JYPin Jani Tuppurainen haluaa revanssin SaiPasta

JYP on kerännyt kolmesta ensimmäisestä pelistään kuusi pistettä. Vuonna 2013 KHL:stä JYPin riveihin palannut Jani Tuppurainen katsoo jo eteenpäin, lauantain SaiPa-otteluun.

– Olemme purkaneet HPK-pelin läpi valmennustiimi ja aloittaneet valmistautumisen SaiPa-peliin. Meillä on ollut torstai ja perjantai aikaa valmistautua ja ihan hyvä optimaalinen valmistautuminen saadaan aikaan lauantain matsia silmällä pitäen, Tuppurainen sanoo.

– Varmasti tulee mielenkiintoinen matsi. Pelasimme viime vuonna seitsemän ottelua playoffeissa SaiPaa vastaan ja pääsemme nyt vähän revanssia ottamaan siitä. Kovasti haluamme ottelun voittaa. SaiPalla on tunnetusti kovasti töitä tekevä joukkue, eli mitään emme tule saamaan ilmaiseksi. Meidän pitää uskoa omaan peliimme ja pelisuunnitelmaan. Sitä kautta tulosta varmasti tulee.

Jokereiden tilalle Liigaan noussut Vaasan Sport tuo Tuppuraisen mukaan hieman erilaista fanitunnelmaa katsomoihin.

– Sport on tietenkin ihan eri joukkue kuin Jokerit. Se on mielenkiintoinen joukkue ja tuo varmasti erilaista fanikulttuuria Liigaan. Heillä on vähän sellaista ruotsalaista fanikulttuuria. Jokerit oli hieno joukkue ja hieno organisaatio, mutta ovat nyt KHL:ssä edustamassa suomalaista jääkiekkoa. En oikein osaa tarkemmin eritellä.

Hänen mielestään uusi kansainvälinen kiekkoliiga CHL on myös todella positiivinen kokemus.

– Se on mielestäni todella hyvä juttu. Ennen kauden alkua ei ollut oikein harjoituspelejä ja CHL-liigassakin pelataan kuitenkin tuloksesta. CHL-pelit sitten valmistivat meitä tähän kotimaan kauteen. Oli helpompi lähteä pelaamaan Liigaa, kun CHL-peleissäkin jaettiin pisteitä ja nyt näissäkin peleissä pelaamme pisteistä. Kansainvälisissä matseissa tietenkin matkat ovat pitkiä ja kaudesta tulee raskaampi, kun on enemmän pelejä. Kaikesta huolimatta CHL on kuitenkin positiivinen ja hyvä juttu.

– Fanit varmaan vähän miettivät vielä tällä hetkellä, että mikä tämä CHL oikein on, kun ei ole hirveästi katsojia ollut tuolla hallissa. Ei oikein kukaan tiedä, mihin suuntaan tämä on oikein menossa. Tuleeko kansainvälisiä pelejä olemaan jatkossa enemmän vai miten. Näin ainakin itse ajattelen tällä hetkellä.

JYP on CHL:ssä alkulohkossaan toisena pisteen perässä lohkoa johtavaa Red Bull Salzburgia. Tuppurainen toivoo, että pelit jatkuisivat lohkovaiheen jälkeenkin.

– Meillä on vielä kaksi alkulohkon peliä ja niiden jälkeen sitten olemme vielä mukana tai olemme ulkona. Pelit jatkuvat, jos jatkuvat ja ne ovat sitten tuolla jossain vaiheessa talvea. Mielenkiintoinen playoff-vaihe tulee siellä, jos sinne asti pääsemme. Vähän tuommoista jalkapallon tyylistä juttua siellä luvassa, hän kertoo.