Minsk tarjoili katkeraa kalkkia Jokereille

Perjantaina 11 728 katsojaa oli tullut katsomaan Jokereiden KHL-historian ensimmäistä pudotuspeliottelua. Vastassa oli Dinamo Minsk, sama joukkue joka vieraili myös historian ensimmäisessä KHL-pelissä Hartwall Arenalla.

Vaikka tupa ei ollut täynnä, niin tunnelmaa ottelussa riitti. Ennen ottelun alkua Jokereiden suurin omistaja Harry Harkimo palkitsi Steve Mosesin KHL:n maaliennätyksestä ja toimitusjohtaja Jukka Kohonen piti kiitospuheen kannattajille menneestä runkosarjasta. Itse ottelukin sai hyvän alun, kun kahdeksan minuuttia ja rapiat oli pelattu, iski Atte Ohtamaa helsinkiläisten KHL-historian ensimmäisen maalin.

Harry Harkimo palkitsi Steve Mosesin KHL:n maaliennätyksen vuoksi. (AOP)

Harry Harkimo palkitsi Steve Mosesin KHL:n maaliennätyksen vuoksi. (AOP)

– Siinä saatiin hyvä paine ja hyökkääjät paineistivat hyvin, riistivät meille kiekon sieltä ja Riksa syötti hyvin viivaan. Pöysti teki maskin ja muutenkin pelasi erinomaisen vaihdon, veskari ei varmasti nähnyt siellä mitään ja sain röpelin toimitettua sinne maalille sitten, Ohtamaa kertasi osumaansa.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Jokereilla oli paikkansa pistää ottelu pakettiin, mutta helsinkiläisjoukkue ei siinä onnistunut. Vielä toisella erätauolla näytti siltä, että jatkoaikaa ei tässä ottelussa tarvittaisi ja Jokerit voittaisi ottelun helposti. Kolmas erä meni enemmän minskiläisille ja valkopaidat tulivat tasoihin aivan erän lopussa.

– Meillä oli omat hyvät hetkemme ja omat hyvät paikkamme, mutta niin oli kyllä vastustajallakin. Lopussa sitten me ei tehty ylivoimalla maalia ja ne käytti ensimmäisen mahdollisuutensa siinä sitten. Tasainen vääntö oli ja se oli juuri sellaista, kuin pitää ollakin. Siellä on kova ryhmä vastassa ja ne kyllä rankaisee armotta paikoista, Ohtamaa analysoi ottelua.

Ylivoima arvossa arvaamattomassa

Tänään ottelun suurin ratkaisu nähtiin erikoistilannepelaamisessa, kuten ennen ottelua oli odotettavissakin. Dinamo Minsk on yksi sarjan parhaista joukkueista erikoistilannepelaamisessa ja sillä saralla Minsk oli tänäänkin parempi. Molemmat joukkueet saivat mahdollisuuksia pelata ylivoimaa, mutta Minsk käytti oman paikkansa ja iski yhden maalin Jokereiden nollaa vastaan.

Atte Ohtamaa teki Jokereiden ensimmäisen pudotuspeliosuman. (AOP)

Atte Ohtamaa teki Jokereiden ensimmäisen pudotuspeliosuman. (AOP)

– Minsk on vaarallinen joukkue ylivoimalla. Se on yksi heidän suurimmista vahvuuksistaan, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund kommentoi pelin jälkeen.

Jokerit pääsi kokeilemaan myös ylivoimalla useaan kertaan, mutta tänään ei kiekkoa kotijoukkue onnistunut iskemään tolppien väliin ylivoimalla. Jatkoerässä helsinkiläisille tarjoiltiin peräti 5-3 ylivoimaa minuutin verran, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

– Meidän pitää varmaan harjoitella ylivoimaa ensi yönä, vitsaili Westerlund pelin jälkeen.

Tasakentällisin ottelu päättyi 2-2, sillä Dinamo Minskin voittomaali syntyi viidellä viittä vastaan. Minskin ratkaisijana oli Matt Ellison, joka onnistui iskemään tänään tehot 1+1. Minsk nousi kahden maalin takaa-ajosta voittoon, mutta pelin hallinta oli Jokereiden ja siihen nähden oletettavaa on, että helsinkiläisten jatkomahdollisuudet ovat paremmat.

Pelit jatkuvat jo huomenna lauantaina kello 17 Hartwall Arenalla. Huomisen jälkeen matka jatkuu kohti Valko-Venäjää, jossa pelataan maanantaina ja tiistaina.