hyviä, mutta todellinen jackpot tuli ensimmäisessä kotiottelussa: Sport pesi Turun Palloseuralla Kuparisaaren jäätä ja nappasi ansaitusti täydet pinnat ottelusta.

Jyväskylässä Sport osoitti pysyvänsä kyydissä myös vieraskentällä, mutta kotijäällä meno oli hurjaa. Kurinalainen ja hyvin organisoitu Tomek Valtosen joukkue näytti heti kuuluvansa Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

Antti Törmänen ja HIFK

Helsinkiläisjoukkue on rämpinyt jo useamman vuoden, mutta jo nyt voidaan todeta, että HIFK tulee pelaamaan loistavan kauden. Antti Törmänen on tuonut nuoreen ja nopeaan joukkueeseen sellaisen lisän, jolla tehdään tulosta. HIFK pelaa organisoitua puolustuspeliä, jolla jäädytettiin muun muassa Oulun Kärppien hyökkäys.

Törmänen on saanut nuoremmasta kaartista tehoja irti ja IFK on erilaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Ainakin Matti Lamberg, Mika Partanen, Robert Leino, Ville Husso ja Sebastian Moberg ovat säväyttäneet Törmäsen alaisuudessa. HIFK on voittanut molemmat ottelunsa varsinaisella peliajalla ja majailee runkosarjan kärkipaikalla.

Liigan nettisivut

Kaikki muistavat viimevuotisen farssin: Liigan nettisivut olivat täyttä kuraa alusta loppuun saakka, mutta nyt tilanne on toinen. Nettisivut rullaavat kuin se kuuluisa junan vessa, mikä on vähimmäisvaatimus tällä tasolla. Sivuilta löytyy tarkat ja ajankohtaiset tiedot, sekä täysin toimiva liveseuranta. Hyvä, Liiga!

Avausviikon lampaat

Tuomarilinja

Seeprapukuun pukeutuneet miehet ovat nyt lampaita. Useammassa ottelussa kärsittiin surkeasta linjasta, mikä pilasi otteluita. Kahden minuutin jäähyjä jaettiin sinne sun tänne, mikä luonnollisesti tappoi pelinkulkua. Esimerkillistä toimintaa nähtiin sunnuntaina Oulussa, missä linja oli vanha tuttu, mutta kokonaisuudessaan tuomarit vetivät avausviikon vihkoon.

TPS

Turun tähtisikermä lähti kovin odotuksin kauteen. Vielä on turha vetää johtopäätöksiä, mutta TPS oli joka tapauksessa avausviikon yksi suurimmista pettymyksistä. Ensimmäisessä ottelussa Kärpät haki täydet pisteet Turusta ja toisessa ottelussa Sport tylsytti Palloseuran kotikentällään. Maalisuhde 3-9 kertoo karua kieltä. Varsinkin Vaasassa joukkue suoriutui ala-arvoisesti ja näytti lähinnä Mestis-tason joukkueelta.

Hybridipitkän käyttö

Uusi hybridipitkä on hyvä uudistus, mutta joukkueet eivät vielä hyödyntäneet sitä lähes ollenkaan. Pari joukkuetta kokeili luoda painetta uudistuksen avulla, mutta tämä ei ole selvästikään vielä pelaajien takaraivossa. Ajan kanssa joukkueet luultavasti hyödyntävät hybridipitkää sujuvammin, mutta avausviikolla homma ei vielä sujunut.