Kommentti: Juhamatti Aaltonen on kääntynyt taakaksi HIFK:lle

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

HIFK on ollut viime aikoina mainiossa vireessä. Helsinkiläiset ovat voittaneet edellisestä kuudesta ottelustaan viisi ja joukkue on noussut neljän pisteen päähän suorasta puolivälieräpaikasta. Monet HIFK:n pelaajista ovat nousseet uuteen liitoon, kun joukkueen peliä on ruuvattu yhtenäisemmäksi. Aivan kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole olleet viime aikoina parhaimmillaan.

Juhamatti Aaltonen on vaeltanut varjojen mailla jo pidemmän aikaa. Alkukaudella taiturimainen Aaltonen kannatteli yksin HIFK:ta reppuselässään ja käänsi henkilökohtaisilla suorituksillaan monia kamppailuja joukkueensa eduksi. Nyt ruuti on kuitenkin kastunut pahasti. Aaltonen on viimeistellyt edellisessä 18 ottelussaan vain kaksi täysosumaa. Tämän lisäksi Aaltosen peliä ovat leimanneet muun muassa ylipitkät vaihdot, surffaaminen pelin ulkopuolella ja kyttäily vastustajan siniviivalla. Nämä ovat tosin osa taiteilijasielun DNA:ta, mutta maaliverkon soidessa tasaisesti niitä ei juuri huomaa.

Kultaisesta kypärästään huolimatta Aaltosta on ollut viime aikoina vaikeaa erottaa kentältä. Laituri on laukonut edellisessä kolmessa ottelussa vain kerran vastustajan maalia kohti. Ero on huima, sillä kauden 47 muussa ottelussa Aaltonen on laukonut peräti 249 kertaa, mikä tekee 5,3 kutia iltaa kohden. Roope Hintz on HIFK:n toiseksi ahkerin laukoja 155 laukauksellaan.

Kun Aaltosen peli luistaa, niin miestä ei pysäytä kentällä yksikään pelaaja Liigassa. Tällä hetkellä meno on kuitenkin täysin päinvastaista. Aaltonen on ollut viime aikoina enemmän pelin ulkopuolella ja itseluottamus vaikuttaa olevan kateissa. Turhautuminen omiin otteisiin paistoi muun muassa lauantaina, kun kultakypärä ei juhlinut muun joukkueen kanssa isoa voittoa Kärpistä.

HIFK on pelannut viime aikoina selvästi kurinalaisemmin kuin vielä alkukaudella. Tämä on myös syönyt Aaltosen vahvuuksia pois, kun taiturimainen laituri ei ole saanut aivan yhtä paljoa vapauksia. Laituri on ollut viime otteluissa joukkueensa heikoimpia pelaajia, mistä kertoo muun muassa penkitys viime viikon HPK-ottelussa.

HIFK on esiintynyt joukkueena todella tiiviisti viime otteluissa. Se on helsinkiläisten menestymisen elinehto keväällä eikä vapaamatkustajille ole tilaa. Tämä asettaa Aaltosen aseman haastavaksi. Taiteilijalla on potentiaalia kääntää mikä tahansa ottelu joukkueensa eduksi huimalla yksilösuorituksella, mutta vastapainona on viime aikoina nähdyt heikommat otteet.

Helsinkiläiset ovat kauden tärkeimpien otteluiden kynnyksellä vaikeassa tilanteessa tähtipelaajansa kanssa. Joukkueen peli luistaa, mutta se suurin syömähammas on tylsynyt ja taiteilijasielun peli-ilo loistaa poissaolollaan. Tällöin Aaltosesta on mahdotonta saada perästä terää irti.

HIFK:n kannalta Aaltonen palannee jälleen tasolleen parin mainion suorituksen jälkeen. Runkosarja tosin lähestyy loppuaan eikä aikaa odotteluun ole. Edes HIFK:lla ei ole varaa pitää Aaltosen tasoista pelaajaa katsomossa. Helsingissä odotellaan kuumeisesti Corey Elkinsin paluuta tositoimiin. Kokenut amerikkalainen on erittäin tasapainoinen pelaaja ja sopisi Aaltosen rinnalle esimerkiksi Jarkko Malista paremmin.

Helsinkiläisten viime aikaiset otteet lupaavat joukkueelle valoisampaa kevättä kuin miltä vielä pari viikkoa sitten näytti. Lauantainen voitto Oulusta oli jo esimakua pudotuspeleistä. Kunhan Aaltonen palaa tasolleen, niin HIFK on erittäin vaarallinen nippu pudotuspeleissä. Siitä ei ole tosin mitään takeita, että niin käy.

HIFK:n kannattajien olisikin syytä huolestua, mikäli maaliahneen hyökkääjän otteista paistaisi tyytyväisyys vaikean jakson keskellä. Aaltosella on vielä mahdollisuus nousta joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi keväällä, mutta otteiden on parannuttava huomattavasti nykyisestä. HIFK:n kannalta se voi onneksi tapahtua kuin napin painalluksesta yhdessä vaihdossa saadun onnistuneen suorituksen seuraamuksena.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan ensi viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press