Kommentti: Tappara-hyökkääjä hukkaa potentiaalinsa lättyihin ja kaarteluihin

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – katso pelit ilmaiseksi!

Tappara selvitti komeasti tiensä Liigan finaaleihin jo viidettä kertaa putkeen, kun se kaatoi välierissä Helsingin IFK:n voitoin 4-1. Joukkueen kakkossentteri Jan-Mikael Järvinen on yksi neljästä pelaajasta, jolla on nyt edessään viidennet peräkkäiset finaalit. Viime ajat eivät ole olleet kuitenkaan Tapparan kärkiketjuihin kuuluvan väkkärän maali-iloittelua, sillä peräti 31 edellistä peliä on mennyt ilman osumia.

Järvinen ei ole luontainen maalintekijä, vaan ennemminkin pelinrakentaja, mutta on hämmentävää, kuinka mies ei ole edes vahingossa tehnyt maalia reiluun kolmeen kuukauteen. 29-vuotias hyökkääjä kuuluu Tapparan kakkosylivoiman vakiomiehistöön ja peliaikaa miehelle on pudotuspeleissä kertynyt hieman vajaat 18 minuuttia ottelua kohden. 12 ottelussa tamperelainen on saalistanut vain kolme syöttöpistettä, joka sekin on pettymys. Onkin erikoista, että Järvinen on välttynyt isommalta kritiikiltä, jota esimerkiksi Veli-Matti Savinaiselle ja Kristian Kuuselalle on jaettu illasta toiseen.

Tämän kauden kevät alkaakin muistuttaa kovasti viime vuoden kevättä, jolloin Järvinen keräsi vain neljä tehopistettä 18 ottelussa. Tuo alisuorittaminen jäi kultahumussa monelta kuitenkin huomaamatta. Nykyisellä menolla Järvinen ei koskaan nouse sarjan eliittipelaajaksi, johon hänellä kiistatta olisi potentiaalia.

174-senttinen Järvinen kuuluu pelaajistoon, joka on puhjennut kukkaan vasta myöhemmällä iällä. Viimeiset neljä kautta mies on tehoillut joka kausi vähintään 34 pistettä runkosarjassa, kun taas alle 24-vuotiaana hän teki pisteitä Liigassa vain kourallisen. Eliittipelaajaksi nouseminen vaatisi näyttöjä siitä, että myös hän pystyy ratkomaan pelejä. Satunnaiset highlight-lättysyötöt ja näyttävät kaartelut eivät enää riitä. Järvisen pitää alkaa tekemään tulosta myös keväisin, jolloin hän nousisi hyvästä pelaajasta erinomaiseksi pelaajaksi. Järvisen ei pidä tyytyä siihen, että pelkästään hänen ketjukaverinsa ovat niitä, jotka lähtevät vuosittain EHT-turnauksiin edustamaan Suomea tai siirtyvät KHL:ään tai NHL:ään.

Maistuisiko matka jääkiekon MM-kisoihin Pariisiin? Neljä paikkaa jaossa, osallistu kisaan tästä. 

Kansikuva: All Over Press