Juhamatti Aaltosen kauden avausmatsi Pelicansissa, kärkikamppailu Tampereella, SaiPalla tärkeä kotiottelu ja KalPa pakkovoiton edessä

Illalla pelataan neljän ottelun liigakierros. Tässä ennakot ja tärpit.

KalPa – Jukurit

KalPan kilpakumppanit playoff-paikkaa ajatellen ovat karanneet jo yli kymmenen pisteen päähän. Vain sijalla kymmenen oleva JYP on iskuetäisyydellä ja kantaan pääseminen edellyttää voittoa tänään. Jukureilla on myös pienet mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta se vaatisi 11 kierroksen pelaamista vähintään kahden pisteen keskiarvolla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo viidesti ja näissä voitot ovat KalPalle 3-2. Viimeksi KalPa vei pisteet Kuopiossa rankkarikisan jälkeen tammikuun lopussa pelatussa ottelussa.

Tehot ovat jakautuneet varsin tasaisesti molempien joukkueiden pelaajien kesken, maalinteko-osasto on kuitenkin tökkinyt. Joukoista pitäisi kaivaa nyt muutama itsekäs maalintekijä, joiden avulla taistelu jatkopeleistä realisoituisi sarjapisteiden muodossa.

Pelicans – KooKoo

Pelicansin vahva tammikuu on vaihtunut mollivoittoisempaan pelaamiseen. Yksi komea 7-1-voitto Tapparasta kolme kierrosta sitten kiillotti kilpeä hieman, muuten joukkue on kärsinyt neljä tappiota viidestä edellisestä ottelusta.

KooKoolla tilanne on vastaavanlainen. Yksi voitto kärkijoukkueesta, kun TPS kaatui rankkareilla 3-2 ja sen jälkeen kolme tappiota putkeen. Keskinäisissä otteluissa KooKoo on ollut tällä kaudella niskan päällä, sillä kouvolalaiset voittivat kauden kolme ensimmäistä kohtaamista, Sen jälkeen Pelicans voitti kaksi seuraavaa, joista viimeisin päättyi tylyihin numeroihin 0-5, KooKoon kotiluolassa.

Viidentenä majaileva Pelicans saanee Juhamatti Aaltosen paluun myötä tarvittavan boostin, jolla lahtelaiset marssivat selvään voittoon. Erityisen mielenkiintoista on nähdä Aaltosen panos ylivoimapelissä jos ja kun hänen rightin puolen kätisyyttään hyödynnetään myös sen aikana. Ylivoimapeli on ollut Pelicansin suurimpia vahvuuksia tällä kaudella ja nyt se saa siihen yhden variaation lisää Aaltosen muodossa.

Pelicansin kultakypärä Hynek Zohorna jätti suuret saappaat täytettäväksi loukkaantumisensa myötä joukkueensa riveihin. Onko Aaltosesta täyttämään ne?

SaiPa – Sport

Tärkeä kuuden pisteen ottelu molemmille. Voitolla Sport nousisi viimeiselle playoff-paikalle JYPin ohi ja SaiPa tavoittelee vielä jopa suoraa playoff-paikkaa kuuden sakissa.

Sportin otteluissa on pelattu melkoista hurlumhei-kiekkoa tällä kaudella, sillä joukkueen tehdyt ja päästetyt maalit yhteenlaskettuna maaleja on syntynyt peräti 324! Tämä tekee peräti 6,48 maalia ottelua kohden. Yksikään toinen joukkue ei ole ylittänyt edes 300 maalin rajaa.

Kurinalainen SaiPa on ottanut viimeisestä kymmenestä ottelusta kuusi voittoa ja neljästä tappiosta kolme on tullut yhden maalin erolla. Kovaa karvaava ja vikkelästi luisteleva Sport voi olla pieniin riskeihin perustuvan pelitapansa kanssa vaikeuksissa SaiPan tiiviin viisikkopuolustuksen ja pelityylin kanssa. Tämä voi kääntää ottelun lappeenrantalaisten eduksi.

Peräti neljä ottelua viidestä on tällä kaudella mennyt jatkoajalle Sportin ja SaiPan välillä. Näistä Sport on kairannut peräti neljä voittoa. SaiPan ainoa voitto on lokakuulta rankkarikisan jälkeen. Vaasalaiset ovat voittaneet vain kaksi ottelua edellisestä kymmenestä pelistä.

Tappara – TPS

Kierroksen helmi ja kärkikamppailu sarjakakkosen ja kolmosen välillä. TPS on kolme pistettä edellä. Tappara on voittanut kolme kohtaamista ja TPS yhden tällä kaudella jos myös Turussa pelattu CL-kohtaaminen lasketaan mukaan. Kummallakaan ei ole yhtään kotivoittoa ja kaikki ottelut ovat päättyneet varsinaisella peliajalla.

Viimeisestä seitsemästä kamppailusta TPS on voittanut kuusi. Erikoista voitto-otteluissa on ollut maalimäärä, sillä niissä kaikissa turkulaiset ovat tehneet neljä maalia. Ainoa tappio tuli KooKoolle rankkarikisan jälkeen.

Tapparalla oli todella vahva jakso tammikuussa, kun se voitti yhdeksän ottelua kymmenestä ja vieläpä kaikki varsinaisella peliajalla. Helmikuu on alkanut heikommin kolmen tappion ja yhden voiton myötä. Omiin on mennyt peräti 20 maalia neljässä viimeisessä ottelussa, joten puolustuspeli lienee Tapparan pääteemana tänään.

Molemmilta joukkueilta puuttuu monta pelaajaa. Tapparan merkittävimmät poissaolijat ovat Tomas Zaborsky, Otso Rantakari, Ben Blood, Juho Rautanen, Sami Moilanen, Matias Lehtonen ja Veli-Matti Vittasmäki. TPS:n sairaslistalla ovat Ilari Filppula, Santeri Lukka ja Otto Nieminen.

Tappara on pientä ailahtelua lukuun ottamatta alkanut näyttää kevään merkkejä voittojen kautta ja etenkin Tapparan paras pistemies Kristan Kuusela on ollut kovassa vireessä. Nähdäänkö tänään kauden ensimmäinen kotivoitto tässä otteluparissa?

Kaikki ottelut alkavat klo 18.30.