KalPa ei pääse helpolla Kouvolassa

Uusi Liiga-viikko alkaa neljän ottelun kierroksella. Keskikastin huippumatsissa kohtaavat Kouvolan KooKoo sekä Kuopion KalPa.

KalPa on kaikista ongelmistaan huolimatta pelannut loistavan alkukauden, sillä kuopiolaiset ovat sarjassa jopa kuudentena. Joukkue on ollut hyvässä liidossa jo pidemmän aikaa ja tänään KalPa voi nousta sarjataulukossa TPS:n ohi. Palloseura on pelannut KalPaa yhden ottelun enemmän eikä piste-eroa oli kuin kaksi pistettä.

KalPan loistava putki alkoi reilut viisi viikkoa sitten, minkä jälkeen savolaiset ovat jääneet vain kaksi kertaa ilman pisteitä. KalPa oli jo kahdeksan ottelun voittoputkessa, mutta viimeisen neljän ottelun aikana joukkue on saalistanut vain kerran täydet kolme pistettä.

Joka tapauksessa joukkueesta huokuu iso itseluottamus ja tällä hetkellä KalPa pystyy pelaamaan erittäin tehokasta kiekkoa. Maalivahti Eero Kilpeläinen hoitaa velvoitteensa omassa päässä, pakistosta löytyy paljon kiekollista taitoa hyökkäysten rakenteluun ja hyökkääjiltä on löytynyt tehoja.

Alkukaudesta KalPa kärsi pienoisista maalinteko-ongelmista, mutta ne ovat historiaa. Esimerkiksi Janne Keränen ja Jaakko Rissanen ovat tällä hetkellä Liigan vaarallisimpia hyökkääjiä ja heiltä on nähty lähes joka ilta tulosta. Heikosti kautensa aloittanut Patrick Davis on viimeinkin löytämässä SaiPa-vuoden tehojaan, sillä maaleja on syntyyt viimeaikoina liukihihnalta.

KalPalla on kuitenkin niukka HIFK-tappio alla, mikä tuottaa kuopiolaisille paineita tänään Kouvolassa. Joukkue ei taatusti halua ottaa toista peräkkäistä tappiota, sillä tämän hetkinen henkinen voimavara kääntyy nopeasti toiseen suuntaan. Kaksi tappiota voisi viedän hyvän fiiliksen joukkueesta ja negatiivinen kierre tekisi tuloaan.

Helpolla kuopiolaiset eivät tule tänään pääsemään: Vastassa on aina kovaa taisteleva KooKoo, joka on ottanut kotijäällään vakuuttavia voittoja. Loistavalla puolustuspelillä operoiva kouvolalaislauma ei päästä kotonaan montaakaan maalia ja KooKoosta löytyy myös paljon hyökkäysvoimaa.

KooKoo on napannut viimeisen seitsemän ottelun aikana viisi kolmen pisteen voittoa, joista neljä on tullut kotijäällä. Kouvolassa on kaatunut TPS, Lukko, JYP ja Sport. KooKoo onkin noussut jo lähellä suoraa pudotuspelipaikkaa, sillä KalPan hallitsema kuudes sija on enää viiden pisteen päässä. Se fakta antaa kotijoukkueelle tänään ison lisäbuustin.

On hyvin mielenkiintoista- sekä yllättävää – että tässä ottelussa nähdään Liigan tämän hetken kuumimpia pelaajia: Maajoukkuetauon jälkeen sarjan tehokkaimmat pelaajat ovat olleet KalPan Keränen (3+5) sekä KooKoon Jarkko Malinen (1+7). Tehokkain puolustaja on puolestaan ollut kouvolalaisten Oscar Eklund (0+7). Tämä kielii siitä, että kaukalossa nähdään tänään kaksi hyvässä vedossa olevaa joukkuetta, joilta löytyy hyökkäyspäästä viimeistelytaitoa.

Illan juoni on selvä: KalPa toteuttaa kiekkokontrollipeliään ja KooKoo tukkii parhaansa mukaan keskialueen. KalPan kiekonhallintaprosentti voi olla erittäin iso, mutta kotijoukkueen tyyli on ollut erittäin toimiva ja sitä se voi olla tänäänkin. KalPalta vaaditaan kaksinkamppailuvoittoja kulmissa sekä maalin edessä, mikäli vieraat haluavat taistella tänään voitosta. Painimisessa KooKoo on parempi joukkue, joten savolaisilla on edessään iso urakka.

Arvio:

Tiukka matsi, jossa KalPalla on komento, mutta KooKoon maalivahti- ja puolustustyöskentely pitävät lukemat tasaisina. KalPan viime ottelut eivät ole olleet parhaimmasta päästä, kun taas KooKoolla on alla loistavia vääntöjä. Kotijoukkue on tänään vahvempi ja vie ottelun viimeistään jatkoajalle. Betsson antaa KooKoolle ottelun lopullisena voittajana kertoimen 2.08.

Kierroksen muut ottelut:

  • Lukko-HIFK
  • Tappara-SaiPa
  • Ässät-Blues

Liiga-kierros alkaa kello 18.30. Voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press