Jatkuuko turkulaisten kotilento?

Liiga-viikon ensimmäinen monen ottelun kierros tarjoaa viisi kamppailua. TPS on pelannut kotiluolassaan tällä kaudella hyvin ja saa vastaansa tänään Porin Ässät.

Illan ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, sillä joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa: TPS on kerännyt kolme pistettä porilaisia enemmän ja pitää sijaa yhdeksän. TPS:n kauden ensimmäinen kolmannes meni selvästä alakanttiin, sillä joukkue lähti suurin odotuksin tulevaan kauteen ja Palloseuran piti olla koko sarjan kovimpia joukkueita.

TPS erotti päävalmentajansa Kai Suikkasen, jonka korvasi kokematon Miika Elomo. Vaihdos vaikuttaa ainakin toistaiseksi hyvältä, sillä joukkueen peli on ottanut selvästi askeleita eteenpäin ja tulostakin on tullut. Turkulaisten kotipelit sujuivat jo Suikkasen alaisuudessa hyvin ja sama tahti on jatkunut Elomon alaisuudessa, vaikkakin viimeisin kotimatsi päättyi 0-2-tappioon. TPS on kuitenkin Liigan toiseksi paras kotijoukkue ja viimeisessä neljässä kotiottelussa Palloseura on päästänyt vain kolme maalia omiin.

Turkulaisten menestyksen suurimpana aseena on toiminut maalivahti Teemu Lassila, joka on löytänyt vanhan tasonsa. Lassila palkittiin ansaitusti Liigan marraskuun parhaana pelaajana. Lisäksi joukkueesta on löytynyt uusia vastuunkantajia eikä tulosvastuu ole enää ollut pelkästään ykköskentän harteilla.

Vastassa loistava vierasjoukkue

Jos on TPS ollut hyvä kotijoukkue, niin on Ässät ollut puolestaan hyvä vierasjoukkue. Porilaiset ovat pystyneet pelaamaan vieraissa paremmin kuin kotikentällään, mikä tekeekin illan ottelusta hyvin mielenkiintoisen.

Vierasjoukkueelta löytyy yksi Liigan toimivimmista kolmikoista, sillä Eero Elo, Sami Lähteenmäki ja Mika Niemi ovat muodostaneet loistavan kentällisen. Tästä ketjusta löytyy iso maalintekopotentiaali, mutta kolmikon kahden suunnan pelikin tuntuu toimivan. Varsinki Elo on löytynyt aivan uuden lennon peliinsä ja lunastanut odotuksiaan, mitä on odoteltu jo useamman vuoden ajan. Raumalaislaituri on maalannut jo 15 kertaa ja johtaa kyseisellä lukemalla Liigan maalipörssiä.

Kuten kotijoukkueeltakin, Ässiltä on löytynyt viime aikoina alemmistakin kentistä tehoja, vaikka hirmuisiin teholukemiin kukaan ei ole ykköskenttää lukuunottamatta päässytkään. Kakkoskentässä häärivät Aleksi Saarela ja Mike Hedden ovat pelanneet hyvin yhteen ja varsinkin Hedden on osoittanut olevansa potentiaalinen maalinsylkijä.

Lisäksi ässäpuolustusja Esa Lindell on ollut koko kauden hyvä ja tuonut porilaisten ylivoimaan loistavan lisän. Ei sovi myöskään unohtaa Henri Heinoa, jonka kokonaisvaltainen peli ihastuttaa illasta toiseen ja Heinolta on saatu myös onnistumisa hyökkäyspäässä.

Seuraa heitä:

Niclas Lucenius: Taitava keskushyökkääjä kärsi alkukaudella ongelmista, mutta on päässyt viime aikoina omalle tasolleen. Saanut paikan Ryan Laschin vierestä ja lunastanut odotuksiaan.

Aleksi Saarela: 17-vuotias raumalainen debytoi Liigassa jo kaudella 2012-13 ja ansaitsi superlupauksen statuksen. Kehitys ei ole mennyt aivan odotetulla tavalla, mutta nuorukaisen potentiaali on edelleen kova. Saanut paikan Ässien kakkoskentästä ja osoittanut parempia merkkejä pelissään. Taistelee paikasta alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin, joten näytönhaluja luulisi löytyvän.

Arvio:

Illan ottelusta on tulossa TPS:n näytös, sillä Elomon piiskaama turkulaislauma on pelillisesti paljon parempi ja kotikentällän erittäin hankala voitettava. Ässät tulee vieraskentällä hyvin päälle, mutta Teemu Lassila tekee porilaisten yritykset toivottomaksi.

Veikkaus: TPS voittaa 3-0

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-HPK
  • SaiPa-KalPa
  • Tappara-Sport
  • Pelicans-JYP

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.