Tampereen herruus ratkotaan kahden väsyneen välillä

Perjantain Liiga-kierroksen kohokohta on Tampereella, missä Tappara ja Ilves ratkovat paremmuuttaan.

Yleensä paikallisotteluita odotetaan vesi kielellä, mutta tällä kertaa odotukset ovat melko matalalla. Lähtökohdat ovat tosin hyvät: Perjantai-ilta ja täysi tupa tekevät ottelusta loistavan, mutta nouseeko pelillinen anti parrasvaloihin?

Tuskin.

Molemmille joukkueilla on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän hankalampi putki menossa, mutta se ei poista sitä mahdollisuutta, etteikö ottelusta voisi tulla yleisön kannalta viihdyttävä.

Ilveksen tarina on ollut samanlainen jo pitkään. Heikon jakson piti loppua maajoukkuetauon aikana, kun joukkue sai ladata akkunsa täyteen ja tyhjentää sairastupaansa. Joukkue on pelannut tauon jälkeen kaksi ottelua saalistaen kaksi pistettä. Ilves oli jo voittamassa Lahden Pelicansin tiistaina varsinaisella peliajalla, mutta lahtelaisten viime hetken maali vei tamperelaisilta yhden pisteen. Eilen Ilves pelasi surkeaakin surkeamman ottelun Vaasassa ottaen pataan 0–4.

Ilveksen upea alkukausi on vain enää muisto eikä kelkka näytä kääntyvän millään. Ilves on napannut viimeisen kuukauden aikana vain yhden kolmen pisteen voiton, mikä kertoo kaiken oleellisen tupukorvien menosta.

Minne menet, Tappara?

Kirvesrinnat ei ole kriisissa eikä joukkueen menoa voi missään nimessä verrata Ilvekseen. Tappara on pelannut maajoukkuetauon jälkeen yhden Liiga-ottelun, minkä perusteella ei pitäisi vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

On kuitenkin huomioitava, että joukkueen avainpelaajien kuormitus on ollut kovaa, mikä voi alkaa näkyä kentällä. Kristian Kuusela, Jani Lajunen ja Aleksi Elorinne pelasivat viime viikolla yhden CHL-ottelun ja kolme maaottelua.

Tällä viikolla Tappara pelasi tiistaina Ruotsissa ja heti keskiviikkona Tampereella, mistä KalPa haki 2–1-voiton. Joukkueelle olisi varmasti kelvannut pieni tauko maaotteluiden aikana, sillä kirvesrinnat haluavat jatkoa loistavalle syyskaudelleen, mutta tällainen kuormitus tulee pakostakin näkymään jossain määrin.

Illan kuumin kysymys onkin, mihin suuntaan Tapparan peli kääntyy? Tappara pelaa tänään ja huomenna, minkä aikana saadaan vastauksia.

Molemmilla tamperelaisseuroilla on omat ongelmansa eikä illan väännöstä kannata odottaa kovin suurta spektaakkelia, sillä vastakkain on kaksi väsynyttä laumaa. Toinen on henkisesti väsynyt, toinen fyysisesti.

Arvio:

Tappara on parhaimmillaan niin kova joukkue, ettei Ilveksellä pitäisi olla minkäänlaisia voitonsaumoja. Kyseessä on paikallisottelu, johon syttyy kentän jokainen pelaaja, joten taistelu tulee olemaan äärimmäisen kovaa. Hienoudet loistavat poissaolollaan, minkä vuoksi Tampereella nähdään tänään tasainen ottelu. Molemmilla on alla heikot ottelut, joten kasvojenpesumentaliteetti nousee väkisinkin esiin. Tapparan rutinoitunut joukkue on kuitenkin tänään piirun verran parempi ja täysi pistepotti matkaa porkkanapöksyjen taskuun.

Kierroksen muut ottelut:

• HIFK-KooKoo
  • JYP-Blues
  • Pelicans-KalPa
  • SaiPa-Lukko

Liiga-kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press