Katseet välieriin! Tappara-hyökkääjä ei aio pelätä HIFK:n Joe Finleytä: ”Ei ketään väistelemäänkään voi lähteä”

Faneille.com LogoKatso kiekkokauden huipennus kotisohvaltasi – Faneille.com tarjoaa vedonlyöjän unelmapaketin Betsafelle! Lue lisätiedot ja nappaa oma Ruutu-koodisi tästä

Tappara kohtaa Liigan välierissä viime keväiden arkivihollisensa Helsingin IFK:n, kun se onnistui voittamaan Ilveksen lauantaina vaikeuksien kautta vasta seitsemännessä puolivälieräkamppailussa. Tappara-hyökkääjä Jere Karjalainen kertoo Faneille.comin haastattelussa joukkueen olevan valmis kohtaamaan viime kauden finaalivastustajansa. Ilves-sarja oli parasta mahdollista sparrausta välieriin.

– Ensimmäinen etappi on nyt hoidettu. Vaikeudet kasvattivat joukkueeme luonnetta.

Karjalainen ei usko hirveästi HIFK:n revanssimieleen, vaan uskoo tämän vuoden pudotuspelien olevan oma lukunsa. Pelillisen vastuksen hän uskoo kuitenkin olevan kovaa tasoa.

– Eri kausi ja heillä on äijät vaihtunut ja meillä on äijät vaihtunut. Kova sarja varmasti luvassa, kun he pudottivat Tepsinkin, jota pidin kovana joukkueena tässä liigassa.

– Yksilötaitoa löytyy todella paljon. He pelaavat vähän erilaista lätkää kuin muut, niin välillä ei tiedä oikein mitä sieltä tulee. Meidän täytyy olla hereillä heidän kanssaan.

Tapparan hyökkääjät saavat taidon lisäksi vastaansa myös fysiikkaa, kun hirmutaklauksistaan tunnettu järkälepakki Joe Finley luutii HIFK-puolustuksen isäntänä. Tuulennopea Karjalainen ei aio kaarrella Finleytä karkuun turhilla mutkilla.

– Katsotaan. Ei kai tässä nyt ketään väistelemäänkään voi lähteä.

24-vuotias hyökkääjä pääsi pudotuspeleihin mukaan vasta kahdessa viimeisessä Ilves-ottelussa loukkaantumisen takia. Laitahyökkääjä on pelannut viimeisen kahden kuukauden aikana vain kolme ottelua, joten pelituntuma on vielä heikkoa.

– Selviytymistä. Kyllä se helpottaa tässä koko ajan päivä päivältä, Karjalainen toteaa ja toivoo, että pystyy vielä kevään aikana näyttämään parastaan.

HIFK-fanit muistavat Karjalaisen parhaiten viime kevään viidennen finaalin voittomaalista, jonka Tappara teki kyseenalaisesti kuuden pelaajan ollessa jäällä.

– Ei minulle siitä mitään sidosta ole jäänyt, Karjalainen hymyilee.

Kansikuva: All Over Press