Jääkiekon SM-liigassa tänään yksi ottelu. Ennakkoarviot ottelusta KalPa – Lukko

Joulukuun pitkä voittoputki kannattelee raumalaisia edelleen playoff-viivan tuntumassa, tällä hetkellä sijalla seitsemän. Kymmenestä edellisestä ottelusta on tullut pari selvempää voittoa KooKoosta ja Ilveksestä ja viimeksi Vaasan Sport kaatui jatkoajalla 2-1, mutta vastaavasti tappiosarakkeeseen on tullut seitsemän merkintää lisää.

Kuopiolaisten hyvin alkanutta kautta seurasi sysimusta jakso, jossa kolmeentoista otteluun tuli vain yksi voitto. Menestyksekkään Spenglerin jälkeen voittoja ja tappioita on tullut vuoron perään.

Erikoista KalPan otteissa on tason vaihtelu eri pelaajien kesken ottelusta toiseen siirryttäessä. Yhtenä iltana joukkueen ykkösketju Texier-Rissanen-Ruuttu kannattelee koko joukkuetta, kunnes seuraavassa ottelussa ratkaisija onkin kakkos- tai kolmosvitja, tehomiesten jäädessä nollille. Tasaisuutta siis puuttuu ja ratkaisijoita löytyy harvemmin koko joukkueen rintamalta.

Sarjajumbo Ässien jälkeen KalPa on tehnyt koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja (2,49 per ottelu) ja 25 maalia enemmän omiin näkyy myös joukkueen plus/miinus -tilastossa etenkin pakkien osalta. Tasaisemmalla suoritutumisella kuopiolaiset voisivat taistella ainakin playoffien karsintapaikasta. Myös uusille ratkaisijoille on tilausta, sillä tällä hetkellä KalPan sairastuvalla on illan otteluun lähdettäessä kuusi pelaajaa.

Raumalaisten hyökkäyskalusto on ollut kuopiolaisten vastaavaa terävämpi, sillä jo kuusi kärkihyökkääjää on ylittänyt 20 pisteen rajan ja runkopelaajat ovat olleet terveenä. Yksilötaitoa on tarpeeksi yksittäisten otteluiden ratkaisemiseen, mutta vain ennakkoon heikompia joukkueita vastaan. Sarjataulukossa alempana olevilta joukkueilta Lukko on kerännyt suurimman osan pisteistään, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Maalivahtipeli Lukolla on ollut tasaista ja joukkue voi huoletta luottaa molempiin maalivahteihinsa, 24-vuotiaaseen Oskari Setäseen ja helmikuussa 20 vuotta täyttävään Lassi Lehtiseen. KalPalla vastuu on jakautunut kolmen molarin kesken ja Denis Godla on kantanut vastuuta jo 33 ottelussa, muiden vain antaessa hänelle lepoaikaa.

Erikoistilannepelaamisen juhlaa ottelusta ei voi odottaa, sillä raumalaisten ylivoima on ollut koko sarjan toiseksi heikointa ja alivoima enintään sarjan keskikastin pohjakerroksen tasoista. Kuopiolaisilla tilanne on hieman parempi, mutta molemmat joukkueet tarvitsevat keskimäärin 5-6 yritystä jokaisen ylivoimamaalin tekemiseen.

Mikäli Lukko saa onnistumisia laajalla rintamalla, on sillä paremmat mahdollisuudet voittoon. KalPalle tärkeintä on joukkueen puolustuspään tilkitseminen ja pakkien nopeat avaukset taitaville hyökkääjille. Oman panoksensa antavat myös katsomon Susiklubi ja Denis Godla on KalPalla paljon vartijana. Tasainen ottelu tulossa.

Kansikuva: AOP