KalPa-HPK: Pikkuleijonien tähdet napit vastakkain Kuopiossa

Uusi Liiga-viikko starttaa tänään  kolmen ottelun voimin. Illan mielenkiintoisin kamppailu pelataan Kuopiossa, kun KalPa isännöi HPK:ta.

Ennakkoon äärimmäisen tasaisen kamppailun yksi suurimmista taistelupareista on Kasperi Kapanen – Juuse Saros -kaksikko. Nuorukaiset kuuluvat vuodenvaihteessa alkavien nuorten MM-kisojen kärkipelaajiin ja Pikkuleijonien menestys on pitkälti heidän harteillaan. Saros oli jo vuosi sitten kyseissten kisojen paras maalivahti ja häneen kohdistuneet odotukset ovat kasvaneet pilviin. Kerho-veskari on ollut tälläkin kaudella hämeenlinnalaisten ykköstorjuja ja hoitanut tonttinsa vähintäänkin kelvollisesti.

Kapaselta jäi viime vuoden kisat loukkaantumisen vuoksi väliin, mikä ei varmasti ollut miehelle helppo pala purtavaksi. ”Kassu” aloitti tämän kauden Pohjois-Amerikassa, mutta siirtyi lopulta takaisin Kuopioon ja näytti ottaneensa isoja kehitysaskeleita kesän aikana. Räjähtävä hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella tehoja piste per peli -tahtia ja lunastanut odotuksiaan heikon viime kauden jälkeen.

Kaksi yllättäjäjoukkuetta

Ennen kautta näiden joukkueiden ei uskottu olevan kuuden parhaan joukossa, kun joulu kolkuttelee ovelle. Toisin kuitenkin kävi, sillä kuopiolaiset ovat sarjassa kolmentena ja vain kolmen pisteen päässä sarjakärjestä. HPK on puolestaan kuudentena ja viiden pisteen päässä sarjakärjestä.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet kiekolliseen peliin perustavaa lätkää, mikä on ollut viihdyttävää ja tehokasta. Varsinkin HPK-leirissä on hyökkäyksestä löytynyt useita yllättäjiä, mikä on johdattanut hämeenlinnalaiset menestyksen tielle: Jesse Saarinen on ollut suurin kaikista ja iskenyt 29 ottelussa tehot 11+19=30. Saarinen johtaa koko Liigan pistepörssiä, mitä voidaan pitää suuren luokan yllätyksenä. Saarisen lisäksi HPK:lla on monia muitakin ratkaisukykyisiä pelaajia, kuten ulkomaanhaut Marek Viedensky ja Zach Hamill sekä suomalaiset Eero Somervuori ja Tuomas Vänttinen.

Hämeenlinnalaisten puolustusta on johtanut toista kauttaan Kerhossa pelaava Craig Schira, joka on kuulunut Liiga-puolustajien eliittiin ja johtaakin puolustajien pistepörssiä. KalPan ykköspuolustaja on ollut Miika Koivisto, mutta hän tippui sairastuvan puolelle, mikä tulee varmasti näkymään tänään savolaisten pelissä.

KalPaltakin on löytynyt useita onnistujia, mutta aivan HPK-hyökkääjien tehokkuutta ei ole ilmennyt. Kapanen on ollut tehokas ja iskenyt 16 ottelussa yhdeksän maalia, tshekkikaksikko Michal Birner – Tomas Kubalik ovat hoitaneet tonttinsa ja täksi kaudeksi Kuopioon matkanneet Janne Keränen sekä Mikael Ruohomaa ovat tuoneet joukkueen peliin tadokasta osaamista.

Seuraa heitä:

Kasperi Kapanen: KalPa-hyökkääjä on löytänyt tehokkuutta ja monipuolisuutta peliinsä, mikä on näkynyt. Nuorukaisen itseluottamus on korkealla, mistä hyötyy koko Suomi parin viikon päästä, kun nuorten MM-kisat starttaavat. Kapasella on vielä monia puutteita pelissään, mutta kehitystä on tapahtunut ja tapahtuu jatkossakin.

Juuse Saros: Maailmanmestari säväytti viime kaudella toden teolla, kun hän nousi HPK:n ykkösmaalivahdiksi, pelasi uskomattomat U20-MM-kisat ja nousi Leijonien MM-joukkueeseen. Saros on ollut tänä syksynä hyvä, mutta parantamisen varaa on vielä paljon. Tulevaisuuden NHL-vahti, jonka otteista ei nautita Suomessa enää pitkään.

Arvio:

Ottelusta on tulossa hyvinkin tasainen ja tänään saatetaan nähdä paljonkin maaleja, sillä joukkueiden hyökkäyspelit ovat parhaimmillaan loistavalla tasolla. KalPa on kärsinyt ajoittain maalittomuudesta, mutta potentiaali on korkealla. Kuopiolaiset hyötyvät kotikentästään roimasti ja nappaavat tänään toisen peräkkäisen voittonsa.

Veikkaus: KalPa voittaa maalein 4-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • TPS-Sport
  • Tappara-Pelicans

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.